Meni ta boja i vuče na ljubičastu (više nego na rozu) :?
Meni ta boja i vuče na ljubičastu (više nego na rozu) :?
eee, izabrala orka moju boju!!!
ako se netko pita kakva je to boja - evo točno kao moj avatar!
pa ako vas bole oči od gledanja u ovaj moj kvadratić, zamislite cijelu sobu u tome.![]()
:shock:![]()
Ako je to ta boja kao na Rozinom avataru :shock:
ja s tom bojom ne bih mogla ostvariti kvalitetan suživot,
ako treba prefarbala biz sa četkicom od maskare
bih zid
a ne biz
A ja se ponadala kako ce profesorica stat u obranu djeteta i njegovih prava.![]()
kada san zamislila rozin avatar na zidovima i stropu .................. :shock:
ja to jednostavno ne bih mogla imati u svojoj kući,
no možda je apri širih pogleda od mene
To se zove "uvaljivanje"!![]()
Predlažem ove vatrogasne mjere, ako nije prekasno:
pokušaj "dobiti" bar jedan zid - ako Orka razumije argument za boju stropa, možda prihvati da bar jedan zid bude u svijetlijoj boji zbog "tog i tog" razloga
malčice ublaži boju, ne drastično - poštuj njenu želju
odvedi je negdje da vidi boju koju bi ti odabrala - ona ne može samo na osnovu uzorka zamisliti kako bi cijela soba izgledala, ali ako vidi u živo možda joj se dopadne (evo možete doći k nama, imamo sobu u boji identičnoj "tvojoj" Purity 8) )
I ja se nadam da ću vidjeti slike konačnog uratka. Nek cura uživa!![]()
Prilično sam sigurna da bi moj sin izabrao sličnu boju ovoj Orkinoj (kad bi ga se pitaloa zakaj prvotno napisa
). Mislim da sam već negdje napisala kako je pričao da će ići s tatom na ronjenje, ali da mu trebamo kupiti roze peraje koje su onak' smeđe iznutra.
A i topic o traženju rozih Lego kocki je moj...
Anyway, boja je katastrofa, ja bih pofarbala jedan zid u nju, a ostale u nešto neutralno.
Ma farba je super, ama bas super. I totalno vidim Orku u njoj i sve njene frendove. Koga briga kaj odrasli misle, ionako ta soba nije za njih.
maria71 prvotno napisa
bebelina prvotno napisa
![]()
draga bebelina, barem 50% cura koje su se ovdje javile je bilo kod mene i zna kako je naša kuća nešto između igraonice i cirkusa.
nemam ja otpor prema boji, čak niti prema TOJ boji (ajme, Roza, nije baš TAKVA k`o u avataru)...
ali, ja znam da bi cijela soba u tome bila histerična i loša za nju.
pa sam zbog toga postavila pitanje jer sam ja sklona napraviti po svome.
ali mi žao.
pa se dvoumim.
pa mi dijete najvažnije.
a znam da nije dobro.
i tako se vrtim u krug i tražim pomoć.
ne za slaganje boja, tu sam doma, nego za odnos prema djetetu - tu sam friškija![]()
Ja ti samo kažem da ona sigurno nije zabrijala za baš tu boju, nego dijete voli rozu, a ta joj je bila najjača u spektru, najintenzivnija i zato ju je izabrala. Sigurno će biti zadovoljna i sa malo blažom varijantom.
A one tvoje boje što si mislila staviti su mi super.
mislim da je Davorka u pravu.
a ti nisi lijepo mogla pitat 'dijete, koju boju zelis u sobi?'
ona bi ti rekla 'rozu'
i ti bi ofarbala u rozu po svom izboru![]()
nisi mogla, ha?
nisam!
aj, baci soli na ranu!
to je kao kad smo ivarica i ja birale boje za Gnijezdo pa nam paleta od 3700 boja bila premala![]()
Onda smo uzeli tu od 5000, ali ipak smo molile čovjeka da nam doda još maaaaalo ove i još maaaaalo one.
Pa je ispala upravo takva neka boja koju Orka hoće.
Ali zamisli cijelo Gnijezdo u toj boji![]()
a gle, nas dvije imamo izvjezban vid koji raspoznaje stotine tisuca nijansi, nije cudo da smo u 5000 kapale jos malo ove i one a i ne cudi mislim nikog da ni poslije tog nismo bile zadovoljne
ne brine mene nijansa, nijansu mozes uzet koja ti najvise pase, nece orka staviti kartu uzazid i provjeravat
brine me 5 zidova u istoj, tako intenzivnoj boji, prati kako ce utjecati na njeno ponasanje
ali sad kad si se uvalila, bojaj kako znas i umijes u kojugod rozu, mozda nakon dva zida nestane piturima boje, a ako je imaju dosta, za nekoliko mjeseci nekoliko zidova prebojaj.
ili se navikni
ja mislim da je ocekivano da cura od 6g bira 5 rozih zidova, brinu me one koje to naprave sa 16 ili :najež: 26
a koliko smo nas dvije imale?!
![]()
![]()
![]()
Ha, ha, skoro tako je kod nas bilo, zid ali prekriven plakatima nekih grupa s mrtvačkim glavama, iskeženim zubima, malo razrijeđeno bijesnim autima. Bijela boja tzida nije se uopće vidjela. Ozbiljno sam se zabrinula za sinovo duševno zdravlje u tom okruženju. A onda su se plakati iscufali i sišli sa zida, a novi nisu došli.Luna Rocco prvotno napisa
Čuj, ako je već dijete odabalo boju zida, ako ti se učini da to stvarno vrišti, onda nakon nekog vremena dođi maloj s idejom kao čovjek od struke i uvjeri je da je super ideja djelomično prekriti zid nečim neutralne boje, recimo velika oglasna ploča, zastor gdje ne treba,m šta ja znam.
I tješi se da nisi kao neki ovdjeobećala djetetu koje pouzdano ne razlikuje sve boje dopustiti da izabere boju fasade za kuću koja je ostvarenje tvog sna.
vlvl, uvijek je mozes oblijepiti posterima ako ti se nijansa ne dopadne![]()
![]()
nije valjda trocifren broj u zbiruapricot prvotno napisa
![]()
U Rodinoj ciklama boji?ivarica prvotno napisa
e pa onda si joj trebala dati sve nijanse ljubičaste na biranjeapricot prvotno napisa
![]()
ovako i ja navijam za Orku![]()
može i ovaj sa autosjedalicama!Vlvl prvotno napisa
sigurno bi se pubertetliji dopao što je - crni!
e pa onda si joj trebala dati sve nijanse ljubičaste na biranjeapricot prvotno napisa
![]()
ovako i ja navijam za Orku![]()
samo prefarba onaj trokut.apricot prvotno napisa
![]()
U mom stanu je svaka soba druge boje , a imamo ih 5.![]()
I kako ti znas da za nju soba nece biti dobra? Njoj je dobra jer je ona tako izabrala.
Tako imam susidu koja u zivotu nije obukla na sebe nista sto nije crno , sad se udaje i naravno dosli su joj solit pamet kako treba bilu vjencanicu!Moze je ona obuc , ali to nece biti ona , a njeno vincanje!Na kraju vincanica trule visnje s crnim nakitom i postolama, samo sto joj nitko nije tio napravit crni buket!
![]()
I dalje : ORKA! ORKA!![]()
Iako naš potez nije bio najpametniji, jedna stvar je bitna: zadržali smo pravo veta. 8)
joj, bebelina...bebelina prvotno napisa
tvoja susjeda ima malo više godina i uopće nije za usporedbu.
ja ZNAM da ovakva boja na svim zidovima nije dobra jer se time bavim, jer proučavam 15 godina, jer sam to studirala i išla na doškolovavanje samo o bojama.
kako je ms.ivy rekla, to je kao da dijete na -10 hoće izaći van u kupaćim gaćama i ja joj pustim na minutu, ali dalje moram spriječiti.
moja pogreška možda jest što sam joj dopustila da bira između svih tih nijansi, ali nisam pretpostavljala da će tražiti kompletnu sobu u jednoj boji s obzirom da je uz mene već dosta toga naučila i da vjerojatno zna kako to najčešće nije dobro.
trenutno mislim kako se malo inati, pustila sam joj nekoliko dana...
danas ćemo razgovarati, pa ćemo vidjeti.
a majstori, u međuvremenu, farbaju jednu drugu sobu.
i zabavljaju se.
i onda se sjetim keramičara koji su mi u kupaonicu postavljali 14 boja pločica i rekli kako nisu cijelu noć spavali nego su im te pločice iskakale - kao tetris![]()
dakle, ja ne mislim da fulam kao arhitekt, nego kao roditelj 8)
a sad lijepo pitaj dijete da odabere slikice koje ćete nacrtati na tako lijepu boju zida i bit ćeš roditelj kakvog si svako dijete poželjeti može![]()
ja bi baš rado vidla tvoje šarene zidove.![]()
čuj, ak ću ja sfulavat ko roditelj ko ti, odmah potpisujem taj put.apricot prvotno napisa
![]()
A koliko dugo si se skolovala za biti roditelj?Ja niti sekunde , a ipak znam da necu djetetu dat dupli viski!
Ma udovolji joj i kad joj dosadi soba u toj boji samo je prefarbaj , ali ovaj put budi pametnija!![]()
ti u kupe, ja u špade...
ok
frendovi imaju tu boju u dnevnom boravku... soba cca 30m2 pofarbana u bijelo i na dva veća zida po dvije široke pruge u toj boji... sav ostali namještaj je bež-smeđa...
izgleda super ali još samo jedna pruga ili jedan detalj u toj boji bi bio too much...
stvarno si se uvalila... jel ima naznaka da će pristati na kompromis?
Vlvl prvotno napisa
I koju boju ćemo prepoznavati iz aviona?
ja bi joj piturala sobu u boju koju zeli. njena soba, njen izbor, (njena greska iz koje uci. kad bi pozeljela drugu boju, zajedno bi zidove prepiturali.
Crep na krovu.Zdenka2 prvotno napisa
![]()
Boja još nije izabrana, ali vjerojatno neka jaka žuta, oker smeđa ili ciglasta. Zabranila sam biranje iz minijaturnog uzorka, pa svi skupa idemo jedan dan u Samoborku pred njihove velike panele s fasadnim bojama.
Arhitekt je preporučio svijetlo sivu, ali malac sivu povezuje sa starim i trošnim i rekao je da ne želi svaki dan ulaziti u sivu kuću.
Joj Vlvl, samo pazi da ti kuća izgleda ko žele bombon. To je moja asocijacija kad vidim kuću u jarkoj boji tipa, kričavo žuta ili roza![]()
Vlvl, glasam za žarku.
zapravo, ja sam uvijek za kombinaciju od dvije boje: bijela i žarka.
cekaj, jesi li joj ti dala da bira boju, ili sve skupa?
boju je izabrala, ok. zasto ta boja mora biti u cijeloj sobi? to si joj obecala, da ce njezina u svemu biti zadnja, ili...?
mommy_plesačica prvotno napisa
![]()
jeste li ih uopce pokusali traziti?
A gdje je slikica?
Meni bi bilo baš ružno da je sada odgovaraš ili da joj kažeš da ipak njen izbor nije baš najpametniji.
Ja imam neka baš ne lijepa sjećanja takva.
Da je moja cura, ja bih joj rekla da ćemo prefarbati u izabranu boju, a ako joj se ne svidi da ćemo onda prefarbati sobu u nešto što ćemo zajedno izabrati, bez "jesam li ti rekla"![]()
ajoj apri, jesi se uvalila![]()
ostavi joj zid-dva u toj boji, ali sjedni s njom i ozbiljno joj objasni da ne smiju svi zidovi biti u istoj boji, koliko god bila lijepa. ako ostali zidovi budu neutralniji, vise ce se isticati njena prekrasna roza bojapametna je orka, mozda i sama kuzi da nije bas najbolje odabrala. kao sto zna za strop, skuzit ce zasto ne smiju svi zidovi u istu boju.
po meni, to je jedini problem. sama roza kao takva mi je bas fora![]()