evo me, tek sada čitam vaše komentare.

naime, moja mama kad god ima prilike jedva čeka kontakt sa curama. u biti, čak ih neće gledati ni preko skypa zato što joj je to pre stresno, jer bi ih ona mazila i grlila, a ne može . kada je ona tu, mi dole uopće je ne pitam da li će ih čuvati, jer znam da hoće kad može.

a onda na drugu stranu imam ovakvu situaciju prije par mjeseci:
dijete mi završi u bolnici na terapiji, i treba ju hitno odvesti netko u bolnicu (naranvno ja ili mm) a nas obadvoje bolesni da se ne možemo dignuti iz kreveta, mm povraćanje i proljev, a ja isto bolesna totalka. mala mora hitno na terapiju. mm zove svoju mamicu, onda ga odbija- ne zato što ne može, nego zato što ne želi. :shock: . ne trebam vam govoriti koliko me to rastužilo, koliko sam se razočarala....
zovem svog starog koji nikad nije bio nizašta, al voli pričuvati Niku kad god može(jer je starija i samostalnija), al sa Ines nema pojma NIŠTA. i on pristaje odvesti ju sam u bolnicu, biti sa djetetom cijeli dan sam u bolnici dok traje terapija i dovesti ju nazad. mislim, to mi je bio šok samo takav, jer se to od njega nisam nadala, drugo zato što je bez problema OSTAVIO SVOJ POSAO, i otišao tamo bez ikakvog iskustva sa malom djecom (on je plovio dok sam ja bila mala).

ovo me muči već mjesecima, i morala sam podjeliti to sa vama.

jasno mi je bilo kada nitko nije htio i mogao čuvati Karlu. nikoga nikad nismo niti tražili niti očekivali. ali zdravu djecu, pričuvati doslovno u hitnim situacijama. da ne govorim da ta ista baka radi od našeg prozora udaljena 20 metara, ona se ne sjeti i ne dolazi vidjeti svoje unučice! :shock: , nikad, nego ih ja dovedem tamo bez ikakvog povoda, čisto da se vide, jer želim da znaju tko im je baka i da malo budu sa njom. onda nekad ispadne da joj smetaju..... :/

ja to ne mogu shvatiti, i ne želim se sa njom zamjerati i vračati joj istom mjerom, jer bi onda bila ista kao ona. ne, neću se spuštati na tako jadnu egoističnu i pohlepnu razinu.

a sad se sigurno pitate što mm kaže na sve to! sliježe ramenima i kaže da ju ne može natjerat i njemu u biti i nema neke potrebe, kad ih uglavnom čuvam ja. on uleti kad može i mora! :/