Imam možda malo glupo pitanje; kak' znate kod ovak malih beba da imaju urinoinfekciju? Je l' može to biti bez ikakvih simptoma tipa temperatura? Pitam jer imam cendravu bebu koja se sa 4.5 mjeseca budi 3-4 puta po noći. Nekako se vrpolji i stenje te kvrči nogice pa se zbudi. Nije nikad puno spavala al pošto stvarno često kenjka i preko dana, stalno me strah da nema neku beštiju. Išla sam već kod ovih i onih, zasad je sve bilo u redu i ne bi htjela opet kod doktora za bezveze, čovjek će misliti da sam luda.
Zvala sam labos u Klaićevoj da ih pitam za analizu urina i žena mi je rekla da će nalaz gotovo ziher biti pozitivan i da je to u velikoj mjeri slučajeva lažna uzbuna jer je tu mokraću jako teško uzeti. I da urin ak nemam neki super razlog ne dajem jer ću se samo bezveze iznauzrujavati. Točno tako je bilo s mojom kolegicom, uzimali su doma urin i pozitivno ali zbog epitela.
Stoga me zanima kod vas koji ste stvarno imali infekcije ili otkrili refluks, kak to zgleda zapravo?

Odgovori s citatom
E da, još nekaj, oba puta je imala infekciju mokraćnih puteva i bubrega, jer, kako su mi objasnili, to kod malih beba odmah pređe na bubrege. Ali samo mirno, idi provjeriti, nemoj paničariti, rečeno mi je da je to kod malih beba, posebno curica, dosta često.
i u urinu ispalo nešto bakterija, ali kad je UK bila gotova skužili da se radi o saprofitima (žive na koži i nisu opasne). Važno: princip ti je da se urin mora biti svjež, odnosno sat vremena od kada si stavila vrećicu djete se mora popiškiti, ako nije stavi drugu. Sat vremena nakon što se popiškila dostavi urin u lab. (iako može neko vrijeme i stajati u frižideru).
Imaš djece koja su jednostavno takva, plačljiva. Od mog bratića beba nije prestala plakati 6 mjeseci, njegova žena je mislila da će poludjeti, a beba O.K. I danas je već velika curica od 1 godine i hoda, prava mala buca. Što se tiče klopice i moja je takva - malo neće, malo hoće. Ima razdoblja kad poždere da se čudiš, a onda toliko malo da se brinem. Uopće ne mislim da ti nemaš instinkt kao ostale mame, vjeruj mi imaš ga i ako misliš da s djetetom nešto nije u redu vrati se doktoru i opiši mu kako se dijete ponaša, nemoj se ništa sramiti. Ja kad sam mislila da sa mojom žabicom nešto nije u redu sam ne samo da sam ponazivala sve bolnice po zg već i obišla sve pedijatre, uključujući i one u poliklinici Sabol. I moram ti reći da je bilo puno slučajeva kada sam dramila bez veze. Ali kao što mi je rekla moja najbolja frendica koja je doktorica:"kod malih beba ti je bolje da pušeš na hladno, nego ništa ne učiniti a misliš da nekaj nije u redu." Dakle, ja stojim kod tvrdnje da možeš slobodno dramiti, pa čak i ako je bez ikakvog razloga. Koksy, čekale smo te da vidimo kako ste sada vi, jeste li dobro?