Citiraj tatek prvotno napisa
Ja sam inace poznat po strogom drzanju dogovora i puno puta mi se desilo da sam uz maloga cekao po 40-50 minuta u vrticu dok sam nije obukao cipele jer smo se dogovorili da ce on to napraviti ... svi su tamo mislili da sam lud i da mu ipak trebam obuci te usr... cipele ili ga izlemati, ali ustrajao sam i isplatilo se. No, kad je u pitanju nesto ozbiljnije tad ga ne mogu gledati kako 40 minuta blati zid ili lema mladju sestru ...
Iz ovoga nisam sigurna da si tako strog ali ne mogu biti jako stroga prema tebi jer nikad nisam vidjela kako radis to sto pises.

To da malac uzme 50 minuta da se obuje u vrticu je prije njegova pobjeda nego tvoja. Cak i kad uradi sto si trazio a on prvo nije htio. Ali svaki roditelj bi trebao znati svoje granice i odrediti si prostor do kojeg moze a nakon kojeg ce reagirati tako da izbjegne najgore. Ja ne bih mogla cekati 50 minuta i reagirala bih puno puno prije ali ako ti mozes i tu negdje je tvoja granica to je ok. Ne bi valjalo kada bi mu dao 49 minuta, malac jos ne obuven a ti onda pip.... i sve ode kvragu. Dok god nakon svoje granice imas prostora da reagiras a da ne licis na azdaju, ok je. Ali ako pustas i pomjeras granice svaki puta te nakon sto vise ne mozes podnijeti reagiras prejako onda ne valja. Onda klinac nema povjerenja u tebe, zapravo tvoje ponasanje.