Pitanje je zašto krenuti u bespelenaštvo. Istina, starije dijete brzo shvati i skidanje pelene može proći prilično bezbolno. Ali meni to nije bitno. Bitno mi je da do tog trenutka dijetetu pružim minimalne šanse za komplikacije. Grozim se kad moram I. oprat ako se dogodi da se pokaka i gaće. Pa taj drekec se svuda zavuče. I imam fobiju da će od tog dobit urinarnu infekciju. Ona je vrlo brzo počela kakati samo ujutro. Isprazni se do kraja, lijepo i čisto, ono, damski
Također se i kod pišanja nauči isprazniti mjehur do kraja. Nema straha od pelenskog osipa. Šanse da će kasnije odbijati kakati izvan pelene, pa problemi sa nekakanjem.
Kod D. mi je bilo bitno da mu pišek bude što slodobniji da kožica može raditi svoje.
Štrajk se može dogoditi, ali je prolazna faza. I meni je obično bio znak da nešto ne štima. Kad je D. imao oko 2 g., noćno zapišavanje je obavezno bio znak da će se razboljeti. Sad kad je dobio seku, isto je reagirao zapišavanjem. To je sve normalno. Ali su mi razlozi zašto bespelenašimo još uvijek važniji![]()