no, da, ne valja na brzinu pisat, ostane mi sve napola receno...

dakle, nisam mislila svojim postom reci da je ikakva makljaza medju djecom opravdana ili pozeljna (sacuvajboze).

htjela sam reci da klinci imaju cesto potrebu fizicki se "obracunavati" - hrvati, hvatat jedan drugog, rusit na pod i slicno - znam da smo se moj stariji brat i ja tako "igrali", znam da se i moja djeca tako ulove pa se po podu zapletu, ne znas gdje je kome glava gdje rep...

pa sam shodno tome htjela predloziti da je judo (ko sto ga netko gore spomenuo), sport koji u sebi obuhvaca puno fizickog kontakta i uci djecu kako se izgustirati fizickog "obracunavanja" a da se ne povrijede...

ako me netko razumije uopce :/

sto se tice ovog sto se tvom djecaku dogodilo - saka u glavu, drzanje za vrat, mislim da je to preagresivno, da su djecaci premali da bi se na taj nacin obracunavali i da se u moje vrijeme decki nisu tako mlatili :/

sto se razgovora s uciteljicom/skolom tice, ne znam sto reci. mislim da bih razgovarala, al kad malo razmislim - tolerancije na tucnjavu nema (mjesto nulte tolerancije na nasilje), pa mi se ne cini da bi im itko rekao - tucite se, al malo njeznije...