Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ne/dobivanje na težini

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Ne/dobivanje na težini

Jedno kratko pitanje - ne znam imam li razloga za zabrinutost, ali me to muči već neko vrijeme. Naime, moj Ivan će u travnju napuniti tri godine, izrazito je živ, pun energije, "gasi" se samo dok spava,... Živo srebro. Super jede, super spava, nikakvih problema (konkretnih), ali ne dobiva na težini. Vidim po robici da raste jer mu postaje prekratka, ali se već nekoliko mjeseci ne miče sa 13 kg. Kako je to moguće, a nekada pojede više od mene? Stvarno ima dobar apetit, ali zato me to i brine. Da ne jede, bilo bi mi jasno da ne dobiva na težini. Imate li vi takvih iskustava? Glupo mi je s tim "problemom" ići pedijatrici, ali mislim da ću morati. Znam da smo i MM i ja kao klinci bili sitni i da je to i do nas. Ja sam dosta sitne građe, i MM je, ali ipak mislim da bi nekih pomaka moralo biti. Dojila sam ga 30 mjeseci, nakon samog poroda je dugo vremena dobivao oko kilogram mjesečno i bio je pravi buco. A sad je to stalo. Jedino što me tješi da sve što pojede i potroši jer je stvarno pun energije, ali mi ipak nije svejedno kada stane na vagu, a promjena nema (vaga je u dobrom stanju ). Please, utjehu ili savjet.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo, mogu reći da je moj mali od 2. do 4. godine bio 12 kg. ne jede baš ko lud ali jede sasvim dovoljno. isto tako je jako živ i stalno u pokretu. no skoro 2 g. je stajao na istoj kilaži i samo išao u visinu. no to se promijenilo i sada ide i kilaža gore. glavno da je on živahan, rapoložen i zdrav. mislim da nema razloga za zabrinutost! djeca su različita! pozdrav!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj, Tajana, to mi je prava utjeha. Znam da bi mi se neki mogli čuditi i reći da pravim probleme ni od čega, ali eto, to je valjda majčinska briga. Samo me zanimalo ima li još djece koja su tako stagnirala s težinom, tj. zanimalo me je li to nešto neuobičajeno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

drago mi je da sam te utješila. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja L od proslog ljeta ima istu kilazu, u gram ali zato ide u visinu. jede sve obroke, jede dostatno i zdravo, bez slatkisa i junka. ne brini se, to je sasvim normalno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Samo me zanimalo ima li još djece koja su tako stagnirala s težinom, tj. zanimalo me je li to nešto neuobičajeno
    Kao da opisuješ mog sinka.
    Evo i on "stoji" s kilama od ljeta. Isto sam bila na rubu da ga vodim pedijatru, ali čemu? Raste u visinu, od Nove godine je malo dobio, par grama, ali bar nešto. Zdrav je, živahan, bistar, vedar i jak. Jednostavno se ne gasi. Nije bio bolestan od prošlog proljeća (a i to su bile lagane virozice), nikad nije pio antibiotik. U nekim fazama jede više nego ja, a ponekad štrajka. Glavno da jede kvalitetno. Samo bih ga vodala po ordinaciji punoj bolesne djece i bezveze gnjavila.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. je prije mjesec dana dosegla 14kg. Za skok s 13 na 14 trebala joj je godina dana .

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lakše se diše .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Malena od moje kolegice s posla ima 4 i pol godine i nešto preko 14 kg, s tim da se odavno nije dobila ni grama, uz to raste u visinu i jako je mršava. A normalno jede (ne previše, ali ni premalo, više puta manje količine hrane), vesela je i zdrava djevojčica.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

M. je s napunjene 2 god imao 15 kg i godinu dana poslije s pune 3 opet 15 kg. Užasno sam se brinula i gnjavila sve s tim.
    Radili smo krv, dobrog je zdravlja. Jednom je imao tešku viruzu.
    Sad kad je napunio 3 napokon ima preko 16 kg. :D ja cvjetam.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma upravo sam zato prvo ovdje postavila pitanje (prije odlaska pedijatru) jer mi je puno važnije iskustvo drugih roditelja. Nisam jednom na ovom forumu našla odgovor na neka svoja pitanja i nedoumice .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •