Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Gubi na tezini

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Gubi na tezini

drage rode evo mog problema

N je 7 mj. samo na ciki, sa dohranom smo jos u startu (od svega kruska/jabuka/riza joj je stolica tvrda i muci se jako).

Ja sam trudna 8.tjedan a cike su mi praznjikave. Sad je vaga pokazala i da je N pala 200 g na tezini. Osim toga na ocigled vidim da mlijeka oskudjeva (uhvatila tek onako izdajalicu bas da se uvjerim, kad ono pola cm na dno izvukla :shock: )

Sta da radim? Dal da forsiram dohranu ili cicanje? Bojim se da cu ostat bez mlijeka do kraja trudnoce.

A sto ce onda moj cicoljubac?!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

prvo vidi s ginekologom kakva je situacija radi bebe u buši...imaš puno cura na forumu koje doje u trudnoči...
    taj gubitak grama nije možda povezan s nedojenjem već sa promjenom prehrane...moja teorija...

molim iskusnije mame da se jave,a tebi želim sreću s novom bebom i sa dojenjem u trudnoči...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čestitam na novoj trudnoći, i ja sam trudnica i dojilja i također ostajem bez mlijeka, a to je normalno jer se tijelo priprema na dolazak nove bebe i njoj daje prednost pa i što se mlijeka tiče.
    Mislim da oko 20 tjedna nestaje tj. uvjek nešto ide kolostrum.. ali to više nije mlijeko i ja mislim nikako dovoljno za tvoju sedmomjesečnu bebu, kojoj je GLAVNA hrana do godine dana mlijeko, a sve ostalo samo DOhrana.
    Što učiniti u tvojoj situaciji? Nazovi SOS telefon ili će ti se ovdje javiti savjetnice i savjetovati te što da učiniš. Meni osobno po toj logici dolazi davanje AD, ali velim, čekaj savjetnice ili zovi SOS telefon.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hormoni od trudnoće ti smanjuju proizvodnju mlijeka, mislim da se trebaš konzultirati s pedijatrom, pa kroz kašice dodavati ad
    nemoj koristiti bočicu, ego čašu na kljun ili čašu

dojenje ćeš tako održati i moći ćeš prijeći u tandem bez brige da li ima dovoljno, poslije poroda će se količina mlijeka normalno regulirati odnosom ponude-potražnje

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

we ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas dvije

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

želim da nađete najbolje rješenje za tvoju cicoljupku! Tvoje mlijeko joj zasigurno još treba! Valjda će ti se javiti netko tko zna šta dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    prvo vidi s ginekologom kakva je situacija radi bebe u buši...imaš puno cura na forumu koje doje u trudnoči...
    taj gubitak grama nije možda povezan s nedojenjem već sa promjenom prehrane...moja teorija...

molim iskusnije mame da se jave,a tebi želim sreću s novom bebom i sa dojenjem u trudnoči...
    ovo je nizozemska, nema tu ginekologa u trudnoci. nama se bave priucene babice koje o dojenju ne znaju bas previse

nemam pojma da li mozes nabildat mlijeko u trudnoci, ja sam se mahnito izdajala, svaka 2 sata da isforsiram proizvodnju mlijeka ali ti treba bolnicka izdajalica koju mozes iznajiti u bolnici. ove male elektricne izdajalice su nenormalno puno vremena, sa bolnickom obavis obje cice istovremeno za 10-15 minuta pa za 2 sata opet (sve preko 15 minuta izdajanja ti je baceno vrijeme)

idem ja pisat svojoj teti s laktacije, ionako joj moram javiti da sebastian ima 4 god i da jos uvijk cica

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pokusala sam sa ad (na casu) prije spavanja, ne zeli...vrti glavicu, nije joj jasno "sta je sad to???"

sada sve probleme pocinjem povezivati u hrpu. taman paralelno sa trudnocom, pocela je i dohrana (koju ja nisam forsirala, pa smo jos uvijek na jabuci i kruski), ali cice se "prazne"...izdajalica je izvadila pola cm na dno iz ko fol "pune cice"...da ne govorim da su za dva br (konfekc.) manje!

nocu cica BEZBROJ puta (jer ipak se ne najede da utone u cvrst san; do tad je spavala 8 h u komadu!!!) i ona i ja smo neispavane, i u komi...meni treba odmor, san...a sve imam samo to ne...

definitivno sam od onih trudnica koje NEMAJU mlijeko (a nekad je teklo u potocima)...
    davat cu cicu "za zvakanje" za uspavljivanje, ali na ad cu ju morat naviknut, jer dijete mora jest...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

neka ga pije na casu
    mozes napraviti i kasice s rizom ili palentom, to jede zlicom

i neka sisa koliko moze, svaka kap u toj dobi puno znaci

i psihicki se spremi na moguci tandem
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=2121

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor