Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 296

Tema: remenčići za kukove- 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D bravo Josephine. stvarno super vijesti. uživajte.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

anđelina

Da nešto gramaže... dobila je kilu i pol u mjesec dana, bucika mala...

Josephine
    Baš mi je drago!! Veselimo se s vama!!! :D

Mi imamo još dva i pol tjedna do kontrole. Jedva čekam...

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Josephine

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala, cure!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Josephine

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja vam moram reći da je naša mala m. sasvim drugo dijete otkad skidamo remenčiće po danu: zadovoljno, veselo, glasno - nevjerojatno! ne mogu to pripisati ničemu drugom nego konačnom osjećaju slobode. jadne naše male štruce, biti mjesecima zarobljen u tom kavezu im je velika velika muka... :/
    želim svim našim bebama da se što prije riješe tih spona, da se prevrću, sjede, pužu, hodaju....

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Josephine

Vjerujem ti da je tvoja beba totalno drugačija. Kod nas je ponovno stavljanje remenčića nakon kupanja postalo pravi teror. Moja mala miška počne urlati čim ju stavim na njih, a dok ih namjestim... Pravi užas!! Više nije onako mala i sve je teže i teže. Kažu da se bebe naviknu, ali ne znam baš. Možda je samo moja takva - već sada pokazuje šefovski karakter Ako nešto ne voli i ako joj nešto smeta nema prilagodbe - samo urlanje.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

TinaB, da te samo malo utješim, to večernje urlanje najvjerojatnije nije zbog remenčića. A. ih ne nosi već mjesec dana, a i dalje urla kod oblačenja nakon kupanja. Mi smo isto mislili da je zbog remenčića, a ispalo je da nije.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, pitanje za one kojima su na kontroli rekli da po danu široko povijaju, a po noći nose remenčiće: znate li koja vam je dijagnoza po grafu? Mojoj je mišici na zadnjoj kontroli bila 1b/2b. A remenčiće nosimo već 5 mjeseci, da utješimo one kojima je i par tjedana puno

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zhang

Stvarno?! :? Onda je valjda riječ o večernjoj nervozi. A baš sam se nadala da će to urlanje prestati kad se riješimo remenčića...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne znam kako to kod vas izgleda, ali kod nas to traje dok ga oblačimo, znači bodić i pidžamica (i prije, naravno, remenčići). čim je to gotovo, plač prestaje. to je sve u svemu 2 minute.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas krene čim ju položim na remenčiće. Znači čim ih osjeti počne urlati, mlatariti rukama i nogama. I urlanje traje za vrijeme oblačenja koje se uvijek oduži zbog tog mlatarenja, pa se ja rasplačem jer mi ju je teško slušati takvu, pa ju dignem da ju probam utješiti.... ali čim završimo oblačenje i počne hranjenje onda prestane. U biti ne traje to dugo, ali u tim trenucima mi se čini kao vječnost.

PS. I ja obozavam Đoleta....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo se nemoj rasplakati...tko zna, možda je ona jednom u trenutku dok ste joj počeli stavljati remenčiće počela bezveze plakati, pa si ti počela plakati, pa sada ona misli da je to dio večernje rutine. kao, ono: 'aha, idemo redom, kupanje, brisanje, mazanje, plakanje, oblačenje, klopa, ćorka...'
    šalim se, naravno. nemoj uzeti za zlo.
    proći će i remenčići i sve, samo se mi veliki zbog kojekakvih životnih situacija ne smijemo bedirati..oni od nas uče reagirati na sve što im se sprema...pa tako i kako da se nose sa ne-baš-lijepim događajima. moj je stav bio: 'što je - tu je, to moramo odraditi i točka'. to je meni zaista pomoglo, a onda, vjerujem, i junioru.
    drž'te se, curke.

OT: možda smo se i na kojem konceru vidjele
    nešto ga baš nema zadnjih godina, malo štrajka.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mama žabica
    na kontroli prije posljednje doktorica nam je rekla da nam je dijagnoza jednog kuka 2b, a drugi je bio posve u redu (podsjećam da smo imali displaziju sada zdravog kuka i subluksaciju sada još uvijek tretiranog).
    na zadnjoj kontroli zbog kuka koji još nije u redu i dalje noću nosimo remenčiće, danju široko povijamo - vrdoljak je samo rekao da još nije dobro, i da je kontrola za 6 tjedana. e, sad, ili je još uvijek 2b (mada bi po logici stvari trebalo već biti bolje) ili 2a (- ili +, ne znam).

zhang i tinaB
    ja sam vječno zahvalna mami ariens koja mi je savjetovala da remenčiće stavim kada beba zaspi - probajte, stvarno pali. stavite je još u budnom stanju raširene remenčiće (leđni remenčići prkriženi) i uspavajte ili čekajte da sama zaspi (kako već radite) i zatim polako stavite remenčiće - dijete vam neće ni osjetiti šta se događa te ćete i vi a i ono izbjeći stres i suze. mi to tako radimo već mjesecima i nemamo nikakvih problema.
    a poznato je da bebe vole biti golišave i većina njih plače pri oblačenju - i naša m. se buni i cvili, ali probajte se zaigrati i kroz igru je obući - bit će lako i još k tome i zadovoljstvo!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zhang

Moram pohvaliti malu mišku - jučerašnje oblačenje je prošlo bez suza, urlanja i histeriziranja. Ma izgleda da je riječ o nekoj fazi pomiješanoj sa malo večenje nervoze općenito i malo zbog remenčića. Ma i ja imam takav stav - što se mora, mora se i nema pomoći. Bolje da se to sada riješi. Uostalom nikad si ne bih oprostila da mi dijete hoda kao patka i da trpi bolove kasnije, jer sada to nismo mogli izdržati.

Još 9 dana do kontrole.

PS. Zadnji koncert na kojem sam bila je onaj u Domu sportova u ZG prije par godina. I ne sviđa mi se kaj ga nema u zadnje vrijeme. Nadam se nekom dobrom koncertu uskoro.

Josephine
    Isprobat ću tehniku oblačenja kad ju uspavam. Javim rezultate.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno BOK

evo mi smo još u remenčićima,još tri dana pa puni mjesec...tesko nam je ali smo se navikli...29,02. idemo na kontrolu vidjeti sta doktor kaze,,, zadnju kontrolu nas je pogledao u pelenama duplim...tj. samo je vidio remencice i poslao nas van,da dobro stoje a za pregled da je prerano. kako je kod vas stanje?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

josephine, mi ti već mjesec dana ne nosimo remenčiće. nama su rano otkrili da ih moramo nositi pa se valjda u toj najranijoj fazi i najbrže kukovi 'namještaju'. a što se oblačenja tiče, cendranje traje cca 30 sekundi, dok mu oblačimo bodić.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Još tri dana pa kontrola. Tada će biti ukupno 5 tjedana da ih nosimo. Pa kako Bog da. ...............

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ana29
    držimo vam fige za najbolje vijesti!

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo i nas sa kontrole nakon mjesec dana nenošenja remenčića. Sve je ok i kontrola ponovo kad beba prohoda. Jako smo sretni i svima vama želimo da što prije i vama dodje taj dan...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo!

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo i nas sa kontrole, još 2 tjedna nosimo (danas 5. tjedan) i onda još 2 samo po noći uz široko povijanje danju. Onda bi trebao biti kraj. Dr. je zadovoljan, ali još nije gotovo

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mama_28

Ponovno - :D :D

Ana 29

Veselimo se!! Brzo će proći ta dva tjedna, a po noći neće ni osjetiti. :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mama_28
    čestitamo i mi!!!

Ana 29
    dva tjedna prođu brzo, a kad počne nositi samo noću imat ćeš osjećaj kao da ih ni ne nosi. samo hrabro, danas je jedan dan manje! [/b]

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako ste skužile da vašoj djeci kukovi nisu ok? Same ste to primjetile ili je vidjela pedijatrica (u rodilištu ili kasnije na redovnoj kontroli), ili tek na uzv - u? Mene moja pedijatrica uvjerava da su H. kukovi ok i da joj ne treba uzv kukova i neće mi dati uputnicu, a u VŽ-u nema privatnika kod kojeg bi mogla ići. Sad da li da joj vjerujem ili da i dalje inzistiram na toj uputnici :/ ?

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama u rodilištu rekli da su ok, pedijatar je rekao da malo štekaju i poslao nas na UZV i ortopedu. Na UZV se definitivno najbolje vidi. Prvi ortoped rekao samo otežana abdukija , bila displazija.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MM je imao oba kuka iščašena kao beba, pa sam to napomenula u rodilištu pa su mi preporučili da obavimo UZV već sa mjesec dana. I eto - displazija.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

. je cijelo vrijeme trudnoće bio okrenut na zadak pa su nam odmah u bolnici rekli da obavezno idemo na uzv kukova sa 1mj.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A. je cijelo vrijeme.... (zaboravih ovo A. )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi sutra idemo na pregled...pa cemo vidjeti kako napreduje...zna li netko sta vise o jezgricama?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zara1

moj je savjet da obavezno odeš na kontrolu - jedino ćeš tako biti potpuno sigurna (mi smo iz bolnice puštene s dijagnozom da su kukovi savršeni, a nakon obaveznog pregleda ustanovilo se da imamo i displaziju i subluksaciju!!).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo nas sa kontrole...prosli pu je doktor rekao da je lijevi kuk u pitanju,a danas drugi doktor da je desni a lijevi da ima jezgrice... lijevi je ocito brze napredovao...oba da su blago zaobljena...
    ali da je bolje,ide na bolje i mi smo sretni...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mare,pusti li se tvoja bebica vjezbat?
    moja jako tesko,muku mucim dok 5 vjezbica napravim u 45min...nekad maxiumum 10-12

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo nas sa kontrole.

Moramo nositi remenčiće još 6 tjedana, ALI SAMO PO NOĆI!!! :D

Kukić dobro izgleda, ali rekao je da neka još to odnosi i to je to. Preko dana široko povijanje i dalje treba vježbati.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bravo TinaB. Kakva je reakcija nakon noćnog "montiranja"? Nas to čeka za 10 dana

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To ću ti sutra javiti jer će ovo biti prva noć. inače beba je sva zbunjena - ne zna kud bi s nogicama . Super mi je kad skuži da može ispružiti pa počne mlatariti nožicama...

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

TinaB, kako je bez remenčića? Kako po noći, odnosno kako podnosi stavljanje na večer?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ana29

Super je bez remenčića po danu. Mala je oduševljena. Navečer za sada nemao nikakvih problema kad se stavljaju. :D

Uglavnom - presretne smo!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo i nas nakon skoro mjesec dana bez interneta. Jedva sam čekala da vidim kakvo je stanje kod svih ,vidim nadrobile ste svega kad ću to sve iskomentirati . Mjenjali smo komp pa su nastali problemi, sve u svemu sad smo tu. Čestitam svima koji su u međuvremenu skinuli remenčiće jupiiiiiiiiiii od nas za
    JOSEPHINE :D
    ANU 29 :D
    TINUB :D
    nemojte se ljutiti ako sam nekog preskočila samo sam na brzinu letimično sve pretrčala.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MARINO prvotno napisa
    mi sutra idemo na pregled...pa cemo vidjeti kako napreduje...zna li netko sta vise o jezgricama?
    Nama je doktor rekao da se jezgra glave treba pojaviti na uzv u dobi od oko 6 do 7 mjeseci. Nama se na zadnjem pregledu još nije vidjela ali je dr. rekao da nije neobično obzirom da kukovi nisu bili ok, evo nadamo se da bi ih sad na sljedećoj kontroli mogli vidjeti. Nisam ga pitala što u slučaju da se ne budu pojavile ali vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno bok cure

bok cure!!! HVALA ANĐELINA NA KORISNOJ INFORMACIJI...
    mi smo bili privatno i rekao nam doktor da ovo nije dijagnoza za remencice...da je ovo uredan nalaz sa sitnim problemcicem koji se razvija kod nekog s tri a kod nekog sa 5,6 mjeseci... da ova dijagnoza ne ostavlja posljedice i da ovo nije za remencice,... sta sada?
    rekao je vjezba i duplo povijanje i da bi se svaki ortoped,da odem di hocu ako me strah,slozio da ovo uopce nije displazija za remencice najmanje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage mame,

ne vidim razloga za paniku kad dr propiše remencice.ja sam ih nosila prije 35 god 10 mj i sad sam,hvala bogu živa i zdrava,ne samo da sam ih ja nosila nego i moje sestrične koje su isto ok!
    Kad sam rodila prije pet godina sina njega sam s mjesec dana vodila na uzv i tako pet mj i sve je u najboljem redu,kontrole sam radila iz razloga da se vidi razvoj kukica.
    Prije dva i pol mjeseca rodila sam malu damicu kojoj su stavljeni remencici prije dva tj, i to smo prihvatili pod normalno a moram priznat da se ona uopće ne buni.spava po osam sati po noći,idemo van u kolicima,ukoliko idemo negdje autom obavezno sjedalica.
    skinem joj remencice kad se kupa i kad vjezbamo,čisto da nam je lakše a da se i ona osjeca slobodno.
    Nakon tj dana imali smo kontrolu i dr je rekao,što se i vidi na snimkama,da je stanje puno bolje!
    Savjetujem majkama koje to prihvaćaju preemotivno da se opuste!
    U slučaju da se ne otkrije na vrijeme,može poslije biti gadno.ja sam u zadnje tri godine prosla dvije operacije kuka sa svojim najbližim članom obitelji a sve iz razloga jer se nije na vrijeme korigiralo nego se s godinama pocelo stanje primjećivati i pogoršavati.
    iz vlastitog iskustva govorim,glavu gore i smjesak na lice a bebaci to osjete i nikakvih negodovanja nema s njihove strane.

Eto toliko o mom iskustvu,i nadam se da ću nekom pomoći!

Pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bebil

Svi mi prihvatimo nositi remenčiće za dobrobit svog djeteta, a da je baš ugodno, i nije. Sve je stvar kako to tko doživljava, neki su manje emotivni od drugih pa onda to tako i doživljavaju. Ja sam plakala tri dana a ti to 8) podnosiš i to je OK. Možda možeš pozitivno utjecati na neke mame, za mene nije bilo utjehe šta god da mi je netko rekao. Iako naravno s vremenom čovjek se na sve navikne a beba još lakše.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Anđelina,
    i te kako sam emotivna,samo što sam svoje emocije usmjerila na pozitivan stav da će na kraju biti sve u najboljem redu.
    Možda sam takvim stavom pokazala svoju sigurnost mojoj maloj dami pa ni ona ne drami!
    Danas je to izlječivo i ne vidim dramu.
    Plače mama,plače djete!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno bok

koliko vjezbica u prosjeku dnevno napravite? koliko pri presvlacenju? mi nekad 4 pri presvlacenju,nekad jednu a nekad 8-9. kako je raspolozena misica. je li to malo?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

malo je.
    radi pri svakom presvlačenju, i to u serijama: jedna serija po deset laganih pritisaka bebinih koljena prema tvrdoj podlozi na kojoj beba leži + zadržavanje nogica u takvom položaju po par sekundi. nama je bilo dovoljno po pet / šest serija tijekom svakog presvlačenja.
    ukoliko damica odbija nagni se svojim tijelom nad nju, i, kao, igraš se, ona će se zaboraviti, opustit će nogice i sama ih raširiti - tvoje je samo da napraviš vježbice.. i, naravno, sve kroz igru.
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D Skinuli remenčiće !!!!!! Doktor kaže da su kukovi potpuno u redu. Ne treba ni švedska ni ništa. Jezgrice su u zametku tako da moramo na kontrolu za dva mjeseca da se vidi da li će se i one pojaviti. Mi sm presretni

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo cure. :D veselimo se sa vama.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

anđelina :D jupiiii
    mi isto prije 5 dana skinuli remenčiće, i još 10 dana nosimo po noći-koje olakšanje.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

anđelina i Ana 29

Bravo!!! Veselimo se zbog vas!! :D :D :D :D

A mi moramo kod fizijatra jer Ena ne diže glavu kad ju stavim na trbuh. Riješimo jednu stvar,a dođe druga...

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •