Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Laserska depilacija, elektrodepilacija itd. kod PCOS

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Laserska depilacija, elektrodepilacija itd. kod PCOS

ako ima negdje tema molim da se preusmjeri i pobrise

imam pcos i naravno, problema s dlakama. Na nogama cupam voskom i dosta su se prorijedile...nisu neki problem.
    Dok sam bila na terapiji hormonima stanje se popravilo ali kako hormone vise ne uzimam opet mi se pojavila dlakavost iznad gornje usne, na bradi i kod uha.
    Iznad usnice cupam voskom ili pincetom (ako cupam voskom onda mi se pojave mali bijeli pristici pa radije cupkam pincetom a to boooliiii ).
    Na bradi isto pocupam pincetom al rastu abnormalno brzo (navecer pocupam, sljedeci dan popodne se vec pojave ).
    Na predjelu ispod uha nisam dirala jer su to one njezne dlacice.

Malo sam se raspitivala o uklanjanju dlacica laserom. Kako je poznato ne uklanja dlake trajno nego na nekoliko godina i to samo ako su tamne (moje jesu) ali navodno ne djeluje kod osoba s hormonalnim poremecajem (my case :/ ). Posto to nije tako jeftino da bi samo tako isla isprobati, zanima me da li je netko od cura s pcos bio na uklanjanju dlacica trajnijom metodom i da li je istina da opet narastu? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga Tikva...ja bi ti preporucila da se drzis voska i to toplog i cistog....inace to mi je profesija pa evo par savjeta iz iskustva...sta se tice lasera,zasada ti ga ne bi preporucila iz razloga sta se podrucje prvo brije pa zatim tretira,a i sama navodis problem s hormonima,dakle laser ti ni ne odgovara.Pinceta isto nije ok al eto drzi drugo mjesto iza voska pa moze,al nadji nekog od povjerenja(znaci da ima cisti vosak....) da ti to digne toplim voskom,zelenim,i mislim da bi to bilo najbolje,naravno za sada. To sta navodis da ti izbaci to je upala koze poslije depilacije :/ ... :? eto ne znam da li sam ti pomogla al toliko od mene i neodustaj

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bas mi je drago da sam barem saznala da mi ni laser ne moze pomoci a ne da sam potrosila brdo love a od rezultata nista!

Nadusnicu i bradu jos mogu ovak pocupat pa se ne vidi bas al najvise me muci tamo ispod uha Jesi mislila i da to voskom skinem ili...? Posto su to one njezne dlacice bojim se da mi ne pocnu jos vise rasti kad ih pocupam

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tikva, nedavno sam posjetila jednu privatnu dermatolosku polikliniku gdje koriste posebni, medicinski IPL svjetlosni laser.. on doista TRAJNO uklanja dlacice (i sluzi ne samo za to), eventualno ti se nakon 10 godina vrati njih 1-5 %.. nazovi ih i raspitaj se, to te nista ne kosta (poslat cu ti sve informacije na pm)
    fora je u tome da u kozmetickim salonima ne koriste posebni medicinski laser (koliko sam skuzila, ima vise "vrsta" lasera, a necu tu mudrovat jer se uopce u to ne kuzim), isla je moja majka na odstranjivanje dlacica u jedan ugledni salon - to je bilo skupo i bolno iskustvo, a na kraju se njih 70 % vratilo (nakon nekoliko mjeseci)..

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može molim i meni pp

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Molim te moze i meni pp

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

happy tree friend, dobila sam pm! Puno ti hvala, nazvat cu i raspitati se jer stvarno me to frustrira

Hvala!!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga tikva sta se tice dlacica ispod uha,slobodno ih skini voskom(toplim) ako ti smetaju,ni slucajno pincetom,ili ih namazi blansom i 3%hidrogenom ako ti jako ne smetaju. A sta se tice lasera bilo bi mi drago da ti uspije :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako se smijem ubaciti....
    IPL nije laser.IPL je pulsna svjetlost u razlicitim spektrima valnih duljina koja se emitira preko staklenih filtara u razlicitim bojama, ovisno o cilju tretmana.Laser tretira dlacice pojedinacno, dakle jednu po jednu dok IPL tretira vecu povrsinu cca 10-12 cm kubicnih, znaci vise dlacica odjednom.Laserom smiju raditi samo lijecnici dok sa IPL-om smiju i kozmeticari.

I laser i IPL ce ti rijesiti problem dugotrajno, nikako trajno jer dlacice trajno ne uklanja nista.
    Ako si na hormonima provjeri da li su fotosenzibilni jer ih dosta je pa je u tom slucaju svjetlosna terapija zabranjena.
    I jos nesto, ako smijem, posebni medicinski IPL laser ne postoji. IPL je IPL, kao sto vec rekoh, laser je druga stvar, postoje samo razliciti proizvodjaci, kvaliteta i naravno osoblje koje ga primjenjuje te njihova strucnost i znanje.
    Savjet- dobro provjeriti i raspitati se o ustanovama i salonima prije odlaska na takve tretmane
    Sto se depilacije tice ja bih preporucila i depiliranje secernom pastom, puno je manje iritacija jer cupa dlaku u smjeru rasta i vrlo je njezna za kozu.

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lane, pa kako se ne bi smjela ubaciti sto vise odgovora to bolje!
    Naime, bila sam na hormonima i tada je bilo sve ok, dlaka jaaaaako malo, ten savrsen ma sve 5...problem je sto sam ih sada prestala uzimati zbog nekih nuspojava i ne namjeravam uzimati ponovno hormone pa me zato zanimala neka trajnija metoda!

Svi savjeti su dobrodosli, a vidim i vrlo razliciti! Nisam se jos odlucila sto cu :/ iskreno, najvise me strah (bilo koju metodu da odaberem) da mi dlacice ne bi rasle vise nego sto su sada! :?

E da, zasto ako se dlacica iscupa pincetom raste jace, tj. korijen joj jaca a kad se pocupa voskom onda korijen slabi? Zar se ne iscupa korijen u oba slucaja? :?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tikva, ja idem na IPL već godinu i pol, jednom mjesečno, isto za područje lica. Rezultat je skroman, dlake i dalje rastu, istina malo rjeđe i malo svijetlije, ali ne daju se...
    Moja kozmetičarka kaže da je to uvjetovano hormonima a i plavokosa sam pa rezultati nisu dobri kao kod crnki.
    Jedino sa čime sam zaista zadovoljna su dlake ispod uha (tzv. zulufi) koji su gotovo potpuno nestali!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, istina je da se svijetlije dlacice malo teze tretiraju, ali postoji metoda bojanja dlacica pa onda IPL bolje djeluje jer on zapravo djeluje na tzv. kromofore, tj. boje u dlaci, kozi iliti melanin, oxi-hemoglobin itd.
    Zato sam i rekla ranije da nije svejedno kome se date u ruke
    Pinceta ili vosak? Vosak u svakom slucaju. Pa ako nesto ev. ostane finisiranje pincetom.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

piplica-koliko plaćaš tretman jednom mjesečno?

Da li u međuvremenu depiliraš dlake s nečim ili čekaš da izrastu pa onda ideš na IPL?

Gdje ideš na tretman?

Može i na pp!!!
    Thx

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel može i meni netko poslati pp

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Jedino sa čime sam zaista zadovoljna su dlake ispod uha (tzv. zulufi) koji su gotovo potpuno nestali!
    E pa trenutno to mene najvise muci!!! Da li su ti nakon prvog tretana pocela rasti isto kao prije ili jace ili slabije? Ne mislim na kvantitetu vec kvalitetu, tj. da li su bile tamnije ili cvrsce nego prije tretmana?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle, tretmane sam plaćala prvih šest mjeseci, prva dva puta po 450 kuna, treći i i četvrti po 35o kuna i zadnja dva puta po 250 kuna.
    Kako tretmani nisu dali očekivani rezultat, iako smo dlačice bojali da budu tamne, moja kozmetičarka je rekla da dalje nastavim dolaziti besplatno dok ne iskorijenimo te dlačice do kraja. jedine dlačice koje smo uspješno iskorijenili su one ispod uha, kojih više zaista nema.
    Inače nakon svakog tretmana IPL-om ona mi dlačice depilira voskom.
    Mislim odlaziti još do ljeta.
    Ja nisam iz Zagreba, ali sigurna sam da ima puno salona u Zagrebu koje koriste istu metodu, raspitajte se jedino da li je noviji ili stari aparat, jer su novi puno bolji.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tikva Upravo pročitah da je PCOS kontraindikacija za tretmane IPL-om kao i svi hormonalni i endokrinološki poremećaji.

Piplica predlozi kozmetičarki posto su ti dlacice svjetle a bojanje nije uspjelo jer masu boja uopce ne oboji dlaku do korijena nego samo onaj dio van kože, a IPL i laser djeluju u korijenu na folikul dlacice, dakle da proba jednu varijantu - znaci cekas da ti dlacice narastu pa ih ona depilira voskom i odmah tretira IPL-om. Zasto? IPL kod dlake djeluje na boju-melanin u dlaci ako si svjetla imas ga malo. Ako ona pocupa dlacice uzrokovat ce mikro krvarenje u korijenu pa ce IPL to krvarenje "prepoznati" kao boju metu ( hemoglobin, eritrocite) a sa istim efektom. Probajte.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Puno ti hvala na savjetu, svakako ćemo to pokušati! :D

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj happy tree friend prvotno napisa
    Tikva, nedavno sam posjetila jednu privatnu dermatolosku polikliniku gdje koriste posebni, medicinski IPL svjetlosni laser.. on doista TRAJNO uklanja dlacice (i sluzi ne samo za to), eventualno ti se nakon 10 godina vrati njih 1-5 %.. nazovi ih i raspitaj se, to te nista ne kosta (poslat cu ti sve informacije na pm)
    ..
    To TRAJNO ne postoji...da postoji, nema žene kojoj se to ne bi isplatilo.
    Ali nešto ipak postoji...mama i ja smo bile prije nekoliko godina na laseru(nadusnice), njoj se stvarno za sad nije vratilo...a meni, s PCOS-om još gore, zato što su me izbrijavali i onda pojačali te male, koje nisu skinuli do kraja, a ionako su mi hormoni poludili , pa sad to voskom itd.
    Ipak, otišla bih i opet, da postoji način da ih ne izbrijavaju prije, jer nikad sve ne mogu pokupit (svaka ima svoju fazu rasta), bar ne ova moja, ineče, jako razvikana i jako loša ex kozmetičarka (ne samo zbog toga)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kozmeticarka nema veze s laserom.....kako si to mislila?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O da, ima, pa prvi laser (diodni, mislim, ne razimim se baš u to) u ST je bio u salonu Gorica.
    Tek ohoho je došao u bolnicu i u dermatologa.
    Nek me ispravi netko ako sam krivo shvatila, ali riječ je o laseru i to su im radile kozmetičarke , ne liječnici (što god da reklamiraju), završile su neke tečajeve za rukovanje laserom, imale neki certifikat za to, ali ne diplomu medicinskog faksa

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sljedeći put svakako idem u liječnika (tada nismo u ST imali izbora), nije to bezazlena spravica...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj artemida prvotno napisa
    ...inace to mi je profesija pa evo par savjeta iz iskustva...
    O pa ti si kozmetičarka, je li? Što misliš o tome, baš me zanima, nije valjda da je to ilegalno što su one radile?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da ja sam kozmeticarka i to iz splita....znam sve sta se dogadjalo i sta se dogadja...ja nikada ne bi kupila laser iz vise razloga...salon koji si spomenula itekako se zastitio,budi sigurna,ne samo za laser vec za sve ostalo sta radi i sta je radila....ali ja ti opcenito u to ne virujen radija to likar ili neka od razvikanih kozmeticarki...to nema smisla,to nije istrazeno,dokazano,nije proslo dovoljno dugo vremena da bi se ista moglo garantirat...a ste se voska tice...ipak kleopatra se depilirala i da nije valja i dava rezultate sigurno se ne bi do danas zadrza

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram reć i to da sam se uvjerila kod nekih osoba u učinkovitost-već par godina ne tretiraju to područje...a ne znam bi li vosak doveo do toga , možda je čak isto riječ o hormonima (menopauza)...
    Važno je i kako se rukuje, u to sam se uvjerila, đaba ti tretman ako ona ne podesi jakost i ne prelazi kako treba...
    Čula sam čak (iz stručnijih krugova) da im se pokvario taj aparat, ali još radi, nemam pojma.
    U svakom slučaju-skupo, pogotovo ako ne upali, onda bolje vosak...Nego, pišeš da nije istraženo...mene zanima ima li šanski da bi to billo i štetno? Razmišljala sam o tome, mislim da ne bih čačkala oko nekih dijelova, dok ne prođe bar dosta godina za istraživanje...jesam li paranoična?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne mislim da si paranoicna....ni najmanje,a sta se tice stetnosti,mislim da je stetan utoliko sta ces imat dlake,neki cak i vece zbog brijanja prije uporabe lasera....brrrr jezim se od muke kad se sitim britvice....ja imam zene kojima desetak godina,nekima i manje,skidam voskom nausnice i vise ih nemaju,ali naravno i tu ovisi kako si ih skinuo,znaci jeli u pravom smjeru,jesu popucale itd. ako ti voskom netko radi korektno tu je cijena uspjeha....sigurna sam u to iz iskustva....eto

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne mislim da si paranoicna....ni najmanje,a sta se tice stetnosti,mislim da je stetan utoliko sta ces imat dlake,neki cak i vece zbog brijanja prije uporabe lasera....brrrr jezim se od muke kad se sitim britvice....ja imam zene kojima desetak godina,nekima i manje,skidam voskom nausnice i vise ih nemaju,ali naravno i tu ovisi kako si ih skinuo,znaci jeli u pravom smjeru,jesu popucale itd. ako ti voskom netko radi korektno tu je cijena uspjeha....sigurna sam u to iz iskustva....eto

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene zanima smije li se voskom depilirati ispod pazuha. Je li to opasno za zdravlje? Već sam više puta čula da je brijanje opasnije jer se oštećuje koža i može doći do infekcije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja se ne bih slozila da od brijanja dlake rastu brze, jace itd. Radi brijanja se samo stvara takav dojam jer je prirodni vrh dlacice spicast a brijanjem ga napravimo ravnim pa djeluje deblje i jace. Ne znam da li sam se dobro izrazila ali nadam se da me shvacate.
    Kod neucinkovitosti aparata, da li lasera ili IPL-a nije vazno sto je netko izbrijao dlacice prije tretmana, dapace to je jako pozeljno, nego je vazno da li vam to radi strucna i osposobljena osoba. Na tretmane laserom obavezno idite doktoru dok za IPL ne morate, ali svakako idite u provjerene salone. Za dlacice bih radije preporucila IPL nego laser dok za kapilare laser.

Sto se tice depiliranja voskom potpisujem artemidu. Strucnost i znanje su potrebni u svakom tretmanu. Meni je super secerna pasta, dlacice su mi se dosta prorjedile i tanje su. Depiliram i pazuhe i nemam nikakvih problema radi toga. Da li je to zdravo i dobro, ne znam. Zasigurno nije prirodno, dlacice imaju svoju funkciju pa se sigurno neki balans narusi, ali .... sto cemo kad je takvo doba....od toga jos nitko nije umro.

Početno

Cao svima.
    Slucajno sam na pretrazivachu nashla ovaj forum, dolazim iz Crne Gore,pa imam nekoliko pitanja ako je neko u mogucnosti da mi odgovori. Imam blizu 18 godina i veeeeliki problem sa dlacicama svuda po tijelu. Naime, depiliram skoro svaki dio tijela, noge, ruke, donji predio ledja, stomak, nausnice... Skoro sve. Uglavnom, moji roditelji su se slozili da radim IPL eplilaciju (slozili su se oko para s obzirom da ce me koshtati oko 1500 eura). Sada zavrshavam sve sto se tiche doktora-ginekolozi,dermatolozi, endokrinolozi... Sve nalaze moram da izvadim i da vidim je li mi sve ok sa hormonima pa da podjem na epilaciju. Medjutim, kako postoje razne priche i "legende" o depigmentaciji, te ponovnom rastu dlachica.... opet me je malo strah. A i ova kozmeticharka u chiji salon cu to da radim mi izgleda kao neko ko prodaje maglu. Kod nas nema dermatologa da se bave time, pa mi je sama pomisao da obichna kozmeticharka radi sa tim malo strashno... Ali evo ne znam. Nadam se da ce to bit spas za mene. Samo ovdje to rijetko ko radi a i svi imaju predrasude sto se toga tiche, pa mi i to uliva malo strah. Ne znam, sto vi kazete? Je li stetan taj IPL? Da li bi mogao da pomogne?

Zahvalna, Pej

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •