-
Rijetka stolica vec dva mjeseca
Nisam nasla nista slicno u postojecim temama pa otvaram novi topic jer neznam sta raditi.
Sara je rodena 14.10. i sve je bilo super. Pocetkom 12og mjeseca je poceo proljev pa sam se uspanicarila. Taman je trebala na cijepljenje pa sam odnijela pedici ukakanu pelenu i ona je rekla da je ne smije cijepiti dok ima proljev i da je vjerojatno samo mala viroza i da je nazovem drugi tjedan. Proljev se nije povukao pa sam je odvela na pregled. Pedica ju je ispipala i rekla da je sve ok ali za svaki slucaj sam nosila stolicu na analizu. Nalaz je bio dobar. Pedica mi je dala novi termin za cijepljenje i sistematski u prvom mjesecu i jos je rekla da ce se do onda stolica stabilizirati. Ali nije.
Isli smo na sistematski i cijepili su je jer su rekli da Sara jednostavno ima takvu stolicu. I da ce se stabilizirati do 10.03. kad imamo novi termin za cijepljenje.
Uglavnom dva i pol mjeseca kasnije nista se nije promijenilo. Sad ima jednu stolicu dnevno i skroz je tekuća. Možda malo gusca nego prije ali i dalje tekuća i cesto sve procuri kroz pelenu jer bude dosta obilna. zuckaste je boje.
Trazila sam na netu ali nisam nista nasla. Da li moze biti neka infekcija? Ima netko slicnu situaciju?
Help!
-
Moja mlađa curica je svakodnevno imala vodenastu, sluzavu stolicu do nekih 5. mjeseci, a onda se odjednom promijenila i postala onako pravo kašasta i gusta, ali tada više nije kakala svaki dan nego recimo svaka 3 dana. Svo vrijeme do navršenih 7. mjeseci je bila isključivo dojena, tako da nije bilo nikakve promjene u prehrani koja bi izazvala tu promjenu u stolici, jednostavno joj je probava ajmo reći sazrila (tako sam si ja to protumačila). I ja sam neko vrijeme bila u brizi oko te njene vodenaste stolice, i isto smo kao i vi jedno cijepljenje zbog toga odgodili, ali onda sam skužila da je to jednostavno njena stolica, da ima takvu probavu i da se ne trebam opterećivati jer ona ničim drugim nije pokazivala da nešto ne bi bilo u redu. Bila je zdrava, zadovoljna i raspoložena, i to su znakovi koji su mi pokazali da je s njom sve OK i da se ne trebam brinuti.
Ako vam je analiza stolice pokazala da je sve u redu, onda nije infekcija.
Ako je dojiš, onda mislim da se ne trebaš brinuti. Jedino bi trebala pripaziti, ako ti je na adaptiranom, da nije možda u pitanju netolerancija na KM?
-
Baš ti hvala na odgovoru jer sama nisam pametna. Samo je dojim i ne dajem joj dodatno nikakvu vodu ili čajeve. I kao i tebe, ono što me smiruje je što nema nikakvih drugih simptoma da je bolesna. Ali opet nekako me uvijek strah da mi nešto ne promakne.
-
I moj mali dok je bio na prsima imao je rijetku stolicu.tako rijetku da je puno puta procurilo kroz pelenu i bodić ali ako je dobre volje i stolica neme neugodan miris onda bi trebalo biti sve u redu
-
I moj mali je imao takvu stolicu kad je bio na prsima nekad je bila tako rijetka da mu je prošla kroz pelenu i bodić.takva stolica je normalna ukoliko je dijete dobre volje i ako stolica nema neugodan miris.čudi me što ga pedica nije cijepila jer većina djece ima takvu stolicu a ako ona sumnja na proljev zašto nije poslala uzorak na analizu pa ne može dijte imati tako dugo proljev :/
-
I moja M ima takve rijetke stolice, katkad su posve vodene, katkad sluzave... ma uzas, ali nekako sam se navikla jer nikad u njima nista od virusa i bakterija, a lose izgledaju. Imala je ok stolicu do 2 i pol mjeseca, onda je imala rotu i teski urinoinfekt. Od tada je stalno na antibiotiku pa vjerujem da sve to utjece. Veselim se sto ce skoro dohrana samo zbog stolice. mama ce kuhati rizu s bananom
-
moj mali je bio isključivo dojen i isto rijetke stolice,ne česte ali isto ko proljev...
sveki je svakodnevno vršila pritisak na mene da mi je mlijeko predugo u cikama pa se ukiselilo i otud rijetke stolice
-
na mene vrsi pritisak moja majka da odustanem od dojenja i eventualno se izdajam i mijesam mlijeko s petit keksima?!?!?! to ce sigurno stvrdnuti stolicu a i prestat ce bljuckati!!!!
vidim da je ta rijetka stolica zapravo cesta pojava. za razliku od moje bebice kumin sincic kaki klikere. kaze da se otkotrljaju iz pelene kad ih otvori!
-
kak su samo pametne...bože mili...
mene je mama hranila sa čistim kravljim mlijekom,neprokuhanim,nerazrjeđenim...prohodala sam skoro s tri godine zbog debljine...
zato sam sad tvigi...hvala bogu inače bih ja nju šopala...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma