Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: migrena

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno migrena

Mislim da smo prošle (ili čak pretprošle :/ ) godine isale nešto o migreni.
    Zanima me kako se borite s njom.

Ja imam osjećaj da su m se nakon trudnoće malko prorijedile no kad me spuca, onda umirem dan-dva.
    Nikako da se odvažim otići kod liječnika (stalno negdje letam, a vremena za sebe imam najmanje) pa stalno isprobavam lijekove po preporukama raznoraznih ljeparnika/ca.

Uglavnom, sad sam na kombinaciji lekadola i nelgesina. Nemam pojma. Posljednih tjedan dana me glavobolja probudi pa ne znam više

Počela sam piti i šumeće tablete magnezija - čula da pomaže :?

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e to je moje područje,ja se borim sa migrenom 20god a imam 23g! iman je svakih 40 dana po 3dana,ujutro se probudim sa migrenom a 3 dan oko16h kao da ništa nije bilo nevjerovatno ko to ne doživi ni ne može shvatit,bilo mi je ajme ne mogu se ustat,funkcionirat,povračala sam ma grozno
    nema šta isprobala nisam od svih tableta,doktora st-zg,pretraga svih ,pa alternativa čaše sa vatrom koje izvlače nešto na leđima,pa sa maslinovim uljem proširenje nosnih kanala-pomoglo prvi put i evo ima 2mj da mi jw muž upija magnetno srce i upalilo,dobila san mig ali ni približno ka šta mi je bilo,bez povraćanja,mogu se dignit iz kreveta,mogu i šta obavit,ne smeta mi cigareta ma blaženstvo ne mogu ni sama virovat koliko je pomoglo ali je
    ako sam kome pomogla drago mi je

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dali muškarci pate od migrene? pitam,jer MM ima takvih problema sa strašnim glavoboljama,povraćanje,nemože ustati kada ga to uhvati.na sreću nije često bilo je nekoliko puta svega i onda završi na hitnoj,oni naravno neznaju što je,dobije injekciju da se smiri i ujutro bude bolje..naime rekli su možda je MIGRENA :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa normalno da pate i muskarci
    nije to nikakva bolest rezervirana samo za zene

ja sam se probudila nocas u 4 sa strasnom glavoboljom - ono za umrijet sad i odmah.. kad ti je tak zlo da jedva hodas, zivis i postojis... (sva sreca da jesam inace ne bi vidjela predivnu pomrcinu mjeseca)
    probudila klince, rekla im da mi je jako lose i da moram doktoru
    i u pol 5 sjela u auto i otsila u Samobor na hitnu da mi daju injekcije

u 6 sam vec bila ko nova :D :D i u pekari kupovala slance

nema nikakve sanse da bi ja trpila te bolove i ne mogu vjerovati kad cujem da netko 3 dana tak zivi
    ja ne mogu ni 3 sata bit u takvom stanju

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nessa - kaj je to magnetno srce i kak to fukcionira - ja nikad cula za to

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mukice blago tebi kad ti je samo na par sati jer kad imaš 3 dana nema ti druge već moraš otrpit meni ništa nije pomoglo ni mix injekcije apsolutno ništa a isprovala san sve
    a šta se magneta tiče ja stvarno mogu reć da mi je puno pomoglo a nisan nešto puno u to virovala
    meni je to muž kupija od jedne žene koja to prodaje a evo san se ja također počela s time bavit baš da bi prenila svoje iskustvo i da bi i ja nekome pomogla
    i kupila san za malu narukvicu također sa magnetima za cirkulaciju,u smislu poboljšanja krvne slike jer je anemična i iznenadila san se željezo joj se popravilo sa 14 na 16 bez preparata željeza jer joj ih nisam tila davat baš da bi vidila da li narukvica ima ikakvog smisla
    a ako koga interesira bilo šta može mi se javit na pp jer ne znam da li i koliko se smi ovdje govorit :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mama je kupila takvu neku narukvicu kao magneti dosta skupo platila..ali ništa specijalno se nije dogodilo..sorry

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

donna nemaš se zašto ispričavat,svaki organizam je drukčiji i drukčije reagira na nešto doduše narukvica i nije izbor za migrene ako je riječ o tome a šta se cijene tiče nije ništa pretjerano skuplje od običnih bilo to žuto ili bilo zlato a ima funkciju pomaganja
    ja sam samo tila prenit svoje iskustvo i od svoga djeteta a nisan apsolutno ništa očekivala a dobila san pa sad ne znam svatko ima svoje mišljenje
    a da se razumimo ne bi govorila o nečemu da mi stvarno nije pomoglo jer jednostavno nisam takva osoba

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja se godinama patim s migrenom.
    Svaki mjesec 3 dana patnje, nekad je podnošljivo a nekad bi se glavom lupala o zid.
    Probala sve i svašta, išla homeopatu, pazila na prehanu...
    Ništa nije pomoglo osim Zomiga što mi je pripisao neurolog, na žalost ne smije se trošiti u trudnoći i tijekom dojenja.
    Sada dok dojim trošim Lupocet od 500mg, dvije tablete odjednom popijem i molim se da ne bude jaki napadaj.

Imala sam napadaj migrene neposredno pred porod...trudovi su mačji kašalj naspram bolova od migrene.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja, koja inace patim od migrena od osnovne skole u trudnocama nisam imala ni jednu jedinu...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni se prorijede, u zadnjoj trudnoći imala sam tri

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u prvom tromjesečju trudnoće mislila da ću umrijeti od bolova, a onda mi je mama ugovorila pregled kod jednog našeg liječnika, inače anesteziologa. Pregledao me i prepisao mi šumeće Efferalgan 500. Imala sam dozvolu rastopiti dvije u malo vode . Joj, htjela sam ga izljubiti. Onda, dvije godine nakon trudnoće, njegov sin u mojem razredu :D .

Usput, hvala što ste se javile. Par dana ni jednog odgovora, pa sam se pitala gdje su moje migrenašice.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i ja magnete, al ne za oko vrata, nego one što se stave ispod plahte i jastučnice. A šta ja znam ... možda pomaže, a možda i ne. Možda je to samo neki placebo efekt, al danas mi je već 9 dan konstantne glavobolje (doduše, ne boli jako, al već 9 dana mi neprestano kucka po mozgu )

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ija san u trudnoći imala samo 2 migrene iznenadila se a nikakve tablete mi ne pomažu
    nema druge nego da opet ostanemo trudne

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako skužim simptome na vrijeme, odmah popijem nešto protiv bolova. Shvatila sam da mi najbolje djeluju aspirin +C tablete i onda ak imam sreće, čak me i ne lupi glavobolja. Ak me lupi - mrak, tišina i čekanje da prođe - nema te tablete koja mi je pomogla.

U zadnjih par mjeseci pazim koliko pijem vode i povezujem smanjenje broja migrena s tim.... Fakat popijem po dvije litre čiste vode dnevno... Mislim da ima veze...

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni analgetici uopće ne pomažu kad me uhvati migrena, uzmem avamigran i pomogne mi, iako je ljek čini mi se jak i osjećam se smrvljeno nakon njega, ali prođe migrena.
    Naravno puno je bolje uzeti čim počne bol, ustvari kad se javi migrenska aura, ali ja svaki put mislim ma neće me uhvatiti ili se varam kako se radi o običnoj glavobolji.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa
    Naravno puno je bolje uzeti čim počne bol, ..., ali ja svaki put mislim ma neće me uhvatiti
    Ponekad i j pomislim tako, "ma neće danas tako jako", a kad ono :/ :shock:

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene je danas spucala, mislila sam da ću se raspast.

Uhvati me 2-3 puta godišnje, obično u vrijeme ovulacije i onda povraćam, ne mogu gledati u svjetlo, a o glavobolji vam ne moram ni pričati.
    Ni jedna tableta ne pomaže (zbog povraćanja), jedino hitna i injekcija, ali danas sam našla jedan Voltaren čepić, legla na sat vremena (srećom, radila sam popodne) i uspjelo je, prošlo je i trajalo vrlo kratko.

I ja sam razmišljala o tom magnetnom nakitu, ali kad to meni nije stalno, nego povremeno, pa mi glupo davati novce na nešto što nije baš provjereno.
    Ja sam više pobornik klasične medicine, nego alternativne :/

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nalgesin + Lekadol = meni radi :D :D (zasad :/ )

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Radi i meni ako ga mogu zadržati u sebi, ali...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Kaja prvotno napisa
    šumeće Efferalgan 500.
    Možeš li mi reći nešto više o ovim tabletama?
    Imam prijateljicu koju ubijaju migrene, svaka pomoć je dobrodošla.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mene već 3 dana muči glavobolja tipa migrene samo bez mučnine i povraćanja (probudim se sa glavoboljom) pila juče panadol extra (inače mi pomogne) ali sad nije
    sad me MM nagovorio da popijem čaj od nane i ne mogu da vjerujem da me više ne boli :D
    a jutros sam počela plakati od muke koliko me bolila glava

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene danas spičila... Sva sreća pa je nedjelja, MM je bio doma i hendlao Roka, dok sam se ja družila s WC-školjkom i krevetom... Užas...

A sinoć sam ju osjetila kako dolazi... nadala sam se da će spavanje pomoći i da će proći do jutra... Ako ništa, bar je ovaj put kratko trajala, samo do večeri...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imam migrene od kad znam za sebe, doduse, poslije poroda su se prorijedile... meni jedino pomazu volteren cepici (kad sve ostalo povratim)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •