Mislim da je vrlo neodgovorno od bake ili djeda čuvanje djece ukoliko se o njima ne mogu brinuti iz objektivnih razloga (zderavlje, itd). Ako se o unucima ne žele brinuti, to je opet njihova stvar. Ali kada zdravi bake i djede odbijaju pomoći u hitnim situacijama, gdje treba uskočiti na sat-dva, e to je stvarno tužno

Slažem se s Lutonjicom i Zdenkom. Bake i djede bi trebali u svojoj zlatnoj dobi uživati u svojim hobijima, druženjima, svemu onome što nisu mogli ili imali vremena dok su podizali svoju djecu. Mislim da je briga i odgoj male djece dosta zahtjevan posao, koji traži i fizičku energiju koja u toj dobi već pomalo odlazi. Znam da mi se svekrva umori tako da nakon dana provedenog s N. samo jadna padne na kauč. A još ima i svekra koji joj pomaže. I baš zbog toga MM i ja se trudimo da to njihovo čuvanje svedemo na minimum.
Doduše, neke bake drugačije riješe problem - stave dijete ispred TV i crtića i tako lijepo cijeli dan riješe čuvanje. Ne znam, u tom bi slučaju radije dijete dala u jaslice ili platila tetu čuvalicu, koliko god da dođe; ali da to vrijeme provedeno u čuvanju bude donekle kvalitetno, a ne uludo potrošeno.