Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Patimo se s dohranom

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Patimo se s dohranom

Drage moje, noviji sam korisnik foruma i iako sam pregledala neke postove slične onome sto me muči ipak će mi biti lakše ako ga iznesem i čujem vaše korisne savjete. Naime, moj dječačić ima već 9 i pol mjeseci, isključivo je dojen punih 6 mjeseci nakon čega smo počeli polako s dohranom, no on još uvijek 'visi na cici'. Osim mog mlijeka od tekućine mu ponudim tijekom dana običnu vodu i eventualno 1-2 put malo soka (razrijeđenog s vodom; nekak mi se čini da su iako rađeni kao za bebače dosta koncentrirani), a s kašicama se mučimo mogu reći već puna 3 mj. Kupovne uopće ne koristimo (znam, sad će neke mame vjerojatno biti :shock: –, sve mu radim sama i nije mi teško, ali moram priznati da me njegovo odbijanje već pomalo frustrira . Voćne još i idu nekako, ali povrće i meso skoro ništa. Isprobala sam razne kombinacije, čak i zamijeniti termin voćne kašice s povrtnom ali ništa, ako pojede 3-4 žlice sretna sam. Čak smo probali i kupovnu, ali to nije htio ni primirisati . Inače je super beba, zdrav, zadovoljan, veseljak, dosta napredan i vrlo aktivan :D . Brine me može li postati anemičan s obzirom da su zalihe željeza od mene sigurno potrošene, a 2-3 žlice mesne kašice sigurno nisu dovoljne... Pokušali smo ga pustiti i da dobrano ogladni (3-4h) ali onda je pak prenervozan za žlicu, pokušali smo mu dati i na bočicu s mojim mlijekom (npr. špinat, brokulu, mrkvu...) i čim potegne pravi grimase kao da se davi. Čak sam mu dala i keksić (kao za bebe) i to mu fino ide, gricka on to sa svoja 4 zuba što znači da bi mogao i sve drugo, ali to mu dajem stvarno vrlo vrlo rijetko (možda 1-2 tjedno; je l' pretjerujem? :? )
    Ne znam više što da mu radim, srećom da možemo dojiti no i to ćemo morati smanjiti čim se vratim na posao. Je li imao netko sličan problem i je li bebač na kraju 'shvatio' da se mora papati i sa žlicom?

p.s. pedijatrica je bila oduševljena svaki put zbog dojenja i njegovog napretka, ali otkad imamo ove probleme ne možemo do nje jer je na nekom dužem bolovanju, a zamjene mi nisu ulile ama baš nikakvo povjerenje (ono, rješavaju te k'o na traci, dobro da ga uspiju i pregledat' da ne velim da su mi ga predzadnji put krivo i izmjerile i izvagale, ispalo je da mi se dijete i smanjilo i stislo po brojkama ali to je tema za neki drugi post). Zadnji put, s 8,5 mj. imao je 9800g i 72,5cm (to je bilo tocno jer sam trazila da ponove).

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sssuncica, tvoje dijete nije usamljen slučaj, na forumu ima hrpa malih Odbijača dohrane, na tom topicu imaš iskustva mama koje imaju "problem" sličan tvojemu.

Također, na topicu Pričajmo o dohrani možeš naći hrpu savjeta u vezi dohrane.

Tvoje pitanje ću iskopirati na Odbijače dohrane pa te molim da nastaviš na njemu. Ovaj topic ću zaključati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •