Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Trudnice na fitnessu?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Trudnice na fitnessu?

zanima me,

koliko od vas trudnica ide na fitness? Koje su to vjezbe koje radite, ako idete na vjezbanje u teretanu?

Ja vjezbam na biciklu, steperu, traci za trcanje (hodanje/lagani jogging),

sve odradim po 5 min, ful lagani program. Nakon toga radim 2 vrste vjezbi za ruke.

Savjeti, komentari... :?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da,

sad sam u 8 tjednu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

u principu možeš raditi sve, da ne upotrebljavaš trbušne mišiće i vrlo malo/nikakvo opterećenje.

Savjetovala bih ti da kreneš na neke vježbe za trudnice. Fitness ostavi za poslije.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam puno citala o tome jer sam vjezbala i prije nego sam zatrudnila i htjela sam biti sigurna da ne radim stetu vecu od koristi.
    Ukoliko si i prije vjezbala, dakle, nisi pocela tek u trudnoci i nemas nikakvih trudnickih komplikacija, smijes nastaviti vjezbati po istom rezimu (i trbusnjake i dizanje utega, ako si i prije trudnoce to radila) kao i prije trudnoce, tijekom cijelog prvog tromjesecja.
    Nakon toga, ulaskom u drugo tromjesecje, moras obratiti paznju na puls koji ne smije prelaziti u prosjeku 140-150 otkucaja (pod opterecenjem).
    I cijelo vrijeme prati svoje tijelo (koje ce ti s vremenom samo reci kad je vrijeme da prestanes s nekim vjezbama, npr. s trbusnjacima).
    Trudnoca nije vrijeme za nabijanje kondicije vec za odrzavanje kondicije ili za rekreaciju (npr. zustrijim hodanjem).

Naguglaj si "exercise in pregnancy" ... ima jako puno informacija.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam vjezbala 3x tjedno do 32 tjedna. Oko 25 tjedna sam prestala raaditi vjezbe za trbusne misice.

Sad' sam 35+5 i jedva cekam par tjedana nakon poroda da ponovo krenem. Planiran uzeti fitnes pod vodstvom fiziotherapeuta - prvih par puta nakon poroda. Onda sve po starom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam 24tj.,vježbam u gymu 3x tjedno.orbitrek oko 20 min,pa jedan dan noge,guzu i leđa,a dr put,ruke,ramena,prsa,nek ti treneri u teretani malo pokažu neku vježbicu i lagano vježbaj svaki put drugu mišićnu skupinu.poslije svakog treninga hodam na traci oko 15-20min,ili vozim bicikl..i super se osijećam,ništ me ne boli,a treba još i kuću čistit

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel znate negdje u Zagrebu gdje se održavaju Vježbe za trudnice?? (zapadni dio)
    Imam viška vremena , i to mi se čini zgodnim. Prije trudnoće sam plivala i igrala badminton (sve rekreativno), a sad osjećam da me sve boli i da sam zakržljala" od nerekreacije.
    Inače, sad sam u 15tom tj. i trudnoća uredna :D !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •