-
Trudnice na fitnessu?
zanima me,
koliko od vas trudnica ide na fitness? Koje su to vjezbe koje radite, ako idete na vjezbanje u teretanu?
Ja vjezbam na biciklu, steperu, traci za trcanje (hodanje/lagani jogging),
sve odradim po 5 min, ful lagani program. Nakon toga radim 2 vrste vjezbi za ruke.
Savjeti, komentari... :?
-
e da,
sad sam u 8 tjednu.
-
u principu možeš raditi sve, da ne upotrebljavaš trbušne mišiće i vrlo malo/nikakvo opterećenje.
Savjetovala bih ti da kreneš na neke vježbe za trudnice. Fitness ostavi za poslije.
-
Osoblje foruma
Ja sam puno citala o tome jer sam vjezbala i prije nego sam zatrudnila i htjela sam biti sigurna da ne radim stetu vecu od koristi.
Ukoliko si i prije vjezbala, dakle, nisi pocela tek u trudnoci i nemas nikakvih trudnickih komplikacija, smijes nastaviti vjezbati po istom rezimu (i trbusnjake i dizanje utega, ako si i prije trudnoce to radila) kao i prije trudnoce, tijekom cijelog prvog tromjesecja.
Nakon toga, ulaskom u drugo tromjesecje, moras obratiti paznju na puls koji ne smije prelaziti u prosjeku 140-150 otkucaja (pod opterecenjem).
I cijelo vrijeme prati svoje tijelo (koje ce ti s vremenom samo reci kad je vrijeme da prestanes s nekim vjezbama, npr. s trbusnjacima).
Trudnoca nije vrijeme za nabijanje kondicije vec za odrzavanje kondicije ili za rekreaciju (npr. zustrijim hodanjem).
Naguglaj si "exercise in pregnancy" ... ima jako puno informacija.
-
Ja sam vjezbala 3x tjedno do 32 tjedna. Oko 25 tjedna sam prestala raaditi vjezbe za trbusne misice.
Sad' sam 35+5 i jedva cekam par tjedana nakon poroda da ponovo krenem. Planiran uzeti fitnes pod vodstvom fiziotherapeuta - prvih par puta nakon poroda. Onda sve po starom.
-
ja sam 24tj.,vježbam u gymu 3x tjedno.orbitrek oko 20 min,pa jedan dan noge,guzu i leđa,a dr put,ruke,ramena,prsa,nek ti treneri u teretani malo pokažu neku vježbicu i lagano vježbaj svaki put drugu mišićnu skupinu.poslije svakog treninga hodam na traci oko 15-20min,ili vozim bicikl..i super se osijećam,ništ me ne boli,a treba još i kuću čistit
-
Jel znate negdje u Zagrebu gdje se održavaju Vježbe za trudnice?? (zapadni dio)
Imam viška vremena
, i to mi se čini zgodnim. Prije trudnoće sam plivala i igrala badminton (sve rekreativno), a sad osjećam da me sve boli i da sam zakržljala" od nerekreacije.
Inače, sad sam u 15tom tj. i trudnoća uredna :D !
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma