Citiraj UdavDave prvotno napisa
Citiraj blond lady prvotno napisa
Evo mene opet sa istim pitanjem...

djevojčica mi je napunila 10 mjeseci prije tjedan dan i još samostalno ne sjedi, što znači da sjedi bez problema kad je ja stavim da sjedi i ne ruši se ali se nezna sama staviti u taj sjedeći položaj...

ne puže mi još klasično, da se diže na sve četiri, nego se samo vuče po podu na podlakticama i to unatrag i tako pređe cijelu sobu .....to radi već dva mjeseca tako

nismo imali nikakvih smetnji u razvoju/motorici ...pedijatrica kaže da je sve o.k. i da nekim bebicama treba malo duže da to sve svladaju...

dali bi se trebala zabrinjavat i potražiti pomoć fizijatra
To ti sama procijeni. Po ovom kaj si napisala ja bi rekla da sve 5. Mi imamo 9 mjeseci, super se na podu počela rotirati npr. tek sa 8.5, još se ne posjeda. A kod Sabola smo i vježbamo evo 3 tjedna. On je za nas rekao da spadamo u normalni razvoj al da malo vježbanja ne bu škodilo pa gnjavim siroto dijete svaki dan .

Inače, kaj se vojničkog puzanja tiče, ja ne bi išla tako daleko i tvrdila da je to nešto loše. Neke bebe to rade prije nego propužu onak standardno. Imam par bivših "vojnika" oko sebe, danas su vrlo spretan djeca. Kaj se puzanja tiče, postoje indikacije da bi to npr i genetski moglo biti, da li će beba puzati ili ne. Pa samim time i nepuzanje ne bi "nepravilno". Ako malo prosurfaš, vidjet ćeš da postoje i unutar struke različiti stavovi, a druge zemlje da i ne spominjem.

U svakom slučaju, ako si zabrinuta, idi kod fizijatra, ovako prek foruma - sto ljudi, sto priča.
sada je već postala pravi sjedač, sama se stavlja u sjedeći položaj ali još uvijek isto puže "vojnički"