Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Rubeola?

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Rubeola?

Žene, lijepo vas molim..pomozite mi, luda sam od brige.

Jutros se Domi probudio cijeli u jednom osipu (ima 5 i pol godina), ima lagano povišenu temperaturu (37.5) i veli da ga taj osip svrbi.
    Doktorica mi radi tek popodne, a ja sam prekopala net i jedino što bi se iole moglo slagati sa simptomima je rubeola.

U stvar sam htjela pitati, kolike su šanse da je to zaista rubeola kad je on uredno odradio sva cijepljenja?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Niti jedno cjepivo ne daje 100% garanciju. Na to se nemoj oslanjati.
    Vidjet ćeš šta će doktor reći, nije rubeola neka strašna bolest, pa da sad padaš u komu.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti maxovamama....ma, ulovila me panika, u stilu..kaj sad ako i ostali to pokupe (klinci i MM koji nije prebolio ni jednu jedinu dječju bolest), kaj ako će morati u bolnicu.

Doktorica mi radi tek popodne danas tako da sad tumaram po kući i gledam kako kazaljke spoooooooooooooooooro idu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Gle, ja to uvijek gledam ovak: Najvažnije je da to ništa ne boli i da nije opasno. Sve drugo je nevažno i ako morate malo odležati u bolnici, ništa zato. Samo se izbori da budeš sa djetetom i biti će sve 5.

A možda je samo nešto pojeo?

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: re

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Gle, ja to uvijek gledam ovak: Najvažnije je da to ništa ne boli i da nije opasno. Sve drugo je nevažno i ako morate malo odležati u bolnici, ništa zato. Samo se izbori da budeš sa djetetom i biti će sve 5.

A možda je samo nešto pojeo?

Da, potpuno si u pravu...Jedini problem mi je to što imam jednog 2 godišnjaka koji neda cicu za ništa na svijetu. Ah, nekako ćemo se iskombinirati u tom slučaju MM i ja. Imali smo i puno gorih situacija, pa smo ih uspjeli savladati.

Mislim da nije od hrane jer ima temperaturu, a i baš je ono...cijeli....u tom osipu.

Hvala ti puno maxovamama...baš si me smirila.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne srljaj unaprijed...
    možda je osip od tempice...
    a rubeolu je imao moj tata kad sam ja bila mala...dva tjedna bolnice i ro je sve...
    nikakvih posljedica nema...

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja je sestra preboljela rubeolu. Koliko se sjećam imala je oko 11 godina. Nije bila u bolnici niti dana i nije mi ostalo u sjećanju da je bila neka panika.
    Mislim mi da je rubola najopasnija za trudnice.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Mislim mi da je rubola najopasnija za trudnice.

Mislim da je rubeola...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili kod doktorice, veli da misli da je to neka vrsta virusnog osipa. Pregledala ga je i veli da nije rubeola, nije šarlah....moramo doći sutra iza 10 da vidi kako će se osip ponašati.
    Temperaturu nema, grlo je čisto. Vidjet ćemo sutra.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Super! Neka brzo prođe, pusa Domiju!

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, maxovamama!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kate13, da li se mlađe dijete u zadnja 3 mjeseca cijepilo s mo-pa-ru?

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamazika, ne nitko se od njih trojce nije cijepio u zadnjih par mjeseci.

Evo, osip prolazi. Doktorica je dobro dijagnosticirala virus (rekla mi je kak se zove, ali ja sam prestala slušati nakon što je rekla: nije zarazno, nema posljedica... ) i sada se već skoro sve povuklo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Rubeola?

Prebolila sam rubeolu sa 14 godina jer nisam bila cijepljena. Ništa opasno. Prvi dan sam imala malo temperature i bila "prošarano" crvena kao osip. Sutra sam bila crvena kao da sam pocrvenila na moru, dakle skroz. Preksutra je već nestajalo crvenilo i to je to. Ništa strašno. Temeratura je odmah sutra pala i nije bila visoka.
    Rubeola je opasna samo u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Prebolila sam rubeolu sa 14 godina jer nisam bila cijepljena. Ništa opasno. Prvi dan sam imala malo temperature i bila "prošarano" crvena kao osip. Sutra sam bila crvena kao da sam pocrvenila na moru, dakle skroz. Preksutra je već nestajalo crvenilo i to je to. Ništa strašno. Temeratura je odmah sutra pala i nije bila visoka.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Citiraj split prvotno napisa
    Puno dječjih bolesti nije opasno, pa nas svejedno bockaju i trpaju otrovima.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Citiraj split prvotno napisa
    Ja isto sa 14, prehodala je, bez osipa i temperature, kad je sve bilo gotovo dobila nalaz da sam imala rubeolu... za razliku od mumpsa koji mi je uništio jedno ljetovanje (dobila ga na moru). Zapravo, uništio je mojim starcima, jer sam imala 5 godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •