Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: pomoć

Početno pomoć

Molila bi ako netko ima bilo kakvog iskustva sa slijedećim problemom (terapija, trajanje i rezultati liječenja, preporuka nekog dobrog ginekologa vezanog za problem…) da mi pomogne.
    Moj problem je slijedeći:
    već godinu dana vodim borbu sa crvenilom i svrbežom. Dijagnoza je kolpitis. U brisevima mi je vječito prisutna neka bakterija. Jedne se riješim a druga dođe. Zadnjih nekoliko mjeseci je enterococcus faecalis. Od terapije sam uzimala Plymicol kremu, Canesten, Geonistin, Sumamed, Medazol, Itrac, Amoxicilin, Klavocin. Pokušala sam kantarion, acidi borici, kupke u kamilici, nevenovu mast, uzimam propolis, aloe vera gel, nosim samo pamučno donje rublje, bez omekšivača, bijeli wc papir, vateni hig.ulošci, nikakvi šamponi za intim.higijenu ….i ništa ne pomaže. Problem se pojavio nakon prve menstruacije poslije spontanog pobačaja i traje. Suprug istovremeno koristi terapiju kao i ja.
    Hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš li urednu stolicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja muku mučim sa sličnim problemom, ali su moji brisevi bili svi čisti-a izvana crveno i pečeeee, pa malo svrbucka, pa prestane...pa tako unedogled. isprobala diflucan, kreme na bazi antimikotika, jekoderma i belobaze (ali bez kortikosteroida), daktarin vaginalete, jekoderm, kantarion, obloge od hrastove kore, virolex, canesten kremu, vagifem...
    sve je nestalo u trudnoći gle čuda
    nakon poroda opet isti problemi (papa test uredan)
    kod mene je iznutra sve u redu, samo mahovina izvana i doktorica mi danas uzela uzorak izvana za papa test tj. da se te stanice pogledaju citološki pa za tjedan dana ćemo vidjeti jel ima što ili nema
    do tada kremica kortikosteroid-antimikotik

nažalost, savjeta ti pametnoga nemam osim ako za tjedan dana budem pametnija

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

po meni dr. Harni prati najnovije informacije u struci
    samo ona ti radi privat
    procitaj si malo njenu stranicu
    www.poliklinika-harni.hr

Početno

Pa stolica mi nije baš redovita. Nikad mi nije ni bila. Mama kaže da sam imala problema i kao mala. Trudim se regulirati, ali teško.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam enterokok ubila Novocefom u trudnoci.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam imala poslije prvog poroda problematičnu stolicu i E. coli u brisu. Pa sam dobila objašnjenje da je to sve jako blizu i tako lako prijeđe. Da li su ti i inače crijevne bakterije u brisu? Inače sam u terapiji toga dobila alergiju na antibiotik i odustala od terapije. Poslije je sama nestala.

Početno

prije par dana dala sam stolicu na analizu i sad čekam rezultate

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To samo znaci da je bakterija dospjela iz crijeva,a ne vjerujem da to ima neke veze sa "problematicnom" stolicom.Upravo zato da se to nebi dogodilo,obavezno je brisati se od simfize prema anusu,tj.od naprijed prema nazad da se nebi prenjele bakterije.

Početno

toga se i pridržavam ali bez rezultata

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure na forumu "A što priroda kaže" hvale češnjak, čajevac, brusnice. Pročačkaj malo po postovima da vidiš možda nađeš nešto za sebe.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa
    sve je nestalo u trudnoći gle čuda
    nakon poroda opet isti problemi (papa test uredan)

nažalost, savjeta ti pametnoga nemam osim ako za tjedan dana budem pametnija
    Ista stvar i kod mene. Nema sta nisam probala. Doktorirala sam na tu temu. Od cesnjaka i lgg (savjet dr.Harni) do diflucana. Na kraju mi je doc rekao da je cudno to sto je bas sve u trudnoci nestalo. Obicno je zenama u trudnoci koma i prisutne su stalne upale i bakterije. Iz tog razloga misli da je rijec o hormonima. sad cekam nalaze. Mozes li mi reci sta je tebi rekla doktorica?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ista prica Ja uz to imam i dvije normalne (ali razlicite) menstrucije mjesecno!!! Kod mene je Candida u pitanju, vjerovatno zbog poremecenoo vaginalnog PH! Vadila sam krv (hormonalne pretrage) pri prvoj menstruaciji i sad' cekam drugu da ponovim pretrage!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja prošla ovako-u brisu sve normalno osim nešto gljivica u podlozi
    peckanje i svrabljenje prošlo već nakon 2 dana mazanja kremom (mazala ukupno tjedan dana)
    pametnog objašnjenja nema, osim što mi je ginić rekao da mi je u trudnoći bilo dobro zato što sam bila puna estrogena koji je bitan za stanje sluznice

sad si razmišljam napraviti hormone ali ni od toga neke koriste jer mi je doktor rekao da me nikako neće stavljati na neke hormone

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah... identicna stvar. Vec sam na topicu o cesnjaku napisala da i mene ista stvar muci vec godinama. Stalo je jedino tokom trudnoce & dojenja. A onda je polako, ali sigurno pocelo ponovo.

Svako toliko divlji svrab, a s njime i peckanje & bol. PAPA uvijek udredan. Stolice uredne. Nosim samo pamuk. Cak sam i na poslu nabavila koznu stolicu - da nisam na sintetici. Trudim se piti puno tekucine, jer mi se cini da koji put kad ne pijem dovoljno - stvar podivlja. Ali nije pravilo. Prebacila se na bijeli, neparfimirani wc papir. A i njega ne koristim pretjerano za malu nuzdu. Radije ocijedim.. ( ). Doktor mi je preporucio za intimnu higijenu Deferme..ili tako nekako. Cini se da olaksa - ali nije sprijecio. Probala sam cesnjak - pomogao, ali se vratilo.

Ja sam vise bez nade. Jedino me uzasava da toga ocito ima strasno puno - a nitko ne zna kako pomoci. Naime, prosla sam vise ginica - pa nista. A topic o cesnjaku isto govori da jako puno cura pati od toga. Katastrofa.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam se bas sad cula sa svojim ginicem. Cervikalni brisevi super, a meni koma dole Kaze da cemo probat onda s nekim oblozima, izbacit prasak za ves i rucno pranje samo voda :/ Ma meni je to vec sve smjesno. Vec godina muku mucim. Tocnije 7. Kolko ginica je vec zavirilo tamo dolje a nis koristi. Mozda je zbilja najbolje da sam onda stalno trudna. Blazeno stanje u mom slucaju

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure, meni je jasno da vam je super u trudnoći s tim svrbežom, ali mi nije jasno da ste dobro i za vrijeme dojenja. Onda je skroz malo estrogena.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mene je svrbilo i kad sam dojila. Tocnije pocelo je negdje kak sam dobila prvu mengu, 3-4 mj poslije poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je pocelo sa prvom mengom nakon poroda.

Mogle bi se mi - sa identicnim simptomima - masovno naruciti jednom ginicu u istom danu. Mozda bi se onda netko zapitao sto uciniti... Ovako nemam dojam da nas itko uzima za ozbac...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mislim da ne bi sve stale u isti dan. Pa to je prava epidemija :/ . Al mi je odma bolje kad znam da nisam jedina. Cure molim da se javi jedna koja se je izljecila. Prihvacam svaki savjet. Ali napominjem da nema sta vec nisam isprobala od znanih tretmana.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno mi nema logike, meni je bilo koma do prve menge, onda sam bila opet ok.
    Možda vam smeta nešto drugo od tih hormona, neki od onih koji reguliraju ciklus (LH, FSH i slični)? Iako ne znam kako bi oni utjecali na sluznicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •