-
pomrčina mjeseca
...čini mi se da će biti noćas. Malo ću prekopati da vidim kad je točno, ali ako netko već zna detalje, pliz napišite!
-
evo, nazvala sam zagrebačku Zvjezdarnicu i jedan jako, jako ljubazni gospodin mi je objasnio.
Radi se znači o potpunoj pomrčini i dogodit će se noćas poslije ponoći (21.02.)
Mjesec će početi ulaziti u zemljinu sjenu 1.15 ( lagano zasjenjenje), a potpuna sjena će trajati od 2.43, (pa je spominjao nešto oko 4.26), pa sve do 6.09 kada će već početi svitati.
Mjesec će biti na jugo-zapadu i nadamo se umjerenoj naoblaci.
Striček je objasnio da je najbolje gledati već od 2.30, pa sve do iza 4.00
Ja se jako veselim!
-
mi ćemo se ionako buditi nekoliko puta, pa ćemo baciti pogled i gore!
-
ako budemo budni i mi ćemo gledati :D
-
eh taj mjesec, nije bas odabrao neki child-friendly termin!
-
na primjer u podne
šalim se, sjećam se pomrčine mjeseca neke '88, '89. kad sam landrala po gradu kao srednjoškolka... zanimljiv prizor... ali mislim da se neću ustajati radi toga.
-
Ja ću je sanjati. Biće to savršena pomrčina Meseca. Savršenija od bilo koje savršene totalne pomrčine. Ludo ću se provesti i probudiću se puna utisaka.
Pozdrav od mame blizića koja od 22-ge sedmice trudnoće pa do drugog dečijeg rođendana nije prespavala niti jednu noć u komadu 8)
-
I? Jel bilo svedoka
? Kako je izgledalo?
-
Bilo je prekrasno, naravno, djeca i ja smo spavali, mm je sve zabilježio fotićem, pregledala sam slike, stvarno impresivno.
-
Bilo je super!
Ja sam probudila Vikija da vidi, ali malu nisam uspjela.
Uglavnom, bilo je super i dok je izlazio iz pomrčine, sad jutros oko 06.10 i fascinantno je kako je se brzo otkrio.
-
ja nisam ni znala da je pomrcina nego sam, zahvaljujuci migreni, izasla iz kuce oko pol 5 jer sam isla na hitnu i gledam mjesec i mislim si gotovo je... kaj tak izgleda smak svijeta??? i kaj da opce idem na hitnu kad cemo i onak za cas svi bit mrtvi???
bas je bilo onak predivno jutrro, toplo, sve je nekak bilo... misticno...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma