Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Agresija prema životinjama

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Agresija prema životinjama

Pretražila sam forum i nisam nigdje našla ovakvu temu. Sad ako ona ipak postoji, ispričavam se unaprijed.

A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? Mislim znam da je ovo forum o djeci i roditeljstvu, a ne o životinjama, ali ovakve stvari itekako govore puno i o djeci, i o odgoju i o roditeljima.

Oprostite mi unaprijed ako malo zvučim ljuto, ali i jesam ljuta! Jer nigdje ne vidim da se spominje današnji slučaj koji je osvanuo u medijima- gdje su dvojica derana od 12 i 13 godina zapalili mačku i sve to snimali mobitelom i hvalili se prijateljima. Nažalost, to je samo novi slučaj, a bilo ih je još takvih hrpa! Koliko tek takvih stvari niti ne dospije nikada u medije?
    Veći su problem pseća govna i o tome postoji 20 tema na forumu! I vjerojatno milijun prijava policiji zbog ne kupljenja istih.
    Strašno!

Bila sam i ja dijete, ali nikada nisam naudila niti jednoj životinji....na bilo koji način, a kamoli na ovako brutalne načine.
    I pitam se što dovodi tu djecu do takvog čina? Pitam se, što će tek činiti kad odrastu?! Jer ako je jedno dijete (koje bi trebalo biti još nevino i neiskvareno) sposobno ubiti životinju iz zabave, bijesa ili tko zna čega, mučiti životinju i iskaljivati se na njoj, što će tek činiti kad odraste?

Kod mnogih najokrutnijih ubojica se spominje da su u djetinjstvu mučili i ubijali životinje...konkretno su danas na TV-u spomenuli serijskog ubojicu Teda Bundyja, ali ima tu još mnogo njih koji su tako počeli.

I mene iskreno zanima što biste vi poduzeli da vaše dijete to napravi? Da li biste se oglušili na to "jer je to samo jedna nebitna životinja" ili biste poduzeli neke mjere da do toga više ne dođe?

I još jedno pitanje- mislite li da je prijava roditelja policiji dovoljna kazna i da nešta mijenja kod te djece? Ili bi se toj djeci trebalo pomoći na neki drugi način?

Ne znam kako vi na to gledate, ali po meni svaki živi stvor na ovom planetu ima pravo na život i ovakve stvari su mi strašne! I baš zato što volim djecu, ne želim ih gledati u ovakvim pričama!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odvela bih ga psihijatru jer to nije normalno ponašanje

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

agresija prema zivotinjama je za mene jednaka kao i agr. prema drugom djetetu ili odrasloj osobi.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Upoznala sam (nažalost) jednog muškarca koji mi je ispričao da je kao mali zlostavljao životinje, a i sad to radi (npr. došla mu je u dvorište mačka, nije mu se svidjela pa ju je izrezao sjekirom na komade), a kad bi smio svašta bi radio i ljudima.
    :shock: :shock:
    Čovjek je visoko obrazovan, nikad ne bi posumnjale da je spreman na takvo što.
    Naravno da sam pobjegla od tog bolesnika.
    Čuvajte i volite svoju djecu i životinje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    potpis (a i ja bih zatrazila pomoc jer sam negdje zastekala)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja bih zatražila pomoć.

I ovako smo stalno pazimo na granicu kad se igra sa psom/mačkom pretvara u gnjavljenje.

Ali sama sam kao dijete bila prisutna kad je skupina većih dečki temeljito mučila jednog guštera. Nisam aktivno sudjelovala i znala sam da je to loše, promatrala sam užasnuta i mračno fascinirana, nisam otišla i nisam pozvala odrasle u pomoć. Svoje motive nisam znala razjasniti sebi ni tada ni sada.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    potpis (a i ja bih zatrazila pomoc jer sam negdje zastekala)
    Potpis na jedno i na drugo. Ozbiljno bih se zabrinula kad bi moja djeca osjećala bilo što drugo osim ljubavi i zaštitničkog osjećaja prema životinjama. No oni su oboje veliki ljubitelji životinja.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Slažem se u potpunosti s vama! I ja bih potražila za svoje dijete pomoć psihijatra.

Žao mi je jedino što je tako mali odaziv na ovu temu. A sumnjam da od nas ovoliko na forumu nema netko tko misli drugačije od nas.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Zašto te ljuti što se ova tema ne spominje? Kako si sama napisala ovo je roditeljski forum, a takve teme najčešće imaju hrpu zgražajućih i zgroženih smajlića, rijetko se povede neka konstruktivna rasprava oko toga. Ne vidim razlog zbog kojeg te smeta što se piše o psećem izmetu, to je problem zbog kojeg npr. ja sa svojim djetetom ne mogu mirne duše u park jer stalno pazim hoće li ili neće ugaziti u minu .

Natrag na temu: Mi Lolu odgajamo tako da ju učimo poštovati sva živa bića, ni na koji način ne potičemo agresiju.
    Kada bi se desila epizoda iz tvog posta zajedno bi potražili pomoć, korijen problema je u obitelji, znači da smo mi negdje pogriješili kada dijete "vraća" na taj način.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa misliš li da se ova tema ne tiče roditeljstva? Mislim da ako se desi postaje daleko veći problem nego da dijete ugazi u pseće govno na livadi :/

p.s. do sad sam koristila samo 3 (i to ne tako zgražajuća) smajlića

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čitam u novinama da su neki nasilnici pokušali objesiti kolegu u razredu.....

možda su i oni počeli s mačkama........

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bih htjela generalizirati,prizivam u sjećanje neke slike iz djetinjstva(jadna gatalinka kojoj je moj znatiželjni susjed šibicom palio ruke i noge),no čini mi se da su iživljavanju nad životinjama skloniji dječaci? Ili se varam? :/

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma nije da ne mislim da tema nema veze sa roditeljstvom, niti je primjedba o smajlićim išla tebe, Ninči.

Slažem se da je agresija veliki problem, ali ovakve teme obično imaju hrpu postova, a malo prijedloga kako problem rješiti .

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ronin, i ja se sjećam da je toga uvijek bilo...i kad sam ja bila mala. I i meni se čini da su tome skloniji dječaci, ali svejedno tu nema neke statistike koja bi potvrdila naš dojam.

Maria, prestrašno Pa kad mogu tako nešta učiniti drugom djetetu, onda se ne želim niti pitati što bi mogli učiniti životinji da je uhvate.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ne bih htjela generalizirati,prizivam u sjećanje neke slike iz djetinjstva(jadna gatalinka kojoj je moj znatiželjni susjed šibicom palio ruke i noge),no čini mi se da su iživljavanju nad životinjama skloniji dječaci? Ili se varam? :/
    Pa ne varas se....I izivljavanju nad ljudima su skloniji muskarci....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja se sječam kad sam kila klinka u kvartusmo imali skupinu dečkiju koji su se nazivali BBB i oni su maltretirali životinje pogotpvo mačke. Jedan slučaj ja bila vidjela svojim očima. Preko puta škole je bio jedan Pas vučijak u kavezu imao kučicu i oni su uzeli malu macu mislim da je bila tigrasta. Navodno su kružile glasine da oni nevole tigraste i crne mace. Uzeli su i ubacili ju u taj kavez, možete si misliti kaj je bilo.
    Drugi slučaj. to je bila moja maca. Došli su sa psom i vidjeli mačku i nahuškali psa na moju mačku i maca nije stigla pobječi i slomio joj je kičmu. Strašnota djeca znaju biti fakat okrutna prema životinjama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

matletiranje životinja i slabijih od sebe je poslijedica odgoja

da moje dijete to napravi, ja bih isti tren se prijavila psihijatru, jer je odgoj negdje debelo pogriješilo

ili ne posjeduju empatiju,
    ili je posjeduju pa izazivaju tuđu bol da "ozlijede" sebe

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda zato jer je naša sredina sklonija "grubom" odgoju dječaka? ne na ruke, ne smije ga se puno maziti da ne ispadne pe***r .... što prije odbiti od sise da se ne veže uz mamu ....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Agresija prema životinjama

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? !
    evo sad postoji
    ovdje ima samo jedan tabu: reklamiranje adaptiranog

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Agresija prema životinjama

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    možda zato jer je naša sredina sklonija "grubom" odgoju dječaka? ne na ruke, ne smije ga se puno maziti da ne ispadne pe***r .... što prije odbiti od sise da se ne veže uz mamu ....
    Stvarno, moguće je da je to razlog Uglavnom, nisu kriva ta djeca, nego naš mentalitet i kućni odgoj- to je činjenica.

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A ako ne postoji, pitam se zašto ne postoji? Je li to toliki tabu ovdje? !
    evo sad postoji
    ovdje ima samo jedan tabu: reklamiranje adaptiranog
    dobro je ovo znati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nije to ni stvar samo naše sredine....kad pogledaš,serijski su ubojice muškarci

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne mislim da je svaki slučaj agresije nad životinjama psihijatrijski slučaj
    mislim da moj brat nije ni krenuo u školu kad mu je djed za ljubav i na njegovu molbu potamanio seoske okolne mačke
    ah
    a kasnije je on skup s kvatrovskim društvom harao nad mačkama lutalicama...
    ne znam da je itko od njih bolestan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ovakve teme obično imaju hrpu postova, a malo prijedloga kako problem rješiti .
    Pa jedan od prijedloga kako riješiti, zapravo prevenirati, jest svjesan odgoj o vrijednosti svakog života, i o pravu živih bića na nemaltretiranje.
    Ja sam poznati optimist, ali imam dojam da i tu stvari ipak kreću na bolje.
    Za početak, ovakvih slučajeva se svi sjećamo iz djetinjstva, barem je netko u susjedstvu/školi bio poznat, kod nas recimo dečko iz druge zgrade vješao i davio životinje - a danas takva stvar završi u novinama.
    A i roditelji (bar ovi na forumu) reagiraju drugačije, a ne mahnu rukom s djeca se zabavljaju.
    Posljednjih godina bilo je nekoliko takvih članaka.
    Na žalost, ne znamo što se poslije desilo s djecom, nemamo informaciju je li netko zatražio obradu obitelji i psihološku pomoć. Meni se čini da bi centar za soc. skrb na tom području morao reagirati čim vidi takvu vijesti zatražiti info od policije, ili bi policija morala po dužnosti obavijestiti centar, a šta se onda zbiva, to ne znam.

Slažem se s Ninči da je to veći problem nego ugazit u pseće govno. Ali u tom slučaju roditelj i dijete su žrtva tuđeg nesavjesnog postupka i opravdano se ljute.
    A kod mučenja životinja - prvo se sledim pri pomisli da se tako nešto dogodi. Zbog te jedne epizode iz svog djetinjstva znam da sudjelovati/promatrati mogu i inače neagresivna i normalna djeca.
    Drugi roditelji, bez crnih mrlja na savjesti, mogu si dopustiti uvjerenje da njihovo dijete sigurno nikad ne bi. Ja ne mogu, jer znam da društvo i prilika (i nezainteresiranost odraslih koji su tada u blizini) mogu očešati svakoga.
    Bitno je ne upasti u uvjerenje da se podrazumijeva da se takve stvari ne rade.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad pogledaš,serijski su ubojice muškarci
    mislim da je bila i 1 žena

razlog je u njihovoj naravi - lovca, evolucijska predispozicija
    no nisu rođeni takvi

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vivi, super post! Slažem se u potpunosti sa svim!

Jedino bih na ovaj dio....

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Drugi roditelji, bez crnih mrlja na savjesti, mogu si dopustiti uvjerenje da njihovo dijete sigurno nikad ne bi. Ja ne mogu, jer znam da društvo i prilika (i nezainteresiranost odraslih koji su tada u blizini) mogu očešati svakoga.
    ...dodala:

I mislim da nitko ne može dati ruku u vatru da njegovo dijete, kako god bilo odgajano, neće to jednog dana napraviti. Povođenje za društvom čini čuda. Ali opet, ne povodi se svako dijete u baš svakoj stvari za društvom...ja sam recimo bila jako povodljiva što se tiče svega, ali od malih nogu kad bi netko dirnuo u životinju ili u slabijeg od sebe- skakala sam mu u oči. Nisam to mogla podnijeti! I voljela bih danas-sutra odgojiti dijete koje se još manje povodi za društvom nego što sam se ja povodila....jer to znači odgojiti dijete/čovjeka sa stavom. I opet nekako gledam da je odgoj kriv za to povođenje za društvom, i opet bi roditelji trebali tu reagirati.

A osobno mislim da se još uvijek ne prijavljuje dovoljno takvih slučajeva policiji. Jer kad bi se svaki takav slučaj prijavio policiji, vjerujem da bi se roditelji čija su djeca to učinila više pozabavili svojom djecom. Jer često je to jedini način da neki roditelji shvate ozbiljnost tog problema. Neki na žalost ne shvate niti tada.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    mislim da moj brat nije ni krenuo u školu kad mu je djed za ljubav i na njegovu molbu potamanio seoske okolne mačke
    ah
    sory,
    al misliš da je svaki slučaj agresije nad životinjama opravdan??? :?
    to što ga dijed obasipa ljubavlju ubijanjem mačaka, što ga društvo naogvara na tamanjenje, ispada da su oni svi normalni?
    fakat mi nije jasno?
    i ako nisu bolesni, zašto rade bolesne stvari??

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam za svog sina posve sigurna da bi uvijek zaštitio životinju, jer poštuje njihov život i svjestan je da su i one Božja stvorenja i da je dužnost čovjeka da ih štiti. On je pravi mali ekolog, životinje jako voli i visoko su na listi njegovih prioriteta, pa dajem ruku u vatru da nema tog društva i tog povođenja zbog kojega bi on učinio nažao nekoj životinji. Ni moja kći ne bi naudila životinjama, ali u ljubavi prema njima sin ipak prednjači, tako da mi ove predrasude o dječacima baš nimalo ne sjedaju.

Je li netko tko muči i ubija životinje iz zabave psihički zdrav to ne možemo mi prosuditi, ali da je takav postupak bezuvjetno loš isto stoji.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iako nisam neki super nabrijani ljubitelj životinja, životinje volim...Sina učim da se s ljubavlju odnosi i prema plišanim životinjama, obzirom je mali, i plišanci su mu , nazovimo to-neki temelj ka odnosu sa pravim životinjama....

s druge pak strane, nisam stručnjak za psihičke poremećaje, no posve sam sigurna kako u ljudskoj prirodi nije namjerno izazivanje patnje drugoga bića, kao ni uživanje u istoj

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Children and Animal Cruelty: What Parents Should Know

As natural "explorers," don't all children sometimes harm animals?

Absolutely not. While some children kill insects, few torture pets or other small creatures. If allowed to harm animals, children are more likely to be violent later in life. Animal cruelty, like any other violence, should never be attributed to a stage of development.

What kind of children are cruel to animals?

Serious or repeated animal cruelty is seen more often in boys than in girls. Children as young as four may harm animals, but such behavior is most common during adolescence. Cruelty is often associated with children who do poorly in school and have low self-esteem and few friends. Children who are cruel to animals are often characterized as bullies and may have a history of truancy, vandalism, and other antisocial behaviors.

What does animal cruelty indicate about family dynamics?

Researchers say that a child's violence against animals often represents displaced hostility and aggression stemming from neglect or abuse of the child or of another family member. Animal cruelty committed by any member of a family, whether parent or child, often means child abuse occurs in that family.

What should I do if my child or a neighbor's child has harmed an animal?

If you suspect your child has deliberately harmed an animal, talk to your child. Try to discover what caused the cruelty. Communicate with your child, your child's teachers, and your child's friends. The more you know about your child's activities, the better able you will be to guide your child in making compassionate and humane choices.

Something as serious as animal cruelty, however, should not be handled alone. Seek help from a family counselor, school counselor, pediatrician, or clergy member. If you know another child who has harmed an animal, report what you know immediately to your local animal-welfare organization or police department. Alert the child's school principal or guidance counselor.

What should I tell my child about the other child's behavior?

Explain that animal abuse is often a sign of other serious problems and should be addressed by the proper authorities. Knowing that a friend has serious problems can be quite troubling for a child, as can witnessing animal cruelty. Your child may need to sort out the feelings the incident raises.

What should I do if an otherwise "good" child harms an animal one time?

Though innocent exploration may be corrected simply by talking with the child, any time a child causes an animal pain or suffering you should be concerned.

What is the difference between innocent exploration and calculated animal cruelty?

Innocent exploration may come of simple curiosity, but calculated animal cruelty is motivated by a desire to harm. While even innocent acts of cruelty should be addressed, it is particularly important to intervene when a child is insensitive to the obvious distress of an animal, repeats a harmful behavior, or derives pleasure from causing an animal pain.

How can I teach my child to respect animals?

Teach by example; use real-life situations to instill a sense of respect for all life. Invite your child to help you feed the birds or rescue a bug. With older children, discuss animal-cruelty cases publicized in the news. Encourage children to speak up for animals.
    Ma naguglajte samo "animal cruelty", "animal abuse" ili "pet abuse" .. jasno se vidi da nasilje prema zivotinjama svakako nije ni bezazleno ni igra.

One of the most dangerous things that can happen to a child is to kill or torture an animal and get away with it.

- Margaret Mead, Anthropologist

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    Citiraj zmaj prvotno napisa
    ah
    sory,
    al misliš da je svaki slučaj agresije nad životinjama opravdan??? :?
    to što ga dijed obasipa ljubavlju ubijanjem mačaka, što ga društvo naogvara na tamanjenje, ispada da su oni svi normalni?
    fakat mi nije jasno?
    i ako nisu bolesni, zašto rade bolesne stvari??

prestrašna ti je ova prva rečenica...od kud to? čula il vidila od mene?
    moj did je čovjek s kamena. čovjek koji je se hranio od teladi i inih koljuć ih golim rukama uz pomoć nešto alata. da, sigurno je bio bolestan kad je potamanio te mačke

drugo...svašta se može svrstat pod bolest....tako se može reć da je bolesno djecu hranit mc donaldsom... il, da je bolesno svađat se s drugim ljudima, il da je bolesno pušiti i sl... pa opet ko će sve ovo svrstat pod kategoriju bolesni ljudi...

treće...s tim tonom se sa mnom nećeš razgovarati 8)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i jedna od MM-a koji je lovac kao i većina moja obitelji....ne smatraju se bolesnim nit ugroženim...a opet, ne može se ne reć da ne uživaju na neki način kad odstrijele životinju ...
    ne, ne mislim da je to bolesno

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ej,zmaj...kad tvoji tak uživaju u ubijanju životinja ,pazi da ne nastradaš...mislim, ipak si ti ZMAJ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osobno mislim da je velika razlika izmedju lovaca na divljac (pretpostavljam da svi lovci imaju neki osjecaj zadovoljstva kad odstrijele zivotinju) i "lovaca" na macke. Iako ni o prvima, osobno, nemam dobro misljenje.

moj did je čovjek s kamena. čovjek koji je se hranio od teladi i inih koljuć ih golim rukama uz pomoć nešto alata.
    I ovo je sasvim neka treca kategorija. Ljudi sa sela, koji drze zivotinje i zbog mesa, na ubijanje tih zivotinja svakako gledaju drugacije nego mi iz grada (moja teta se udala na selo i dan danas place kad u dvoristu muzeva obitelj kolje kozlice, janjad, telad).
    No ako djed s kamena nalazi zadovoljstvo u tome sto ubija zivotinju vece od zadovoljstva sto ima sto jesti (a ja to nisam skuzila iz napisanog), meni to ne bi bilo prihvatljivo.

A zadnje, ovo:
    kad mu je djed za ljubav i na njegovu molbu potamanio seoske okolne mačke
    je nesto sto je meni neprihvatljivo i ne znam tko je u tom trenutku imao veci problem, onaj tko je trazio takvo sto ili onaj drugi koji je iz ljubavi tamanio macke.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ha ha ha....velika je razlika u ubijanju i odstrijelu....
    besmisleno mi je pisat o poštivanju života, koji ti se za 5min nađe na tanjuru..
    ne mislim da je dobro ni pametno MUČITI i UŽIVATI u mučenju...
    al, isto tak ne proglašavam svaku agresiju uzrokom bolesne psihe.
    moj bratić je "mučio" stršljene tak da ih je zapalio!!! jel bolesan?
    govorim o puno nijansi....

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

BBee, ne jedu li kinezi mačke? il ko već...pa što ćeš im reć?
    ma dajte...previše je nijasni...
    a did? zar je teško shvatit? čovjek sigurno otvrdne kad je radio kako je radio da bi živio. za njega mačka sigurno nije bila neka umilna životinjica, već nakoćena gamad...
    a eto vama ko da su one ko nekada egipćanima u Egiptu...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e i još mi pade na pamet...nije da bi se dala kladit, al imali smo vjerojatno brdo kućnih životinja i brinuli se o njima...ptice, mačke, pse, hrčke (bezbroj), ribice, vjeverice, kornjače...ne znam ima li toga još..zečeve...i nedavno mi je mama iskeširala nemalu lovu za običnog žutog mješanca.... i ne mislim da se imamo čim isticat, al definitivno ne vičem prava životinja, prava životinja i ko god ih takne, bolestan je...

moj mali zna maltretirat tog našeg žuću...pa, učimo ga dragi pas, dragi...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    A zadnje, ovo:
    kad mu je djed za ljubav i na njegovu molbu potamanio seoske okolne mačke
    je nesto sto je meni neprihvatljivo i ne znam tko je u tom trenutku imao veci problem, onaj tko je trazio takvo sto ili onaj drugi koji je iz ljubavi tamanio macke.
    a jesam uzurpirala topic
    al, da ne ostanem dužna odgovora
    za djeda sam već odgovorila, nakoćena gamad i zasigurno je na taj način i uživao
    a za brata? pa kad smo već pametni hajdmo raspravljat koju razinu svjesti ima pred/školsko djete o smrti, usmrćivanju, pojmu patnje, mučenju, ubijanju, traženju tamanjenja? vjerojatno si je razmišljao "hm...jesam li psh bolestan ak sad poželim tamanjenje mačaka?? il ipak možda nisam...pitanje je sad"...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    agresija prema zivotinjama je za mene jednaka kao i agr. prema drugom djetetu ili odrasloj osobi.
    Tako je. U to ukljucujem i mucenje svega sto osjeca bol, pa i kukaca. Mislim da sadizam treba lijeciti.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hajdmo raspravljat koju razinu svjesti ima pred/školsko djete o smrti, usmrćivanju, pojmu patnje, mučenju, ubijanju, traženju tamanjenja?
    Moj itekako ima svijest o tome da se životinja treba zaštititi od mučenja. Ljetos je čak bacao rakove samce natrag u more da ne uginu jer ih je neki dečko par ručnika dalje od nas vadio iz mora.
    I nije to radio u inat tom dječaku niti zato što smo mu mito rekli, nego da spasi rakove

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    Tako je. U to ukljucujem i mucenje svega sto osjeca bol, pa i kukaca. Mislim da sadizam treba lijeciti.
    ja sam neki dan mučila kućno cvijeće
    idem se sad lječit

uf uf ....

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    hajdmo raspravljat koju razinu svjesti ima pred/školsko djete o smrti, usmrćivanju, pojmu patnje, mučenju, ubijanju, traženju tamanjenja?
    Moj itekako ima svijest o tome da se životinja treba zaštititi od mučenja. Ljetos je čak bacao rakove samce natrag u more da ne uginu jer ih je neki dečko par ručnika dalje od nas vadio iz mora.
    I nije to radio u inat tom dječaku niti zato što smo mu mito rekli, nego da spasi rakove
    moji ih vade...i ježeve...bit će da su sadisti... a ja oparena romantičarka ih vraćam nazad u vodu....i ribe isto...a koji put ih pojedem... ajme nit sam livo nit desno 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

morski ježevi ne cvile

ja sam odrasla na selu, imali smo kokoši, patke, kuniće...
    bilo mi ih je žao kad su ih klali, bilo mi je žao, samo sam tražila da smrt bude trenutna, što bezbolnija
    morali su umrijeti, jer je to njihovo mjesto tj, oni su naša hrana

da sam uživala u klanju .. e onda bi me trebalo voditi psihiču skupa sa monim roditeljima

protiv sam lova iz objesti ili samo zbog krzna
    klanje radi ručka, ne spada u tu kategoriju

to ti je moja seljačka logika

i nije me briga za kukce (ne volim ih) niti za morske ježe

što se tiče mačaka, moj dida je uvik govorija da se one moraju čuvati jer ko im naudi zlo na sebe navuče

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bussy Bee, Brunda, Lucija Elen, MGrubi....mogu vas samo potpisati.

I dodati- da znam hrpu ljudi sa sela i još nisam čula da netko od njih smatra mačke štetočinama....čak naprotiv-vrlo korisnim životinjama koje pomažu čovjeku. Čak ih cijene više nego pse.

A Zmaj, vidim da vašu obitelj jako ljuti ovakva tema, čim se i mužić javlja
    Pa pitaj ti svog mužića- smatra li on pse u lovištu štetočinama, jer čujem da ih lovci redovno tamane. Znam par ljudi koji su ostali bez psa jer su ih šetali u lovištu (čitaj-na livadi uz svoje selo).
    I ako ništa, barem je pohvalno kad jedan lovac prizna da je gušt ubijati te životinje...jer svaki se vadi na to da je gušt štititi životinje-od krivolovaca i da prežive zimu. Iako ja osobno znam i takvog, koji je 40 godina išao u "lov", a nikad streljivo za pušku nije kupio, niti je iz te puške ikad opucano.

No to je sada neka druga tema (o kojoj bi se itekako puno dalo za reći), ali bit ostaje ista- da uživati u ubijanju i mučenju bilo koga, pa tako i životinje- nije normalno. Pa čak i ljudi koji ih ubijaju za hranu, a pri tome uživaju- nisu normalni. Jer nije bit u tome zašto ih se ubija, bit je u tome da se uživanje u nečemu treba odnositi na neke lijepe stvari, u čiju definiciju ubijanje i mučenje nikako ne spada.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

zmaj, daj se molim te skuliraj, ne znam stvarno što želiš postići takvim svađalačkim tonom??? iz svake rečenice ti izvire jal, bijes i svađa, šta ti je ženo Božja? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću se samo složiti sa Brundom da moja djeca itekako imaju svijest da nije niti normalno niti prirodno za čovjeka da muči životinje i da im je žao kad neka životinja ugine. Dino je na moru vadio bratu (jer je mali izričito želio) račića iz kućice kako bi mu dao samu školjku bez raka i onda je bacao račića natrag u more da ne ugine. Jednog je u taj čas pojela riba, on je plakao ko kišna godina, da je on kriv što je jadni rak sada uginuo, što ga je riba pojela, da neće više nikad u životu to raditi, bio je zaista pogođen tim događajem i tužan.
    A ovo paljenje stršljenova iz zabave i slične stvari, sorry, ali ne mogu shvatiti da to netko može opravdavati i još se pitati što je nama ostalima koji mislimo drugačije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kad smo već pametni hajdmo raspravljat koju razinu svjesti ima pred/školsko djete o smrti, usmrćivanju, pojmu patnje, mučenju, ubijanju, traženju tamanjenja?
    Procitaj quotani tekst iz mog prvog posta na ovu temu koji je samo jedan od mase vrlo slicnih koje ces dobiti ako uguglas neki od pojmova koje sam navela u tom postu.

BTW,
    Ni jedna osoba koja ima psihicki problem ne razmislja o postupcima uzrokovanim svojim poremecajem/bolescu na nacin:
    hm...jesam li psh bolestan ak sad poželim tamanjenje mačaka?? il ipak možda nisam...pitanje je sad

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja jako volim životinje, MM također, odgajamo djecu da poštuju sva živa bića. Učimo ih da ne gaze puževe poslije kiše, da ne kidaju krilca kukcima i da brinu o životinjama.

Moj stariji sin obožava životinje, želja mu je postati veterinarom, ALI...

Kada smo lani dobili malu macu njihovoj sreći nije bilo kraja, mazili smo je, hranili i učili obavljati nuždu na balkonu u pijesak, no tu ne zavrava priča. naime, on je tu macu stalno gnjavio, kao i njegov mlađi brat, ali je on u nekim trenucima znao biti i grub prema njoj: u žaru igre bacao bi je u zrak da vidi kako će napraviti salto, kačio joj je šarene štipaljke na rep i ako bi ga slučajno ogrebala on bi joj vratio na neki grubi način. U međuvremenu je bio divan prema njoj, pažljiv i nježan, ali bi jednostavno tijekom igre zaboravio da ona nije igračka. Maca je njega također voljela, ali sam ja, kada sam nakon par dugih razgovora shvatila da on još nije zreo za kućnog ljubimca, poklonila našu macu prijateljici.

Jako je to teško podnio, dugo je plakao i dan danas je odlazi posjetiti. Uvijek ponavlja kako je on sve kriv, kako to nikada više ne bi napravio, ali ja ne znam kada će on zaista biti zreo i odgovoran prema novoj životinji.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

izjednačio je mačku sa igračkom
    desi se
    tada je najbolje prekidati "igru" i "obraniti" macu

mi smo svašta radili kokošama: stavili vrpcu oko vrata pa je jadna beštija išla u rikverc da se oslobodi, potezali za rep (maše krilima ko igračka na navijanje) .. ma užas
    no to nije bilo namjerno mučenje, jer nismo shvačali da nanosimo bol

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažemo se mi oko istog: uživanje u mučenju i nije normalno
    lovci koji odstrijele recimo srndaća za gušt, meni su skroz normalni ljudi... eto valjda zakon koji to dopušta nije normalan...
    zgazila sam mali milion kukaca. nije mi žao. jedem životinje. to mi je ok. krzno mi je ok. da, i ja bi da što bezbolnije pređu na onaj svit. i ja bi da se ne istrjebe, neg razumno koriste. i eto ti sve mudrosti. svoju braću ni najmanje ne smatram sadistima, kako se to implicira po postovima, kad vade ježeve i ostave ih na suncu... iako sam sama poveći broj tih istih ježeva vratila nazad u more...
    ok. priznajem, uzbudila me tema pa zakokodakah, ispričava se na tom. al i dalje velim, izolirani slučajevi tzv agresije na životinje ne znači automatski i psh bolest, budućeg serijskog ubojicu i što ti ja znam sve ne.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo svašta radili kokošama: stavili vrpcu oko vrata pa je jadna beštija išla u rikverc da se oslobodi, potezali za rep (maše krilima ko igračka na navijanje) .. ma užas
    no to nije bilo namjerno mučenje, jer nismo shvačali da nanosimo bol
    mi smo jednom kokoš ubacili međ svinje...ajme...jedva je živa ostala... ne smatram se sadistom. bilo mi je smiješno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •