-
mama courage, ali meni se bas cini da je bezpelenastvo skroz u skladu s porukama koje se ovdje promoviraju.
jer bezpelenastvo znaci osluskivanje poruka svog djeteta, a ne nasilno stavljanje na tutu i prisilno sjedenje iduca 3 sata. cini mi se da imas skroz krivu predodzbu o bezpelenastvu.
sto mislis, koliko dugo djeca u africi sjede u pelenama? a u indiji? primitivna plemena sirom svijeta? 2-3 godine? ne, maksimalno 6-8 mjeseci! ovako dugo drzanje djece u pelenama je iskljucivo produkt zapadne civilizacije i pocetka uporabe plasticnjaka.
pitaj svoju baku kad je pocela s tutom, a kad je skidala pelene. moja baka je s tutom pocela sa 6 mjeseci, a s 12 mjeseci vise nitko od djece nije imao pelene. ona se zgraza kad vidi djecu od 2 godine u pelenama, to joj uopce nije normalno.
kako to da je to sad odjednom normalno, a tisucljecima nije bilo? naravno, odgovor je profit. sto mislis tko je prije 40-tak godina prvi iznio ideju da djeca nisu sposobna
kontrolirati svoje sfinktere prije 2, 2 i pol godine? dr. brazelton, inace, bas zgodno, jedan od celnih ljudi proizvodjaca pampersa
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma