Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Godišnji nakon 3-godišnjeg porodiljnog

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Godišnji nakon 3-godišnjeg porodiljnog

Kakva su tu prava?

Jel' tu vrijedi ono da, ako u prethodnoj godini nisam aktivno radila 6 mjeseci (sto nisam), da onda nemam pravo na godisnji u godini kad sam se vratila na posao?

A kad stjecem pravo na godisnji? I na koliki godisnji?

Zvala sam na nekoliko telefona pri raznim sluzbama, ministarstvima, ..., ali svi mi kazu da bi 'to morao znati moj poslodavac'. Mene zanima kaj zakon tu kaze, tak' da se mogu naoruzati prije nego se obratim poslodavcu.

3-godisnji porodiljni mi istice 11.06.2009. Prije toga sam bila jos 6 mjeseci na cuvanju trudnoce.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko ja znam imaš pravo na cijeli godišnji za godinu u kojoj se vraćaš na posao, dakle za 2009, bez obzira da li si radila šest mjeseci u prethodnoj godini.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaci nema razlike da li je zena bila na porodiljnom jednu ili tri godine.

Iskreno, meni se cini logicnim da nemam pravo ni na kakav godisnji, jer me stvarno nece dugo biti na poslu (3,5 godine ukupno), ali necu se buniti ak' imam pravo na godisnji .

A kad ga mogu poceti koristiti? Jel' odmah ili nakon nekog roka? (nije mi dovoljno tri godine, a vec razmisljam o godisnjem ).

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle 2009. godina je godina u kojoj ćeš ti raditi, pa ćeš za nju naravno imati pravo na G.O. Korištenje godišnjeg je uvijek u dogovoru sa poslodavcem, ali znam da je moja šogorica, koja je bila tri godine kod kuće sa blizancima iskoristila cijeli godišnji prije nego se vratila na posao.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super, hvala na odgovoru.

Tak da se znam postaviti ak bu netko nesto komplicirao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •