Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 262

Tema: dijete arhitekt i "uvaljena" majka

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema kod mene "jesm li ti rekla".

ali, malo mi je čudno kada nekolicina vas savjetuje "pa ćeš nakon nekoliko dana/mjeseci/nekog vremenskog razdoblja, obojati ponovo".

je li vama ličenje stana baš tako jednostavno?
    ako i zanemarimo financijski trošak kupovine boje i plaćanja ličilaca... gdje je pomicanje namještaja, uklanjanje svih stvarčica, unošenje i iznošenje, zaštićivanje stolarije, radijatora, demontaža rasvjetnih tijela, klime... pa poslije čišćenje...
    radije bih ja "utukla zlo u korijenu", nego si opet ovaj cirkus priuštila za nekoliko mjeseci.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nema kod mene "jesm li ti rekla".

ali, malo mi je čudno kada nekolicina vas savjetuje "pa ćeš nakon nekoliko dana/mjeseci/nekog vremenskog razdoblja, obojati ponovo".

je li vama ličenje stana baš tako jednostavno?
    ako i zanemarimo financijski trošak kupovine boje i plaćanja ličilaca... gdje je pomicanje namještaja, uklanjanje svih stvarčica, unošenje i iznošenje, zaštićivanje stolarije, radijatora, demontaža rasvjetnih tijela, klime... pa poslije čišćenje...
    radije bih ja "utukla zlo u korijenu", nego si opet ovaj cirkus priuštila za nekoliko mjeseci.
    A ja nisam čak ni mislila na par mjeseci... nego možda čak i nakon par dana, jer se ipak Orki možda i ne svidi na kraju soba!

Naravno da je užas da se kreči i sve, ali opet mi nekako gore sada nju odgovarati ili je ubjeđivati u nešto drugo kada joj je ponuđeno da bira.
    Eventualno da možda odete negdje ili ako ti imaš program gdje možete napraviti i urediti njenu sobu sa takvom bojom zidova, pa da vidi kako je to, pa je možda TO odgovori, ali sve ostalo... :/

Pravo da ti kažem, ne znam....mislim, nema odgovora sada ispravnog, ali eto, nekako se potruditi da za sviju bude što bezbolnije prihvaćanje TE boje ili neke druge.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja sam jedan zid bojala neki dan jer mi je doslo, dok su I&D bili u budimpesti, kakvo micanje namjestaja, zastita stokova, gdje je kaplo, kaplo je
    tako da je meni opcija naknadnog bojanja ok

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjedni s njom u miru i probaj joj argumentirano objasniti zašto baš svi zidovi ne mogu biti u toj boji. Pa joj onda uz dva zida u toj boji ponudiš dva-tri riješenja za ostale zidove (ona za koja ti misliš da su najbolja), pa neka opet bira od tih boja koje si joj ponudila.
    Tako će imati priliku opet birati, a osjećat će se važna jer je pametno odlučila.
    Uz to joj ponudiš da ćete vas dvije žemske otići izabrati i koji fora detaljčić (poznaš si dijete, znaš s čim ćeš ju dobiti) za sobu i da vidiš veselje.
    Mislim da je njima bitnije da mogu što više sudjelovati i birati nego u jednoj rečenici odlučiti hoću tu boju i gotovo.
    Sigurna sam da ćete se dogovoriti.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja bi kao Brunda.
    Vjerujem da joj mama i strucnjak moze argumentirano objasniti i domisliti se rjesenju koje bi pokrivalo i njenu i vasu zelju.
    A farbati citavu sobu i namjestati da bi se za pet dana zakljucilo da je mama ipak bila u pravu mi je too much - i financijski i truda - samo da bi curica naucila lekciju na vlastitom iskustvu. Da je teenagerica, svakako, pa cemo skupa cistiti i bojati, pa ce izici i jos pokoja lekcija, ovako :/

Sretno!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Apri , ne igram tresetu ili briskulu vec remi!
    I da meni je licenje stana jako jednostavno! Vec sam se ispraksirala u svim mogucim fazama licenja stana. Je li trebas pomoc? Znam strugati , gletati , pituravat..Samo treba vremena , a ako su sad zidovi dobro obradeni onda ih mozes samo premazati drugom bojom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa meni je to jednostavno, pogotovo ako se radi o samo jednoj sobi. naravno da se djecji izbor boja s vremenom mijenja, ne znam, mozda u moje djece precesto, ali ne smeta mi i iako se ne smatram popustljivom mamom, urediti njihovu sobu po njihovoj zelji nije mi nikakav problem. istina, namjestaj je star par desetljeca, prekrojen i prepituran nekoliko puta po djecjim zeljama, mojim, a sad po zeljama moje djece. zidovi djecje sobe su u ovih 10-ak godina bili zeleni, plavi, zuti, narancasti, sivi, crni, na rige, na velike krugove... ne sve u isto vrijeme
    konkretan savjet: plafon (zbog lustera) i zid s radijatorom ostavite bijel ili npr. antracit (piturate i radijator), a ostalo bude po njenom izboru. vjerujem da bi cura lako prihvatila objasnjenje da zbog boje koju je odabrala morate ostaviti mogucnost za jednostavno prepituravanje za recimo godinu dana.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja cu ti reci samo jedno: ne daj djetetu da bira boju. tako je moj muz meni dao da biram boju fasade pa su majstori dva puta prebojavali kucu :shock: i na kraju treci put. taj treci put sam odabrala zarko zutu i evo mi je od ljeta kuca takva. vec mjesec dana traju pregovori da bih ja opet obojala kucu jer nekako ta zuta mi je bila super na kartoncicu, ali na citavoj kuci mi je malo too much. ali nisam to mogla reci kad su je obojali jer mi je bilo neugodno da je farbaju cetvrti put za redom. a i mislila sam da ce mi se muz rastaviti od mene. sad sa vremenskim odmakom on to podnosi lakse

sto se tice djeteta i sobe, ja svom djetetu ne bih dozvolila tako intenzivnu boju na sva cetiri zida. ako pretpostavimo da soba sluzi za odmor i za ucenje, jasno ti je da ta boja nije najbolji izbor.
    probala bih u kompjuteru napraviti nekoliko skica sobe sa npr jednim zidom te boje a ostalo bijelo, pa dva zida te boje dva bijela, pa karirano, pa bijello sa rozim crtezom i sl i onda bih joj dala da od tih cetiri pet prijedloga odabere koji joj se najvise svidja. i objasnila bih joj da se MORAMO dogovoriti jer da naprosto ne moze dobiti sva cetiri zida u toj boji jer to nije dobro za nju.
    a svakako ce joj manje naskoditi da zajedno smislite neki kompromis nego da zivi u zivcanoj sobi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    ili npr. antracit (piturate i radijator),
    sigurna si da si mislila na antracit?!

(lu, pored mene žive si se tako igrala s fasadom?! :shock:
    pa to smo mogli tako lijepo iskoristiti: ja biram boje, a M. pomaže u koncentraciji sviranjem).

ja sam donijela odluku.
    ima pravo izbora: jedan njezin zid, a ostali umjereniji, ili sve po mome.
    jer sam ja mama.
    i znam da joj ne bi bilo ugodno (podsvjesno) u toj boji.

mama ne da ni da se pojede cijela čokolada nego samo jedan red.
    a ovakva boja u sobi bi imala dalekosežnije posljedice nego jedna cijela čokolada.
    8)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj enci prvotno napisa
    ili npr. antracit (piturate i radijator),
    sigurna si da si mislila na antracit?!

pa to smo mogli tako lijepo iskoristiti: ja biram boje, a M. pomaže u koncentraciji sviranjem).

ja sam donijela odluku.
    jer sam ja mama.

a ovakva boja u sobi bi imala dalekosežnije posljedice nego jedna cijela čokolada
    .
    8)
    ...da bi mama mogla pojesti ostalih pet redova...

btw meni je isto prihvatljiv taj "jer ja mogu/znam/eto zato sto ja tako kazem" stav, pa ce valjda i Orcici

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pih znas mene, zidovi su da se bojaju a pare su da se bacaju
    ali ova zuta, to jos nije moj konacni odgovor

cekam da kapne koja kuna pa odo ja opet u preuredjivanje. a onda cemo ozbiljno razgovarati

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam donijela odluku.
    jer sam ja mama.

a ovakva boja u sobi bi imala dalekosežnije posljedice nego jedna cijela čokolada.
    8)
    BRAVO APRI !!! :D :D :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja bih u najboljem slučaju pristala na opciju da do neke visine bude ta boja, a gore nešto drugo, ovak na primjer: http://i29.tinypic.com/2jdrgu8.jpg
    Barem će prije nego zaspi vidjeti neku normalnu boju
    (Nisam se previše zafrkavala sa selekcijama i detaljima, samo da dočaram što sam htjela reći.)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Honey,

(mislim, ne na prijedlog nego na znanje i trud)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.dulux.com.au/html/inspiration/colours_interior.aspx

na crvenom spektru, pretty pale

strašno!
    Ja sam samo dosla reci da mi je boja preprepredivna..jos bi na tu boju dodala zelene detalje npr ona baltik prince mi je dobra i ides..
    Sebi bi tak sobu ofarbala.

Savjet..nemam.., jer i sama zbilja ne znam da Buba jednog dana npr odabere zutu il oranz..pozvizdila bi od jada da tak moram bilo kaj obojat.

Sad bum ispala bezukusna..

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja bih u najboljem slučaju pristala na opciju da do neke visine bude ta boja, a gore nešto drugo, ovak na primjer: http://i29.tinypic.com/2jdrgu8.jpg
    Barem će prije nego zaspi vidjeti neku normalnu boju
    (Nisam se previše zafrkavala sa selekcijama i detaljima, samo da dočaram što sam htjela reći.)
    meni se bas svidja tvoj prijedlog

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja zapravo ne znam kako i gdje ugurati tu boju. Ne znam uopće zašto tako nešto postoji u paleti boja za zidove? Teglica za cvijeće, četkica za zube, ali zid?
    Tu bih ja preuzela odgovornost, ipak se radi o zdravlju djeteta. Ne vjerujem da se može u to gledati bez posljedica. Meni se vrti u glavi od male sličice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri,
    mislim da si dobro odlučila. I ja se isto malo čudim na ono: pa ako ne bude dobro prefarbat ćeš za par dana. Pa sad su radovi, ni meni baš nije najjednostavnije krečiti, plaćati majstore, micati namještaj, a sada možeš napraviti da traje barem par godina. Ne znam, mislim da dijete neće imati traume od toga. Veće bi joj traume bile buljiti i tu groznu rozu po cijele dane.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Apri,
    mislim da si dobro odlučila.
    I ja takoder.
    Nije lako reci: Ne
    Bas citam Juula "Znati reci "ne" mirne savjesti"
    Bas ima jedno poglavlje o tome kako je okej reci ne iako smo prije pitali za misljenje ili savjet.
    Dao je neki super primjere..no ja sam grozna u opisivanju..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

retha, samo ti pokušaj opisati.
    ja nemam živaca čitati te knjige, sva sam u bojama.
    (danas je jedna soba obojana u dinamo-plavu (dva zida) i kivi zelenu (tri zida).
    ne znam je li mi ljepše danju ili noću.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja zapravo ne znam kako i gdje ugurati tu boju. Ne znam uopće zašto tako nešto postoji u paleti boja za zidove? Teglica za cvijeće, četkica za zube, ali zid?
    pogledaj na ovome linku (sanja74, ) kako se takva boja ipak može lijepo "ugurati".
    ali, ovo je soba od barem 40 kvadrata:

http://www.kidzdens.co.uk/catalog/pr...b3d97639e6f9da

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nemam živaca čitati te knjige, sva sam u bojama.
    (danas je jedna soba obojana u dinamo-plavu (dva zida) i kivi zelenu (tri zida).
    ne znam je li mi ljepše danju ili noću.
    jao prekrasno, luda sam za plavom, al se neusudim farbati kad neznam kako bi to izgledalo, pa samo guram plave detalje.
    kad bude gotovo slikice nam stavi, molim te

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni to na linku liči na kućicu za lutke, 15x20 cm. A i boja je tamnija nego ona iz palete.
    http://i29.tinypic.com/ip1lar.jpg

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobra kućica za lutke sa namještajem od 1400 funti 8)

ovo na tvojoj montaži je ipak pretamno, nije to ta roza.
    i, danas opet nismo stigle razgovarati; kad je došla kući, već su i gosti bili ovdje.
    sutra ćemo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema toliko plave u toj boji, više je puderasta.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Što ja znam, ja sam pickerom u Photoshopu "pobrala" boju iz te sobe i nakeljila ju na onu prije. Ne može se ni približno dočarati kak to izgleda na zidu.
    Ajme ne znam kak ću ja s curom, hvata me već panika od roza faze Valjda ću nešto naučiti iz tvog iskustva

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neda mi se sad trazit po knjizi da opet procitam to poglavlje..al ono sto mi se urezalo.. Pa kao poanta je da te pitanje ne mora obevezati da poslusas odgovor. Dao je primjer s zenom, kao da ga ona ponekad pita sto da odjene, a na kraju se pojavi u sasvim drugoj kombinaciji. I tu nebi trebalo biti ljutnje..
    I jos neki primjer s ruckom..
    Grozna sam u opisivanju.

A knjiga je zbilja tanasna..i puno "laksa" za citat nego neke njegove druge knjige..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam donijela odluku.
    jer sam ja mama.

8)
    8)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ne drami, njezina je soba, nije dnevna. U pubertetu će je ionako pofarbati u crno i oblijepiti mrtvačkim lubanjama i tada ćeš se ove boje sjećati s nostalgijom.
    Upravo tako.

I kakvo zaboravljanje socijalizacije kao što je netko spomenuo?! Pa cijele dane će joj frendice visit' u sobi, bit će glavna.

Meni je Fiona već najavila da ćemo prilikom idućeg preuređenja sobe zidove pofarbati u ružičasto, a na pod staviti tepih s Disney princezama. (A nitko joj nije ponudio nikakvu paletu. )

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam donijela odluku.
    jer sam ja mama.
    Sad tek vidim razvoj situacije.

Uglavnom, odluka je ok, mislim da bih i ja tako napravila.

Ona jarkoružičasta je fakat malo too much, ali uopće ne sumnjam da bi s takvom sobom bila glavna frajerica u razredu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

Ona jarkoružičasta je fakat malo too much, ali uopće ne sumnjam da bi s takvom sobom bila glavna frajerica u razredu.
    ja bas mislim da bi s ovim roza zidovima ostala nevina do iseljenja

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

Apri, ovo se zove hvale-vrijedan argument

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa valjda bi najkasnije za koju godinu prefarbala zidove... pa ponovno... pa ponovno... Ako se ne varam, meni su od 2. osnovne, kad smo uselili, pa negdje do kraja faksa, barem četiri puta farbali zidove. Jedino što mene nikad nitko nije pitao koju boju želim i uvijek sam dobivala neke dosadne i užasne boje. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

skoro 6 godina smo u kući i sada tek bojamo zidove po drugi put.
    mijenjamo boje; od kričavih u još kričavije

ne znam kada će sljedeća runda...
    kad nam dosadi...

ivarice, bojim se da će uz ovakve zidove... samoinicijativno... jednom... poželjeti doživotni celibat u samostanu.
    barem će zidovi biti - bijeli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sljedecih 10 godina zeljet cete i vi da ona zeli celibat, a nakon tog bojajte zidove pa makar i u bijelo

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sljedecih 10 godina zeljet cete i vi da ona zeli celibat, a nakon tog bojajte zidove pa makar i u bijelo
    Točno tako. 8)

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, super ste mi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto ti manipulativnog odgoja!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

draga apricot, ja bih te leeepo zamolila
    da stavis slikice i ruzicastog carstva
    a i te plavo-kivizelene sobe
    cim budu gotove!
    i posto sam prelistala ove linkove
    sa decijim namestajem,
    aj stavi jos neki, moze i za nas odrasle!
    secam se kad si stavljala fotke tvoje kuhinje
    svidela mi se puno,
    dakle, svidja mi se tvoj ukus.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

djuma,
    na ovom linku ima gomila detalja koji stvarno mogu dati savršene ideje:

http://www.e-niko.co.uk/c23881/Child...?colour=yellow

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lijepe HABA stvarčice. samo ne znam kako ih replicirati.
    http://www.haba.de/Children_s_room.240.0.html

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko preokreta u 24 sata?! :shock:
    u svim smjerovima i svim glavama!

jučer sam odlučila obaviti The Razgovor i u "pripremama" shvatila kako ne želi odustati od svoje nijanse na sva četiri zida.
    Pa sam započela igru gdje ona oprema sobu za svoju curicu, a ja sam arhitekt.
    Pa smo došli do toga da bi ta boja bila štetna za njezino dijete, za vid, koncentraciju... da bi utjecala na čitanje...
    Onda je zaključila kako je ipak bolje da dva zida budu ta tamnija i tri svjetlija. (A čak bi i na ljubičasto pristala, ali mi bilo neugodno da joj "smjestim").
    Budući da sam se već bila i pomirila sa svime, ovo mi je došlo kao olakšanje i sjela za računalo, upisala šifre i količine i... mislila kako smo završile s time.
    Međutim...

Skidam ja sa neta detalje na namještaju, imaju neki svjetloplavi cvjetići, povećavam ih i prislanjam uz ton-kartu... Ulazi ona u sobu i kaže: MAMA! Pa svjetloplavi zidovi! To bi bilo najljepše uz te cvjetiće. Prekrasno mi je! Neka bude svjetloplavo!

Onda opet... Obilježavam naljepnicama sve tri kombinacije: rozu, plavu i ljubičastu i.. naravno da ne spavam cijelu noć prevrćući to u glavi.
    Obrni - okreni... odlučim danas ići u Kiku, ponijeti boje sa sobom i vidjeti točno uz namještaj koja će "kliknuti".
    Naravno da se podrazumijeva da i gospođica ide s nama, ali...
    Ne! Ona će ostati s bakom u vrtu saditi jaglace, a mi neka idemo i sami odlučimo.
    ali, Orka, ako JA odlučim, onda nemaš pravo prigovora, onda će biti kako ja kažem.
    Ok, mama.. ti ćeš, jelda, odabrati nešto što neće biti opasno za moje oči, gdje ću moći čitati i da mi bude ugodno...
    :shock: :shock: :shock:
    Zapravo, nastavlja ona, ja mislim kako bi ona tvoja ljubičasta bila najugodnije, sviđa mi se tvoja radna soba, samo neka bude malo svjetlija boja.
    :shock: :shock: :shock:

I tako mi odosmo u Kiku, ja ko kreten sjedim s tom ton kartom i opet tisuću :? u glavi.
    strpam to u vrećicu i rezignirano krenemo van... Iiiiiii...
    Naletimo na zidove u fuksija boji u nekoj drugoj dječjoj sobi. Prekrasno! Stvarno prekrasno!

I tako ja odlučim kako će ipak biti po njezinom
    Mislim, po prvom njezinom (ali sa ipak tri svjetlija zida).

Iako, imam još do sutra uhutro da odlučim...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ujutro ili uhitro ne bi ti bila u koži.... Još jedna nesana noć...
    Mi jučer okrečili zid u dnevnoj i sad mi sinulo da bi dobro legla jedna zelena kocka iza plazme... Al odlučila sam malo živjeti ovako pa skockati kocku za koji mjesec - za promjenu. Čim muž zaboravi ovo krečenje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad zidovi završe sniježnobijeli...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ajmeee... koliko preokreta... bas me zanima kakva ce na kraju soba ispast, obavezno stavi slike kad bude gotovo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naletimo na zidove u fuksija boji u nekoj drugoj dječjoj sobi. Prekrasno! Stvarno prekrasno!
    nije krv voda
    rekla moja baba

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

kad zidovi završe sniježnobijeli...
    a možda i u op art stilu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Iiiiiii...
    Eto, znala sam. Isto tako sam reagirala kad sam dobila "direktivu" za boje zidova. Prvo pad u nesvijest, a onda divljenje. Soba moje M. podsjeća na predivne, čudne, intenzivne boje sladoleda. Savršeni spoj nespojivih boja s ton-karte. Znaju cure kaj paše 8) .

I mene zanima kak bu to sve skupa završilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mim, ja sam tu boju koristila više od nekoliko puta za neke dječje sobe. ali, nikada na prazan zid: uvijek je preko bila polica, ili ormar ili nešto...
    njezina dva zida pod tom bojom će biti potpuno prazna, bez ikakvog namještaja.
    a svi zidovi u toj boji bi, sasvim sigurno, loše utjecali.
    ali, eto... šifre otišle, boje će danas doći... bojat će se u četvrtak...

slike stavim kad stigne i namještaj...
    ili ću pričekati dok stavimo i asesoar

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •