Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: U/na čemu sjede dok jedu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno U/na čemu sjede dok jedu?

Jana je do danas sjedila u ovoj sjedalici. Piše do 15 kg, ona ima cca 12,5, ali svejedno smo štrikali i zamišljali moguće horor scenarije jer je stol mali, sve je to nekako klimavo, ma grozno.

Pa smo danas vratili ovu sjedalicu. S čime baš i nisam najsretnija jer em je glomazna, a naš stan mali, em mi se čini da ovime Janu unazađujem, ak me kužite.

Kako vaše velike bebe jedu, imate li kakvo rješenje za nas?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u toj dobi bili u švedskoj i tamo kupili "jastuk" za obični stolac - dakle jedno 10, 15 cm visoki kvadar od dosta tvrde spužve, presvučen tkaninom i s trakama s čičkom tako da se može svezat uz naslon stolca. Pretpostavljam da to ne bi trebalo biti teško napraviti. Nama je to bilo spas jer Nola od jako jako rane dobi- dakle, godina dana sigurno a možda i prije, nije uopće htjela u dječju sjedalicu nego je inzistirala na stolcu na kakvima smo mi sjedili, a kako je bila sitna, uglavnom je stajala i jela

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj nela prvotno napisa
    tripp-trapp
    Preskupo. :/ Možda da smo odmah u startu to kupili, pa i za drugo dijete...

Maja, ne znam kak bi to funkcioniralno da Jana sjedi sama na velikom stolcu, zapravo znam jer bi opala vrlo brzo.

Sjedenje u krilu mi nije nikakva opcija, kao ni oni mali dječji stolići+stolica, to mi se sve čini da bi joj samo odvraćalo pažnju, a najviše želim da smo svi za stolom kad se jede.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drveni stolic + stolica se tako namontiraju da u stvari sluze i kao visoka stolica - mi imamo, sad ne koristimo, ali jesmo. fino je, moze imati svoju tacnicu, a kasnije smo je skidali pa bi dijete jelo s glavnog stola.

leo (2g10m) vec nekoliko mjeseci ne sjedi u posebnoj stolici (imao je namontiranu ovu kao vasa sto je), odustao i odabrao sjediti na klupi. povremeno klekne. ponekad sjedne meni u krilo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos nesto - imamo i foppapedretti visoku stolicu, drvenu, koja isto ima tacnu, ali se tacna moze prebaciti iza pa dijete isto jede s glavnog stola.

jel mozete skinut tacnu na vasoj chicco stolici? pa da jana ipak jede s vama?

iako, moji su redovito sjedili u toj "visecoj" i s vise od 12,5kg, nikad nije bilo problema...

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jan sjedi još uvijek u stolici sličnoj vašoj (pogotovo ako nas je 4 za stolom).
    kada je kod moje mame dobije 3 jastuka pod guzu, i sjedi u normalnoj stolici (što mu je fora - osjeća se velik).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nina je sjedila u hranilici do godinu i pol. Kasnije za stolom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lana je uglavnom u hranilici, sličnoj kao Polly, ali neki dan se sama uredno popela na stolicu i kao kraljica ponosno sjedila na čelu stola
    Onda sam joj donijela s kutne mali jastuk pa joj to stavila pod guzu, malo ju je podiglo, iako mislim da nije najsretnije rješenje. Mislim da bi ovo od Maje bilo bolje. Iako, ne znam kome bih dala da to napravi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sjedila u hranilici do 3,5 godine, jako ju je voljela (slična kao ta tvoja Gracova).
    onda prešla na običan stolac jer je mogla dosegnuti.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

doma uglavnom jede u hranilici. tako najviše pojede (nemre landrat okolo ). a i ne buni se. samo ponekad želi normalnu stolicu, al onda bude jedan griz, pa ide nešto obavit.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    jel mozete skinut tacnu na vasoj chicco stolici? pa da jana ipak jede s vama?
    Možemo, ali joj je stol onda prenizak. :/

litala, apricot, kakav je bio vaš stol na kojeg ste prišarafili viseću sjedalicu? Neki turbo čvrsti, ono od stijene odvaljen, ili?

branka, nije te strah da Lana u žaru poleti sa stolice?

Probat ću ju posjest tako, pa možda zbilja to nije toliki bauk.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tin sjedi doma u hranilici i zadovoljan je. Za vrijeme obroka ona stoji uz stol između MM i mene i nije nimalo isključen.

Kad smo kod drugih sjedi na običnoj stolici, samo mu stavim jastučić ispod guze. A kod mojih sjedi na uredskoj stolici (sličnoj ovoj) koja može dosta visoko i to mu je baš kako treba. Možda tako nešto, to nije jako skupo, a ostane ti za kasnije. A što se stabilnosti tiče, ja nisam ni znala da Tin tako može sjediti dok nije počeo, a nikad nije bio ni blizu pada.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imas booster za stolice u media shopu u king crossu. dođu oko 300 kn. to tio je ovo o cemu prica maja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u hranilici..ako mu postane dosadno skinem plastični dio, pa mu bude zanimljivije jesti. Duje je do tri i pol godine sjedio u hranilici.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo većinom sjedi u sjedalici a kad ne želi onda sjdi meni ili mm-u u krilu i moram priznat da tada pojede više nego kad je u sjedalici

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam ja imala tu na pričvršćivanje, nego samostojeću, u NJOJ je bila 3,5 godine.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Linda je u hranilici, običnoj, samostojećoj, nikakva fensi- šmensi. Kad sama poželi, dobit će svoje mjesto za stolom. Za sad joj ta ideja još nije pala na pamet, a meni je lakše manevrirati s njom dok je u hranilici, pa dok ide, ide.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dvije riječi: tripp trapp 8)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nikada nije voljela hranilicu.sada jede ili za velikim stolom sjedi na meni ili za svojim malim stolićem

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi je bio obicni kuhinjski, nista specijalno. ovaj sad jest malo veci, ali je od jelovih dasaka tako da nije nesto tezak, stabilan jeste.

a chicco ti nema mogucnst podesavanja visine? steta... :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    može malo objašnjenje što je to točno i gdje ima za kupiti?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ms. ivy je napisala/o:
    dvije riječi: tripp trapp

potpisujem...od nedavno smo skinuli zaštitu pa se sama penje i silazi s nje...preslatko je kada je gladna kojom brzinom se montira na stolicu

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drveni stolic + stolica se tako namontiraju da u stvari sluze i kao visoka stolica - mi imamo, sad ne koristimo, ali jesmo. fino je, moze imati svoju tacnicu, a kasnije smo je skidali pa bi dijete jelo s glavnog stola.
    Kako to izgleda? Ovako?

Mi imamo Poppy verziju (koristimo je bez tacne).

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tonka je u necem slicnom trip-trapu, ali jeftinijem, a i ta sjedalica je imala tacnu, sto mi je neko vrijeme bilo super. sad smo skinuli tacnu i primakli je stolu, moze se sama penjati i silaziti. ali, za moj ukus, previse divlja po tom stolcu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ikea, juniorstuhl, taman po visini za uza stol, pladanj se moze maknuti. moze i za vece dijete kad se makne ono izmedju nogu. a kostalo neku sicu...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    doma uglavnom jede u hranilici. tako najviše pojede (nemre landrat okolo ). a i ne buni se. samo ponekad želi normalnu stolicu, al onda bude jedan griz, pa ide nešto obavit.
    I kod nas je ovako.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anja vec par mjeseci sjedi na obicnom stolcu, hranilica joj bas nikad nije prirasla srcu

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lovre jede u Brevijevoj hranilici. Od pocetka je u njoj i mislim da voli jest ovdje jer onda ima mjesta za razbacivanje hrane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj Chicco nema više visina?

Mi imamo Peg Perego. Ja sam zabrijala na nju, bila mi je predivna, kiwi zelene boje i mislim da je to, uz autosjedalicu, najskuplji dio baby opreme koji smo kupili (kolica nisam kupovala, ni kinderbet). Sad stoji na tavanu. Kaleb je bio u toj hranilici od nekih 7-8 mjeseci pa do godine i pol. Od tad jede s nama za stolom (ali mora biti na velikoj stolici, ne želi u hranilici bez tacne) ili u svojoj foteljici, a ovih dana će dobiti svoj mali stol i stolice iz IKEA-e, jer vidim da mu je tako naslađe jesti (okine od sreće kad dođe kod svojih malih prijatelja koji imaju takve stoliće).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jelka mi imamo istu hranilicu kao i vi i super nam je. Nista se ne klima, ful je cvrsto uz stol, a i nije nam stol neki turbo cvrst.
    Voli jesti u njoj i kod takvih mi se svidja sto su djeca bas za stol.
    N. sada sve cesce zeli sjediti na stolici kao i mi pa razmisljam o tom boosteru kojeg je netko vec spomenuo.
    Kakva su iskustva s tim? Jel ima smisla kupovati ili je dobar i jastucic, neki cvrsci, pod guzu?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Kako to izgleda? Ovako?

Mi imamo Poppy verziju (koristimo je bez tacne).

je. izgleda tako, malo drugaciji (drugi proizvodjac).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hranilica od početka nula bodova.
    Najbolje mu sjedi najobičnji stolac da je što sličniji nama. tad najviše i pojede. prvo smo mu stavljali jastuk pod guzu, sad je već dovoljno velik da može i bez.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja chicco stolica ima vise visina (polly)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    moja chicco stolica ima vise visina (polly)
    Ova je starijeg datuma, pa valjda zato nema podešavanja. Inače bi bila idealna. :/

Ostaje mi isprobati dakle verzije koje ne uključuju dodatni trošak, a ak to ne bude funkcioniralo, vidjet ću što bi se od ovih vaših prijedloga moglo nabaviti.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hranilica kao na drugoj sličici (klasična PP, samo 10 tak godina stara) u kombinacijama:
    - bez tacne, visoko, uz naš stol
    - s tacnom nisko (ako samo on jede)

Kod bake je u drvenoj stolici sa stolom (litala i Ariens), i isto tako kombiniramo: složenu uz stol ako svi jedu, nisko složeno ako samo on jede - btw, u Kiki imaš takvih za kupiti s vremena na vrijeme za manje od 200 kn.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo montirali na zid drvenu klupicu koja je nekoliko cm viša nego normalni stolci. Obadva klinca sjede na njoj od 18 mjeseci i super im je.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi isto imamo hranilicu kao tvoja na drugoj slici. Od PP.

Jelka zašto misliš da ih u tome nazadujemo?
    Nisam nikad o tome razmišljala na taj način.
    Stolac joj je prenisko pa ne može dosegnuti stol, u krilu nam ne sjedi od neznam kad i ovo je meni super riješenje.
    V voli svoju sjedalicu, nije se nikad bunila. Pa valjda zato nisam nikad o tome razmišljala.
    Osim toga ona nikad ne jede sama, uvijek imamo zajedničke obroke. I doručak i ručak i večeru. I sjedi s nama za stolom u toj hranilici.
    Voće i neku užinu jedemo usput, di stignemo. V je najdraže sjest na stakleni stolić u dnevnom boravku i papat voće iz male zdjelice

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: U/na čemu sjede dok jedu?

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Pa smo danas vratili ovu sjedalicu. S čime baš i nisam najsretnija jer em je glomazna, a naš stan mali, em mi se čini da ovime Janu unazađujem, ak me kužite.
    Pa ova sjedalica je ful ok. Zašto nisi zadovoljna? Zašto je unazađuješ? :?
    Znam da je velika ali je zato i stabilna, a i nećete je vječno koristiti. I mi imamo sličnu takvu i stvarno nam je super, Enola uvijek jede u njoj.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

zumbulmama, vidiš ni tvoja ideja nije loša. Baš ću pitati MM-a kaj misli o tome.

bfamily, bubimira, ne znam objasniti zašto mi izgleda kao nazadovanje. Vjerojatno zato što više nije za stolom, nego ima svoju tacnu. Ma najveći minus toj sjedalici je glomaznost. :/

Olivija, znači na tvojoj se može podešavati visina?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    potpis

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jelka - i kada ju privučemo za stol malo se mora sniziti da bude dobre visine. Meni je bitno da je zajedno s nama za objedom, a njemu je odmah bilo fora što je za stolom pa je nekako "jednak" nama.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tripp-trapp

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kao što sam ti već napisala-nakon sack&seat-a,sami čičimo na velikom stolcu za velikim stolom
    jedino pod guzom imamo onaj jastuk za sjedenje na podu, da bi bili malo veći...
    L.je sam odlučio da mu više ne treba sack&seat...al to mogu zahvaliti dijelom i jedenju u vrtiću...jer tamo (doduše za onim malim stolovima) sjede i jedu sami, pa je odlučeno da bu tak bilo i doma...

a umjesto tripp trappa, da probaš istu slovensku verziju (baby center),samo 300000 puta jeftiniju?
    ne bi ti zauzela prostor, a jana bi se priključila vama za stolom...
    ili hočeš da ti posudim sack & seat, pa da probaš s tim?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cim smo rijesili ortopedske probleme i dobili dozvolu za sjedenje - tripp-trapp

meni je ta stolica toliko strcu prirasla da je imamo i kod mojih roditelja (samo u drugoj boji), a ozbiljno razmisljam da kupim jos dvije i nama (za kuhinju jer blagovaonicu nemamo)

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Grga je dosta rano počeo sam sjedit na stolici,ovoj normalnoj kao naša,prvo sa malim jastukom a sad može i bez ičega.Nije baš premirno dijete ali nije nikada ni pao sa nje jer je valjda navikao tako,pa je dok je bio manji uvijek tražio ruku za silazak a sada silazi sam.Mislim da je sam počeo sjediti negdje sa godinu i pol,ne znam točno trebala bih pogledati slikice.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

odnedavno jede za stolom, sjedi u stolici kao i mi. bez jastuka. hranilica još tu stoji, ali čeka da ju se rastavi i pospremi u špajzu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jelka, pa kaj se kod Polly ne može maknuti tacna pa je onda samo privučeš k stolu?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Jelka, pa kaj se kod Polly ne može maknuti tacna pa je onda samo privučeš k stolu?
    branka, ne pazis na satu

to ej neka stara verzija koja se ne moze spustiti, i ovak joj je stol prenisko

mi tu stolicu uopce ne koristimo i bezveze stoji u dnevnom. dorian jede sjedeci an stokrlu u kuhinji, ili tati u krilu. zali boze novaca

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •