Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: EPILEPSIJA I TRUDNOĆA

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno EPILEPSIJA I TRUDNOĆA

Pozdrav svima! Ja sam na žalost dobila epilepsiju prije dvije godine ,kad mi je bilo 25 god. Pijem dvije tablete na dan. Uz taj problem već 9 godine pokušavam zatrudnjeti. Prije nekoliko mjeseci sam išla na prvi ivf i nakon mjesec dana imala spontani. Zanima me da li netko ima isti problem i kako se nosi s time?

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Opal13,osobno o tome neznam ništa,ali jedna daljna poznanica rodila dijete sa epilepsijom i još gorom situacijom (operiranim tumorom na mozgu)znam da je tražila mišljenja naj boljih liječnika u Hrv.,i izvan granica,imaju preslatku curicu

Ovim primjerom želim ti uliti malo nade ,sve je moguče

Kaj se tiče IVF i spontanog (žao mi je)vezano uz epilepsiju ,naj bolje ti je savjetovati se sa dr.,

Sretno

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo ja znam jednu curu koja isto ima epilepsiju i ima dvoje prekrasne i zdrave dječice. Oboje su začeti "klasničnim" načinom

Sretno

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Opal,
    moj muž ima tzv. "krize svijesti", koje su se pojavile prvi put prije 6 godina. Pije jednu tabletu uveče prije spavanja-tegretol.
    Kada smo htjeli dijete pitala sam gin. da li smeta to što on koristi lijekove, a ona se osmjehnula i rekla mi da ima puno trudnica koje i same imaju krize svijesti ili epilepsiju i da se ništa ne brinem, da to ako je kontrolirano nije ništa opasno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opal, ne znam ništa o tome, ali ti želim svu sreću !

paola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga Opal,ja sam epileptičarka 20 god.a u borbi za svog smo oko 10 god.
    Stalno sam pod terapijom i pijem folacin (svakako ga moraš uzimati prije nego li planiraš trudnoću),bitno je imat je pod kontrolom da nebi došlo do napada tokom trudnoće.Drugo će sve biti ok.
    Imala sam tri vanmaternične trudnoće (sva tri puta sam zanjela prirodno

),dva stimulirana na VV na žalost beta negativna,devet ivf-a u prirodnom ciklusu koji su završili negativno,jednu biokemijsku trudnoću i sad se spremamo na stimulirani u Rijeci.Nadamo se !
    Želim ti puno sreće i da što prije dođeš do a šta se tiče epi nema sekiracije samo je drži pod kontrolom.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da te i ja utješim,operirala sam tumor na mozgu i imam epilepsiju zbog njega,ali rodila sam prije 2 mjeseca 2 anđela.Drži upoznatog neurologa i ginekologa sa svime i ne brigaj.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga nadda, čestitam ti na velikoj hrabrosti, stvarno ima Boga,ti se sada sigurno prekrasno osjećaš sa svoja dva anđelića.Kako si zatrudnila?

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bila sam na IVF+ICSI i zatrudnila iz prve ,a tebi isto želim svu sreću i da što prije postaneš mama!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga, samo se cuvaj i ne slusaj doktore previse. Epi sam od 1.godine zivota, rodila prije 6 mj drugo divno zdravo dijete, unatoc terapiji koja ukljucuje Tegretol!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se nadam da je opal postala mama, ovo su postovi iz 2008. godine

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I moja prijateljica koja je cijeli život bolovala od epilespsije rodila je nedavno drugo dijete. S oba djeteta slučajno ostalna trudna, tj.neplanirano

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja imam frendicu koja ima epilepsiju jos od malena i dvoje zdrave djece zacete prirodno tj. slucajno, dakle bila je pod velikim dozama ljekova u pocetku trudnoce, prije nego je vidjela plus. Poslje su joj malo smanjili ljekove tj. prilagodili ih trudnoci. Imala je napade u obje trudnoce, srecom nista se nije dogodilo bebama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Epilepsija sama po sebi nije toliki problem, veći problem je terapija koju osoba uzima. Neki (ne svi) antiepileptici kao nuspojavu imaju oštećenja ploda.
    Naravno da nije nemoguće imati dijete, ali je svakako preporučljivo (ja bih rekla i obavezno) to planirati uz savjetovanje sa svojim liječnikom.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Epilepsija sama po sebi nije toliki problem, veći problem je terapija koju osoba uzima. Neki (ne svi) antiepileptici kao nuspojavu imaju oštećenja ploda.
    Naravno da nije nemoguće imati dijete, ali je svakako preporučljivo (ja bih rekla i obavezno) to planirati uz savjetovanje sa svojim liječnikom.
    x
    Jedan link na temu: http://www.gpnotebook.co.uk/simplepage.cfm?ID=651165732
    Sretno

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nisi napisala koji lijek uzimaš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke