Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 296 od 296

Tema: remenčići za kukove- 2. dio

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I Frida je skinula remenčiće nakon 3 mjeseca nošenja. Nije uopće bilo strašno i već mala sve nadoknađuje. Počela se ljuljati, lagano puzati i želi sjediti s nepunih 6 mjeseci. Na trbuhu bude i po sat vremena i ne spušta glavu. Glavna joj je fora ljuljanje i rikavanje od smijeha )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da li se remenčići mogu pokloniti nakon nošenja? Moji su nošeni 4 mjeseca ali su u super stanju ovako na pogled. Ne znam da li se to "prilagođava" dijetetu pa su neupotrebljivi ili ih mogu nekome pokloniti. Mi smo naše morali platiti jer nismo dobili termin u Klaičevoj na vrijeme, pa bi rado pomogla ako je netko u takvoj situaciji.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro pitanje, naši su za sada isto u jako dobrom stanju, skidamo ih za mjesec i pol pa ako će kome trebati

Jedino se oni izvuku/razvuku pa bi to možda moglo biti problem, nemam pojma :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nitko ništa ne zna ili više nitko ne nosi remečiće? Ja mogu pitat ne pregledu 1.3. ali ako tko zna prije neka se javi.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pozdrav svima....
    htjela bi s vama podijeliti nas slucaj
    Isli smo na pregled kukica u Klaicevu kad je beba imala 7. tjedana
    nalaz(nakon 10ak sec):klinički kukovi stabilni
    displazija acetabuluma odostrano
    Pavlikovi remencici
    za tjedan dana vec je imala remencicie+široki povoj na sebi (katastrofa nije se mogla mrdnuti...a tako je zivahna beba..zajedno smo plakale)....ali kako smo MM i ja puno o tome citali po ovakvim forumima zakljucili smo da je najbolje da potrazimo drugo mišljenje... tako smo otisli kod dr Tiefenbach kojem smo dosli na pregled, nista mu nismo rekli da vec ima remencice....
    kad ju je krenio pregledavati pricao je s njom...cak mu se nasmijala i kukovi su ne dobir nego savršeni...sve je na svom mjestu... cak nam ne treba ni kontrola... ne treba ni siroki povoj.... samo vjezbanje uz igru....
    Svim roditeljima bi preporucila da idu po drugo mišljenje, ne znam kako u Klaicevoj imaju srca to raditi roditeljima... jer to je stvarno šok... za bebu ali prije svega za roditelje...jer bebe se naviknu za 3 dana..nasa vec je... kad smo skinuli remencice trebalo je par sati da shvati da moze skakati s nogicama....
    ali da mirnije spavamo ici cemo kod jos jednog dr...
    a kad sam izlazila iz petrove receno mi je da ne trebam siroki povoj da je sve ok....
    javim se s dijagnozom treceg doktora....

lp

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hajde baš me zanima što će treči reći
    mada ne vjerujem da sad dr u Klaićevoj stavljaju remenčiće da bi u najmanju ruku, mučili djecu

Već sam pisala da sam s našim dr-om pre prezadovoljna, od ljubaznosti, susretljivosti, objašnjavanja do i po nekoliko puta provjeravanja na UZV-u
    nikako po par sekundi
    radi se o dr. Vrdoljak
    malo mi je ružno ovako, cijelu Klaićevu trpati u isti koš

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Već sam čula takvih priča. Sigurno je dobro tražiti drugo mišljenje (ili treče) ako smo u mogućnosti. Pa ako su ista - super.
    Malo je zbunjujuće kome vjerovati ako su različita mišljenja. Šta ako je stvarno bio u pravu ovaj u Klaićevoj? Nema on nikakve koristi od toga da namjerno pogrešno govori roditeljima da im dijete mora nositi remenčiće. Idite svakako kod još nekoga pa onda su valjda dvije glave pametnije od jedne. Sigurno nije neko veliko oštečenje čim su tako nesložni i sve će se brzo ispraviti.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

jeste li bili kod trećeg doktora? Nas isto muče kukići, bili smo u Klaićevoj i dijagnoza nam je klinički kukovi stabilni, abdukcija ograničena, uzv kukova displazija obostrano. I ima još na nalazu piše i ova šifra Q65-prirođeni deformiteti kuka. Pa bi vas molili za savjet jer vidimo da i vi imate isto mišljenje kao i ja nakon toliko surfanja po internetu!!!!
    Citiraj Princeza04 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima....
    htjela bi s vama podijeliti nas slucaj
    Isli smo na pregled kukica u Klaicevu kad je beba imala 7. tjedana
    nalaz(nakon 10ak sec):klinički kukovi stabilni
    displazija acetabuluma odostrano
    Pavlikovi remencici
    za tjedan dana vec je imala remencicie+široki povoj na sebi (katastrofa nije se mogla mrdnuti...a tako je zivahna beba..zajedno smo plakale)....ali kako smo MM i ja puno o tome citali po ovakvim forumima zakljucili smo da je najbolje da potrazimo drugo mišljenje... tako smo otisli kod dr Tiefenbach kojem smo dosli na pregled, nista mu nismo rekli da vec ima remencice....
    kad ju je krenio pregledavati pricao je s njom...cak mu se nasmijala i kukovi su ne dobir nego savršeni...sve je na svom mjestu... cak nam ne treba ni kontrola... ne treba ni siroki povoj.... samo vjezbanje uz igru....
    Svim roditeljima bi preporucila da idu po drugo mišljenje, ne znam kako u Klaicevoj imaju srca to raditi roditeljima... jer to je stvarno šok... za bebu ali prije svega za roditelje...jer bebe se naviknu za 3 dana..nasa vec je... kad smo skinuli remencice trebalo je par sati da shvati da moze skakati s nogicama....
    ali da mirnije spavamo ici cemo kod jos jednog dr...
    a kad sam izlazila iz petrove receno mi je da ne trebam siroki povoj da je sve ok....
    javim se s dijagnozom treceg doktora....

lp

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

progutala sam ovaj topic i vidim da su si mame ovdje dobra podrška dok bebe "trpe" remenčiće... ima li vas dovoljno da oživimo topic?

mi upravo guramo 2 tjedan nošenja, ide ok, nervozna je samo dok skidamo gornji dio kad se presvlačimo, ali ni to nije uvijek... stoički ih podnosi.

dijagnoza displazija, lijevi kuk IIa, desni IIb... prepostavka da ćemo ih nositi 2 puta po 6 tjedana... kaže dr Tiefenbach da je nasljedno, a ja ih nosila pa eto sad

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo za ohrabrenje: mi smo ih s dijagnozom IIIA lijevo i IID desno skinuli za 2,5 mjeseca na opće iznennađenje dr. T. i svih nas . brzo ćete se uhodati (bez problema smo s njima mijenjali platnene pelene, prali je, nosili u marami...) i brzo će proći, taman da upadnete u skafander sa slobodnim nožicama

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nasljedno, tako su i meni rekli...
    Nosila ih ja prvo dvoje djece...
    Treće nije trebalo ništa.....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dva tjedna je prošlo, a prognoza je na 2 mjeseca.... zbuckala se i remen na trbušćiću joj je preuzak... jel ga smijem otpustiti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

otpusti ga u trbuhu,označi si točno noge na kojoj su rupice,pazi lijevo desno.

moja klinka ga je imala3.5 mjeseca,posle sve ok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad kolko je nasljedno moja jedna sestra imala remenčiće,nas tri nismo,braćanisu,
    kod mene samo klinka imala,dečki nisu,

kod sestre ( koja nije nosila remenćiće) nitko a ima ih za dve ruke nabrojat
    kod buraza isto ne

ova koja je nosila ( najstarija) nema klince
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.09.2011. at 10:38

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    otpusti ga u trbuhu,označi si točno noge na kojoj su rupice,pazi lijevo desno.

moja klinka ga je imala3.5 mjeseca,posle sve ok.
    thanks... doktor nam je označio sve osim tog na trbuhu pa sam zato i pretpostavila da taj smijem otpustiti...

3,5 mjeseca?! pa ti si onda tata-mata u presvlačenju s remenčićima, mi se svaki put preznojimo...

koliko si je često kupala?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo ih nosili 4 mjeseca
    presvlačila sam ju tako da bi joj skinula remenčiće s nogu, tako mi je bilo najlakše
    čak sam joj pred kraj stavljala na štramplice ili ček i preko tajica, mislim da joj je tako bilo ugodnije nego da ih roba pritišće na kožu
    za kupanje smo imali dopuštenje skinuti ih tako da smo to obavljali svakodnevno
    a najlakše mi ih je bilo skinuti da se otkopča samo onaj remen preko trbuha i samo svučem

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

4 mjeseca mi se čini tako dugo .... kad ste ih dobili?

kad joj presvlačim pelenu, ne skidam ove s nožica, samo ovaj najveći na trbuščiću, sve ide dolje samo kad se kupamo... a ovi na nogicama joj se urežu gadno, siroče se deblja pa moram otpustiti povremeno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stavi joj na čarapice, bit će joj lakše

Helena ih je dobila sa 2 mjeseca
    prvo je 2 tjedna imala Hilgenrainerov aparat (užas i katastrofa)
    pa su nam remenčići, nakon toga, došli kao melem

Sad baš prohodava pa se spremamo na kontrolu kad usavrši hodanje i nadam se da je sve ok

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja je curica 6tj nosila holgereiner, a dečko remenčiće isto toliko vremena....
    Ni jedno ni drugo nisam skidala uopće, samo sam odpuštala remenje preko ramena i trbuha kako surasli.....

Osobno, kolko god hilgereiner strašno izgledao, lakšemi je bilo presvlačiti/mijenjati pelenu s njime nego s remenčićima....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako izgleda taj aparat?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.google.hr/imgres?q=hilgen...:0&tx=72&ty=55

Samo se preko Hzzo-a ne dobije takav kao što je na slici, već s željznim dijelom oko struka i kožnim remenčićima...
    Isto se tako gu kupiti i udobniji remenčićiod onih koje pokriva hzzo....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, ovaj na slici izgleda mila majka
    onaj što se dobije u Klaićevoj izgleda kao srednjovjekovna sprava za mučenje
    da ne pišem koje su muke što obući djetetu preko toga
    i ono najvažnije kako ga sigurno vezati u autosjedalici :/

i da, Heleni ga je postavljala sestra bez doktora i skroz na skroz joj raširila nogice bile su joj skroz vodoravo sa podlogom
    ma užas jedan, sad kad se sjetim, plače mi se
    na kontroli joj je doktor odmah 'smanjio' to

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni dr T rekao da ti "nježniji" remenčići nisu dobri te da ih ne preporučuje. njemu je svejedno, sumnjam da ima neku računicu, tim više što "suptilno" sugerira gdje kupiti remenčiće (ako ih ne dobijete ili vam se ne da tražiti preko hzzo-a) a tamo postoje i ti srednjovjekovni i nježniji....

nama pedica nakon 3 tjedna remenčića neki dan komentirala da prema njoj (bez uzv-a i nije ortopedica) kukići izgledaju loše i to za aparatić, ne remenje.... što sad misliti???
    Posljednje uređivanje od ksena28 : 02.10.2011. at 19:55

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ksena, meni je jedan stari stari pedijatar rekao na pregledu kad je Helena bila mjesec dana stara (u klaićevu smo došli na red sa 2 mj)
    da, rekao je da njegov pregled (rukama) ne mora značiti ništa, jer bez UZV-a teško da se može išta znati, pa ti sad vidi
    uglavnom rekao mi je da je po onome što on može osjetiti sve ok, ali da i ne mora biti tako
    a na kraju bila displazija i pisala sam već koja je bila terapija
    Posljednje uređivanje od kahna : 02.10.2011. at 23:31

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo nas s kontrole. Nakon 6 tjedana kukići su bitno bolji i, što se desnog tiče, ne bi ih više čak ni morali nositi. Još mjesec dana i to je to!
    Za nas su to dobre vijesti jer smo se bojali da napretka nema...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

super ksena

archy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imala bih pitanje za mame cija su malo starija djec (6+ mjeseci) jos uvijek u remencicima: jeste li dobili ikakvu preporuku za dohranu u smislu da se hranom dodaju neki elementi za bolji razvoj hrskavice i glavica zglobova (kukova)? Nama na kontroli rekose da je hrskavica formirana ali da treba jos da ojaca.

Naumpalo mi je da bi mozda bilo dobro dati djeci riblje ulje (?), imate li ikakvo iskustvo ili neki drugi preparat ili savjet oko prehrane? Hvala unaprijed!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

rado bih ti pomogla, al mi imamo tek 3 mj i nismo dobili nikakav savjet za prehranu ili vitamine jer se još samo dojimo... ali mogu pitat doktora, idemo ovaj tjedan na pregled...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nisam ni ja od pomoći, mi smo ih nosili do 6 mj.
    a za prehranu bi ti savjetovala da se držite tablice dohrane i to je to
    vjerujem da tako malima ne treba nikakvih dodatnih poticaja za hrskavicu, jer kao i sve ostalo, raste ubrzanim tempom

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo i nas na ovoj temi. L. nosi Pavlika nedelju dana i danas smo bili da vide treba li još malo pritegnuti. Sledeća kontrola 05.12.

Ona ih je relativno dobro prihvatila. Verovatno zato što mi nismo pravili paniku oko toga i ponašamo se kao i do sada. Malo se više nosimo marami i nadamo se da će sve brzo proći. Uveče je uhvati nervoza, pa joj baš smetaju i onda plače neutešno. Tada pomaže jedino skidanje remenčića i kupanje. Neverovatno kako iste sekunde prestane plakati i počne mlatiti nogicama i smejati se. Kažu da će nositi minimum tri meseca. Kukovi su joj plitki (ne znam koja grupa po Grafu), i počela ih je nositi na vreme po starosti, ali malo kasnije po zrelosti. Navodno su joj kukovi kao kod bebe od 5 meseci, a ona ima nepuna 3. Već su joj se pojavila zrna osifikacije, pa će kod nje verovatno sve ići malo sporije.

Presvlačenje nam nije nikako išlo. Pola sata bi trajalo brisuckanje kada se ukaki, provlačenje pamučne pelene, pa zaštitne gaćice, a ona bi svo vreme vrištala. Onda sam odlučila da joj skinem remenčiće kada menjam pelenu, obavim to brzo i vratim ih. Sada je sve lakše, a mislim da joj tih nekoliko minuta dnevno bez Pavlika ne škodi.

Kada sam saznala da L. ima displaziju puno sam čitala ovu temu i videvši koliko beba i roditelja se bori sa istim problemom, čitajući vaša iskustva, shvatila sam da to nije toliko strašno. Veliki pozdrav svim hrabrim mamama i tatama i njihovim bebama herojima.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cikla, pozdrav i tebi i mali savjet - mi pelene mijenjamo tako da joj preko nošene ispod remenčića uguramo novu i staru onda samo povučemo.... ali nosim jednokratne, tako da to šljaka super!
    malu kupamo svega 2 put tjedno, a remenčiće bez obzira što ih ne volimo - ne skidamo osim i isključivo ta 2 puta tjedno...

tu nas je doktor i pohvalio sugeriravši kako je "oslobađanje" u biti djeci samo medvjeđa usluga...

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pod medveđom uslugom misliš da dete oseti slobodu, pa kasnije teško prihvati ponovno stavljanje remenčića ili da joj činim trenutnu uslugu da ne plače pri presvlačenju (a i sebi olakšam), a škodi joj kukovima?

Šta oblačite ispod kaišića? Savetovali su mi benkice sa kragnom da joj se ne bi usecalo u vrat, ali je ona toliko nemirna da joj se od vrpoljenja benkica skroz usuče i podigne. A opet, bodi je nezgodan zbog menjanja pelena. Iako na noge obuvamo dokolenice kaiševi su joj se usekli u listove i čak je malo poplavila koža. Danas na pregledu mi je doktor rekao da je to sasvim normalno i da mogu čak da se jave i podlivi koji nestanu dan-dva nakon skidanja kaišića.

L. je prilično bucmasta i mnogo se znoji, tako da mi je nezamislivo da je kupam dva puta nedeljno. I ovako joj vrat i pregibi na rukicama znaju biti crveni ako se puno nosimo, pa se dodatno ugreje. Zbog toga je često kupam u kamilici. A tek koliko može da se umulja kada se ukaki.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja se ne sjećam da sam imala nekih posebnih problema sa presvlačenjem
    možda što nam je nakon Hilgenrainera ovo bila pjesma, jer tamo sam na jedvite jade provukla pampersicu, o platnenima sam mogla samo sanjati

ne sjećam se niti da joj se urezivalo u nogice, a kamoli neki podljevi, ali i to je možda što je prije bila u aparatu (nogice skroz fiksirane, mogla je micati samo potkoljenice) pa su se tetive opustile pa je manje i forsirala neke pokrete.
    Kod presvlačenja sam i ja skidala remenčiće, nakon čini mi se 2 mjeseca mi je i doktor rekao da ju mogu pustiti po, sveukupno, sat vremena dnevno da se malo protegne.
    I bilo nam je puno puno bolje kad bi je skroz obukla (štramplice, tajice) pa preko toga remenčiće, djelovalo mi je da joj je tako puno ugodnije
    Dok joj ih nisam skidala za prematanje, olakšala bi si tako da odkopčam samo one od naprijed, što nebi popustilo nogice skroz, a opet imaš manje petljanja i zaobilaženja za namjestiti pelenu.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo jučer skinuli remenčiće nakon dugih 12 tjedana. nošenje smo shvatili štreberski i nismo ih skidali osim za kupanje i sad je sve ok... rekao je doktor da je imao jednu 7mjesečnu curicu sa dijagnozom kakvu smo i mi imali u 6. tjednu i da njoj nažalost ne gine operacija zašto toliko čekati s uzv-om kukića nikad neću shvatiti???

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Super! Sad uživajte u mlataranju nogicama i prevrtanju.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bili smo na drugoj kontroli od kada L. nosi Pavlika i doktor je jako zadovoljan. I sama sam na snimku videla koliko su joj dublji kukovi u odnosu na početno stanje. Rekao je da nastavljamo i dalje sa remenčićima i zakazao kontrolu za mesec dana, a ja sam u svoj toj gužvi zaboravila pitati kakve su mu prognoze, šta misli koliko ćemo ih još morati nositi. U startu su rekli 3-6 meseci, a za sada je prošlo 2.

Pošto ona stalno mlati nogama kaiševi su se prilično razvukli, tako da su joj ih sada opet zategnuli i ponovo imamo situacije sa usecanjem u list i crvenilom. Još se ona u zadnjih mesec dana prilično ubucila, pa i imaju u šta da se zariju.

Najbolje je to što ona uopšte ne kaska u razvoju, kao što su se svi oko mene plašili da će. Kada se skinemo za kupanje prevrće se na stomak, oslanja se celim dlanom i uživa u toj pozi. Čak se pre neki dan prevrnula i sa remenčićima. Ako je na leđima hvata noge i privlači ih ustima. Trudim se da redovno radimo vežbe, pa će sve ovo valjda brzo proći. Znam samo da ću sa drugim detetom odmah otići privatno na pregled, a ne čekati više od dva meseca državnog ortopeda.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    rekao je doktor da je imao jednu 7mjesečnu curicu sa dijagnozom kakvu smo i mi imali u 6. tjednu i da njoj nažalost ne gine operacija zašto toliko čekati s uzv-om kukića nikad neću shvatiti???
    joj kad se sjetim muka po remencicima

moje misljenje je da ljudi ne znaju koliko je bitno otici odmah na pregled, a kad se sjetim koliko bi mi cekali da nismo izvukli vezu- taman toliko da nam ne bi ginula operacija
    naravno nakon te koma dijagnoze smo odmah odletili kod privatnika jer su doktori u klaicevoj jako susretljivi i objasne sve sto roditelje zanima
    kad bi imala drugo otisla bi kod privatnika isti dan kad i kod pedice na prvi pregled, ali te stvari jednostavno ne znas (ne znaju svi) kad ti je sve prvi put

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i H. ima od jucer remenčiće. sad joj je 6 tjedana. i kaze T da ce ih nositi najmanje 6 tj. za 2tj. idemo na kontrolu,da ih malo pritegne ako treba.
    dij. graf joj je 2b desno, 1b lijevo. jucer je za cudo cijeli dan spavala, jedino je preko noci malo sknjokala, ali mislim da ih je (bar za sada) ok prihvatila.
    jedino mi je nocna mora presvlacenje pelene, al i to cemo valjda kroz koji dan usavrsit...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znam da ti je sad teško i naporno sve to, ali vjeruj mi - proći će jako brzo i kad vidiš da je kroz koji tjedan sve savršeno i besprijekorno (mi baš neki dan bili na kontroli i nakon 4 mj bez remenčića sve je super) - laknut će ti!

ona ti to neće ni skužit jer je tako mala da je to puno ne muči sad...

sretno!

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pam, brzo će to proći. 1b i 2b nije strašno i tih 6 tj. će proleteti. Samo nemoj odbrojavati dane. Pa i ako bude trebalo još 6 nije strašno. Mi ih nosimo već okruglo 4 meseca i zakazali su nam kontrolu za kraj aprila. Ali nama su u startu rekli da će ih nositi 3 do 6 meseci, a onda ako ne bude dobro idemo na druge metode. Čak su i operaciju spominjali kao krajnju soluciju, ali mislim da to neće biti potrebno jer je ortoped na zadnjoj kontroli bio prezadovoljan njenim kukovima. Kaže da se nije nadao da će se tako dobro razviti i da će na sledećem pregledu uraditi rendgenski snimak i ako bude sve dobro da ih skidamo. Bolje sada da se to reši dok su mali i ne smeta im toliko nego kasnije da imaju većih problema.
    Posljednje uređivanje od cikla : 09.03.2012. at 19:21

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi smo jučer bili na uzv kukića i dijagnoza je 1A desno, lijevo blaža displazija. Terapija je široko povijanje i vježbe kukova 3 tjedna.
    Ako se to ne ispravi dobit će remenčiće.
    Interesira me da li je neka beba imala ovakvu dijagnozu i da li se takva dijagnoza može popraviti širokim povijanjem i vježbanjem?

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

za koji dan idemo na kontrolu kukica (nadam se zadnju), do prije mj dana nosili smo ih samo po noci nakon 6 tjedana svakodnevnih remencica i sada nakon mj. idemo na kontrolu , nadam se da ce biti odlicni

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Joj, i mi imamo u ponedeljak kontrolu. Isto se nadam zadnju. Nosimo ih već sedam meseci, a zadnjih mesec i po samo noću. Ona je propuzala, počela se dizati uz nameštaj, a rekla bih da će uskoro i prohodati. Već mi je muka kada joj ih uveče stavljam.

pam želim vam srećan završetak terapije.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Gotovo! Nema više kaiševa! Kontrola kad prohoda.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav svima,nova sam ode i registrirala sam se da mi pomognete malo.. naime.. bili na UZV kukica i dobili remencice.. dijagnoza- 1b lijevo, 2a desno.. jel netko zna sto to znaci? Kontrola nam je za mjesec dana. Receno mi je da joj ih skidam samo prilikom kupanja,ali kako da joj prominim pelenu i bodic ako ih ne skinem? Dva puta sam probala i priznojila se,uzas! Pa sad kad joj minjam pelenicu joj ih skinem,usput napravimo vjezbice za kukice i vratim ih. Jel to lose sta tako radim? I sutradan sam ih za jednu rupicu zategla,jer mi se cini da ih je razvukla,znate kako se koza razvuce nova.. Nadam se da ce me netko pametniji i iskusniji prosvjetliti. Hvala

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su nosili po 6tj, nisam nijednom skinula..... Pelenu sam provlačila ispod remenčića, za kod oblaćenja bodića sam samo makla one remenčiće s ramena....

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •