Citiraj mamma san prvotno napisa
Moje dijete zna (u nekoj skraćenoj, za njega prihvatljivoj verziji) kako dolaze bebe na svijet.

ALI!!!!....sve nam je upropastio crtić Slonić Dumbo. Naime, na početku crtića lete rode i ispuštaju svoje pakete (bebe životinje) u cirkus..pa tako tigrići iznenade svoju mamu, žirafa svoju, vodenkonji svoju.....i na kraju svih zavrzlama i Dumbo svoju mamu. Uglavnom, dijete uživa u ovom prizoru..

No, da ne bi bilo zabune, dođem ja i idem PONOVITI lekciju, te govorim Lovri: "Ljubavi, ti ZNAŠ kako dolaze bebe, zar ne?"
L: "Da."
Ja: "Ti ZNAŠ da se mama i tata vole, pa bla bla...tako se stvori beba, koja raste u maminoj buši ..bla bla...i onda se rodi, zar ne?"
L: "Da."
Ja: "Znaš ovo sa rodama i bebama, to ti je samo crtić...ovo o tome da rode donose bebe napravljeno je radi jako jako malih beba koje još ne znaju kako se rađaju djeca."
L: "Aha. Znam. Beba raste u maminoj buši...onda se rodi...pa dođe roda, uzme bebu i onda je opet donese mami. "

Moj je prvo saznao da se djecu rode mame, a prije ih nose u trbuhu, čitali smo i slikovnicu 'Tijelo', ali se nije nešto posebno zamarao potpitanjima, međutim se ODUŠEVIO (i on i frendica) kad ih je MM zafrkavao kako je Tan došao k nama - rekao je da je šetao jednom vrtom i najedamput, ispod jedne glavice kupusa ugledao Tana i odnio ga doma. Morao im je pričati tu priču sto puta, a oni su se valjali od smijeha!