Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Škola u prirodi - Nazor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Škola u prirodi - Nazor

Vrtić nam je predložio da klinci idu u Školu u prirodi (www.nazor.hr)
    u Studenski grad, cijeli tjedan, od ponedjeljka do petka.
    Šta mislite o tome? I je li netko već bio?
    Kakva su iskustva djece?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drago mi je da si otvorila temu, jer sam ja htjela.

To je novi program u Zagrebu i predviđeno je da ga prođu svi predškolci. U našem vrtiću je prva grupa otišla danas. Ne znam kada će biti naš red.

F. još nikada nije bio niti na zimovanju, niti na ljetovanju niti s vrtićem, niti u nekoj drugoj kombinaciji bez nas.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar nije htio ni na ljetovanja ni na zimovanja
    cak sad sa izvidjacima ne zeli na 2d vikend izlete

ako je ta skola u prirodi obaveza za svako dijete, ja bi rekla da je nepotrebno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije obaveza. Ja sam preko novina shvatila da idu dvi predškolci.

No u vrtiću su mi rekli da nije obavezno, a mogu ići i mlađi ako bude mjesta.

F. mi zamjera da ga nisam "pustila" na zimovanje, pa sada si mislim da ako pokaže želju za vrtić u prirodi, ili kako se to već zove, mogao ići. Ne znam niti sama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjecam se da sam neki dan gledala na tvu neke predskolarce koji su bili tamo, jako lijepo je sredjeno

oni se vracaju popodne doma ili ostaju spavati tamo, 15 minuta oddoma?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spavaju tamo.

I napomenuli su roditeljima da ne dolaze.

Kreću u ponedjeljak, vraćaju se u petak.

Temu i nisam otvorila jer nisam očekivala da je nečije dijete već bilo. To je nešto skroz novo, tek su počeli odlaziti tamo.

I boravak tamo je financiran valjda od grada. Roditelji plaćaju 100 kn za tih 5 dana. S njima idu njihove tete iz vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo je u tom prilogu da su djeca iz DV izvor bila prva tamo
    to sam gledala prije mozda 7 do 10 dana

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni se čini.

U uređenju su pomagali domari svih vrtića grada Zagreba.

I mene baš zanima - mi smo tamo išli sa školom dok se još zvao Pionirski grad.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako sam ja jednom išla, ali već školarka, i ja i brat(mlađi), pionirski grad, da nismo bili skupa bome nam ne bi bilo svejedno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja nisam tamo spavala. Moje prvo odvajanje je bilo kada smo u 5tom išli na učenje plivanja - valjda na tjedan dana u hotel s bazenom

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovarala sam na ranije postove, ti si mi uletila.
    mi smo spavali, tjedan dana.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, majo, jel ide tvoj?

Ja osjećam grižnju savijesti zbog ne odlaska na zimovanje, a s druge strane uopće nisam sigurna kako bi podnio ti 4 noći izvan kuće.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

išla je moja starija prošli tjedan i bilo im je odlično, nikakvih problema zbog razdvajanja - doduše oni su zajedno u grupi od kad su krenuli u vrtić dako da se zbilja dobro znaju.
    Ne u Školu u prirodi nego taj program za perdškolce.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

program se zove Djeca u prirodi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je u prvoj grupi otišlo 12 djece, i ak sam dobro shvatila, obje tete. To mi nekako izgleda OK.

Ailish
    , to joj je bilo prvo odvajanje?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, nisu nas još pitali
    kad nas pitaju onda ću ja pitat njega
    nekako mislim da neće htjeti, al nikad ne znaš, pravi je frajer u zadnje vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nanoibeba, da, prvo ako ne računam odlazak na more s bakom i djedom. Čuli smo se telefonom svaki dan (dobili smo broj mob i termin kad se može zvati) i bila je dobro raspoložena. A i tete su se svaki put smijale kad bih počela oprezno "i onda, je li sve u redu...?"

Inače iz njene grupe su neki već išli na more i na skijanje s vrtićem

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je većina djece iz njegove grupe bila na zimovanju ili ljetovanju. On govori da hoće ići, ali je meni neuvjerljiv. Pojma nemam kaj da napravim.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bio je moj necak
    bum ga pitala kak mu je bilo

(L. je bila prilicno razocarana sto njegov vrtic ide, a njen ne)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rekli su da bi trebali ići svi vrtići.

Valjda čekaju svoj red

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da se ove godine neće stići svi izredati jer je program krenuo tek 1.2, kapacitet je 200 djece (ili samo 120?) a predškolaca u Zagrebu je 10000 ili tu negdje

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

@nanoibeba - pusti ga da ide. u svakom slucaju, granesina ti je blizu i mozes za pola sata doci po njega ako se desi bas takva frka da se ne moze prilagoditi. i ja mislim da je to djeci bitno reci. takav sam ja dogovor imala i sa sinom kad je isao na zimovanje - daj zimovanju priliku, bar 2-3 dana dok se ne priviknes, ako ti nikako ne bude lijepo, doci cu po tebe. naravno da nisam morala doci

uglavnom, bio je i na ovom programu - s veseljem je rekao da ide cak i ako ne ide nitko iz njegove grupe - a isao je jos samo jedan djecak. prvi dan mi je rekao da je"mrvicu bolje nego na skijanju". mislim da mu je bilo lakse jer su imali svi skupa, dakle, njihov vrtic svoj bungalov gdje su sva djeca spavala, a i isla je njegova teta, dok na skijanje nije, a i vec je imao neko iskustvo. bio je odusevljen dvoranom za tjelesni i hokejom koji su igrali.

lijepo je od grada zg da to placa (odnosno, roditelji samo simbolicnih 100 kn), jer je to divna prilika za roditelje koji nemaju novaca svoju djecu negdje voditi ili poslati na zimovanje/ljetovanje, a djeci je sjajna prilika za osamostaljenje i socijalizaciju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenshi, ja sam mu odlučila dati priliku. Ali sada se buni MM. Nemam pojma, imamo još malo vremena pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    ako ne ide nitko iz njegove grupe - a isao je jos samo jedan djecak
    baš fora, kod nas su išli svi, imali smo roditeljski sastanak tjedan prije polaska, odgledali reklamni filmić i svima se svidjelo

kad na filmiću se pojavio zaštitar čulo se iz publike "jel mogu i mame ići"

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer sam dobila neke naznake od mame djevojcice iz Luckine grupe da bi i oni mogli ic :D
    necu joj jos nis govorit da se ne razocara ak ne idu, al drzim fige

necaka jos nisam copila, al kaze mm da mu se cini da mu je bilo super
    obzirom se mm-u zna svasta cinit - pricekat cemo jos izjave iz prve ruke

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bilo je i moje starije dijete.
    došao je pun dojmova,ali jako umoran..ustajanje je bilo u 7 sati,i imali su točno isplaniran svaki dan.puno su šetali,imali su i tjelesne aktivnosti,a bilo im jenekako premalo sna.kad se vratio kući,spavao je sve u 16.kaže teta da je tako bilo i sa svom ostalom djecom.
    na 12 djece ide jedna teta,tako su nam rekli.iz naše grupe je išlo 18 djece i dvije tete.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nadam se da to nije obavezno jer lijepo je ako to djeca žele, ali moj malac sigurno nebi. On neće niti kod bake sam prespavati. A kamo li s vrtićem u prirodi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa
    nadam se da to nije obavezno jer lijepo je ako to djeca žele, ali moj malac sigurno nebi. On neće niti kod bake sam prespavati. A kamo li s vrtićem u prirodi
    nama su rekli da nije obavezno

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nije obavezno.
    djeca se nećkaju dok ne vide filmić,poslije svi viču da idu.drugačije je kad vide kamo bi trebali ići,sve lijepo,novo,šareno..
    iz naše grupe nije išao samo jedan dječak.
    psihologica nam je na sastanku rekla da ne kočimo dijete radi sebe i svojih strahova,ako ono izrazi želju da bi išlo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj Fran ide 31.3. Nije obavezno, ali kod nas u vrtiću su sva djeca tj. roditelji pristali. Poanta je, između ostalog i u tome da su oni sada u dobi kada bi se mogli moći odvojiti od roditelja. Teta nam je rekla da su neka djeca možda nesigurna žele li to, ali takva djeca obično traže da roditelji odluče umjesto njih. Ona je inače teta "staroga kova" koja već dugi niz godina fura djecu na zimovanje i kaže da nikada još nije imala slučaj da je neko djete htjelo doma, tj. da su roditelji morali doći po djete.
    Eto, mi jedva čekamo, jučer smo imali roditeljski, dobili popis stvari koje trebaju uzeti, broj mobitela teta i sad još samo čekamo da krenemo :D

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi bili super nam bilo...odusevljen..vec mjesec dana prica o tome..o ribnjaku, o zvijezdama, preporucujem svima...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Digresija: Grad mladih Granešina, bivši Pionirski grad.
    Studentski grad je naselje u Dubravi - na putu prema GMG. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem
    ima li novih iskustava?

naši su u programu početkom 4. mjeseca ...

Moja se već gotovo spakirala ... Ja se dvoumim (naime ide u mješovitu grupu, njih svega četvero su predškolci koji bi mogli ići, ali mislim da neće svi...pridružili bi ju nekoj drugoj grupi...)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam novih iskustava, ali imam dobrih starih...

Moj mlađi bio je lani 5 radnih dana sa svojom i susjednom vrtićkom grupom i bili su oduševljeni. Tjednima je još pričao o tome. Eh, sad... mislim da su išli u svibnju, ali je možda bio i travanj.

Jedna od stalnih animatorica je ranije bila odgajatelj mom starijem sinu, pa su je klinci poznali od ranije. Koje je to bilo ugodno iznenađenje, u novom i nepoznatom prostoru naći poznato i drago lice!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja je bila dva puta (nemojte pitati kako) i oba puta joj je bilo super. Drugi put su čak sa tetom po noći išli tražiti vile. To je bio događaj mjeseca.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina je isla prosle jeseni i odusevljena je
    :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, Mina, 1. razred krece sledece nedelje , na nedelju dana , a malo me hvata frka. Sada kada vidim da su vasa deca isla i u vrticu, lakse mi je. Sta ste sve pakovali deci od stvari?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo od tete dobili popis svega što treba, koliko komada veša,hlača i ostalog.Na žalost bacila sam ga. Uzmi u obzir broj dana i dodaj dva extra što se veša tiče, a ostalo naravno manje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala Cathy!

Medjjtim, kazu da je moguc i sneg i na planinina koju idu, tako da bi trebala da nosi i nesto i za te vremenske prilike. Od obuce mislila sm da joj stavim samo patike i gumene kisne cizme

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako kažu da je moguć snijeg, a nemate buce, onda joj stavi termo čarape da može obući u čizme za kišu. Zar niste imali roditeljski sastanak prije puta? Nama su sve objasnili. Isto tako tražili su da označimo odjeću i prtljagu da se zna od kojeg je djeteta. Morali smo dati i zdrastvenu knjižicu, zlu ne trebalo. Isto tako ako dijete pije ljekove, to je isto trebalo spakirati. Pišem onako kako se sjetim pa je malo zbrčkano.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imali smo roditeljski, uciteljica dala upute za odecu, ali nesto ne bih da vuce preterano odece. Ovo sa ciymamam i termo carapama najbolje resenje, samo da ne mora jos da nosi skafander.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mlađi sin je bio u Gradu mladih prije 2 tjedna. Svi su oduševljeni, djeca i tete i to sa svim. Smještajem, hranom, prirodom, ljubaznošću zaposlenih tamo. Puno su naučili, izrađivali slike drveća od prirodnog materijala skupljenog u šumi...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

A moja je bila s Davorkinim sinom i nije joj se uopce svidjelo tako da smo dosli po nju nakon 2 dana. Sad jos uvijek spominje taj Grad Mladih kao nesto grozno - da su ih tete tjerale da jedu, da joj nisu dale da place, a njoj je lakse kad se isplace ... Ranije je vec bila 2 puta na moru i jednom na skijanju s vrticem i tada nije imala primjedbi?! Bit ce da je sada u nekom osjetljivom razdoblju jer sam ja trudna pa joj ta odvajanja teze padaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •