-
Crvene točkice na jeziku?
Dali netko ima iskustva...imam bebu od 8 mjeseci i primjetila sam crvene točkice na jeziku.
Kaj bi to moglo biti?
-
To bi mogle biti gljivice, a rjesava se nistatinom. Odi kod pedice da bebi uzme bris jezika. Mozes i ti pitati epruvetu sa stapicem, protrljati na mjestima gdje je crveno i odnjeti na higijenski zavod ili u neki privatni lab.
-
Ok, thanks, ja osjećam zadnjih dana neko peckanje na bradavicama pa bi to moglo biti povezano s obzirom da cicimo
-
hej , što je bilo?
ja danas primijetila crvene točkice na jeziku kod moje curice. Inače je sve drugo ok, jede dobro, siki dobro, raspoložna je ...... Trpa samo svašta u usta jer joj izlaze zubići ..... ima 16 i pol mjeseci.
Ja na bradavicama ništa ne osjetim. Ako netko ima slična iskustva neka javi .... prije nego stignemo otići kod pedijatra. U stvari, rado ne bi išla ukoliko je bezazleno, zbog polaska u vrtić svo već toliko puta bili, da malecka počne plakati čim vidi čekaonicu .... rado bih je lišila jedno stresa ukoliko nije neophodan.
-
Hej, zvala sam doktoricu i potvrdila da su gljivice.
Jezik blago obložen (bjelkast) i crvene točkice.
Mazala sebi bradavice i njen jezik s Dactarin gelom 3 dana i prošlo..
Btw opet ih sad imamo..
Idem mazat
Sretno!
-
I ja sam se čula sa pedijatricom, jer sam nakon točkica na jeziku primijetila i bijele točkice sa unutarnje strane gornje usne, iznad zubića.
Doktorica rekla vjerojatno gljivice ili afte, nju ne pecka ništa, ne reagira na to, pa su vjerojatnije gljivice. Isto nam preporučila mazanje Daktarin gelom, počela sam jučer pa sad čekam da vidim da li pomaže.
Usput sam još malo tragala po internetu - po opisu i simtomima moguće da je soor.
Mažemo, vibramo i čekamo da prođe.
Inače, za bilo koju vrstu gljivica preporučaju tretman i par dana nakon prestanka simptoma (za soor kažu minimalno dva tjedna).
-
Ne bih je to toliko mazala, meni je doc rekla 3 il 5 dana više se ne sjećam..
-
Da, i meni se čini puno, ali vidjet ću kada će se normalizirati stanje sluznice.
Bijele točkice sa unutarnje stranje usana nestale su nakon jednog dana, a točkica na jeziku još ima ......
I vama sretno, pa javite ako bude što novo ....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma