Citiraj Rozi prvotno napisa
evo pitanjca za vas s iskustvima: šimun je prije par tjedana progmizao (vuče se rukama i pomalo odguruje nogama), ali to je daleko od puzanja na sve četiri. no, kao da pomalo već kuži da se može izdizati i na koljena, pa je smislio vježbu: dok smo na podu, prebaci igračku s druge strane mojih nogu (ja sjedim s ispruženim nogama) i onda se penje preko mojih nogu tako da se odbacuje svojim nogicama i diže guzu u zrak. ne znam ni sama trebam li mu to dozvoliti. činjenica je da to radi sam, bez naše pomoći i trudi se tako prebaciti na drugu stranu, ali ne bih htjela da radi nešto što može biti nezdravo za npr. kičmu i slično.
nadam se da sam dobro objasnila i hvala na pomoći

Moj sin je star kao i tvoj i rekla bih da su u istoj fazi: gmiže kao pravi vojnik (ono: jedna ruka, druga ruka i tako se povlači po podu), diže se na koljena i ljulja naprijed-natrag, a on prije nekoliko dana ponekad i pomakne jedno koljeno prema naprijed kao da pokušava puzati. U početku je ovo dizanje koljena trajalo sekundu-dvije, sada zna tako ostati prilično dugo. Također kao i tvoj kada dođe do prepreke pokušava ju prijeći. Mislim da je to sve ok i upravo kako treba biti. Stavljam ti link gdje je ukratko opisan motorički razvoj po mjesecima starosti pa pogledaj malo

http://www.klubtrudnica.net/beba/7.htm