Na otoku Krku je super priča - tamo nisu ukinuti ti kontejneri ispred kuće, nego je svaki kućni broj dobio svoj kontejner za plastiku, papir, staklo i limenke, biootpad i još ima jedan za smeće-razno. To mi je super, tamo ništa ne bacamo okolo. Ima nekakva firma EkoKrk i kao hvale se da imaju najbolji sustav u cijeloj Hrvatskoj.

Ovdje (u ZG-u) su meni i mužu te boce i plastika dnevna tema svađa - on bi to odvajao i nosio u Konzum ili dvorišta, onda kao odnijet će, pa završi tako da mjesec dana, a auto preplavljen, ali doslovno preplavljen bocama, pa sad ću, pa sutra ću itd. - onda je to misija - proper odlaganje tih boca, a trošimo ih nemilice (vodu pijemo iz boca). Kako je meni neprihvatljivo to da se u stanu od 60 kvadrata gušimo u bocama (jer do toga dolazi uslijed te životne reale - jednom mjesečno stignemo do reciklažnog), ja onda ostavim uz obično smeće i netko pokupi i vjerojatno odnese tamo gdje to spada. BTW, duša me boli što tako postupam i recikliram inače od studenstkih dana na Cvjetnom naselju - uredno bi flatten before desposal sve one mlijekiće i sl. da su nam se svi smijali. Ali, ovo mi je trenutno za životni bioritam too much, plus ja ih sama ne mogu nanašati i navažati (problemi s kukom). Meni je stari sustav tisuću puta bio bolji, jer me nije trebalo ništa motivirat da na kolicima otkoturam svu tu ambalažu ispred kontejnera kraj moje zgrade. Sad mi je ovo problem, ali opet računam da sve to naše završi opet uredno reciklirano, samo neko drugi to fizički radi - nosi na reciklažu, a još i zaradi, pa me manje grize savjest.