Uglavnom ostavimo kraj smeća, u vrećici uredno oprane i složene bez čepova, uvijek netko uzme (najvjerojatnije neki penzić). Meni je novi sustav po samoposlugama grozan, imamo produkciju te ambalaže, a trebalo bi sad odlazit vamo ili tamo i bavit se tim bocama. Ili dam svekrvi da odnese djeci u njenom susjedstvu. Muž bi to kao vozimo po dvorištima itd., ali uglavnom ne stigne, pa nam je auto kao čerga ono mjesecima puno boca u gepeku. Meni je bilo puno bolje ono kad su kontejneri bili ispred kuća, tad je to bilo jednostavno - ideš bacit smeće, baciš i PET ambalažu. Najbolji mi je sustav u Njemačkoj - svaka zgrada ima svoje kontejneriće za reciklažu svega i svačega, platiš po količini onoga što si ugurao u svaki od tih kontejnera i to je to (dakle, ne plaća nitko tebi za bocu, nego ti platiš koliko si količine ambalaže napravio i taj se novac koristi za ekološko zbrinjavanje otpada, ako sam dobro shvatila, a ne u stanu od tipa 50-60 kvarata ili u gepeku da moraš gomilat boce i stajat u redovima da bi se toga riješio). Uh, stvarno ne volim novi sustav, ali izgleda da većini paše jer se više toga skupi.