Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: jucer - danas - sutra

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno jucer - danas - sutra

ima li neka fora da se djetetu objasne ovi pojmovi?

opet se jutros ege probudio i pita; jel sada sutra? (veseli se jednom dogadaju danas, a sinoc sam mu rekla da je to sutra).

i onda se ja nadem u objasnjavanju; ne, sada je danas, a ono sto je jucer bilo sutra to je danas.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci mu da ce se preksutra vidjeti s ivarom pa ce te u nedjelju pitati jel danas preksutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno he, he

Mene to još uvijek nasmijava. Grga se pravi da kuži kad mu objasnimo da će sutra biti onda kad se probudi (u priču uključimo i sve što će do tada raditi...).
    Miješa i budućnost, prošlost i sadašnjost. Sinoć mi je rekao da ću mu jako faliti, a pričao je o prošloj nedjelji kad sam samo s Martom išla na plac.

btw. ege, u pon. sam vidjela u ordinaciji dr. T-a tvoj post s m&b uokviren!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nemam pojma. Ja se polomila objašnajvajući a ništ nije pomoglo. Mislim da će sam shvatiti kad dovoljno naraste, a u međuvremenu, mogu se smijati hrpici prekrasnih bisera....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: jucer - danas - sutra

Citiraj egemama prvotno napisa
    opet se jutros ege probudio i pita; jel sada sutra? (veseli se jednom dogadaju danas, a sinoc sam mu rekla da je to sutra).
    Ja bi mu rekla da je sutra danas, tako da skuži da je sutra jedan dan odmaka, prekosutra dva, i to je to. A da je danas danas.

Tako sam objašnjavala Marku, i vrlo brzo je skužio.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: jucer - danas - sutra

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Citiraj egemama prvotno napisa
    Ja bi mu rekla da je sutra danas, tako da skuži da je sutra jedan dan odmaka, prekosutra dva, i to je to. A da je danas danas.

Tako sam objašnjavala Marku, i vrlo brzo je skužio.
    Marko ti je pravi mali lumen kad je to shvatio jer ja nisam..... Kak to misliš sutra je danas, i to s jednim danom odmaka?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Recimo, danas uvečer nam dolaze neki frendovi (i njegov prijatelj M s njima). Marko bi pitao kad će doći M, ja mu kažem danas. I oni danas dođu, djetetu je sjelo da se to dogodilo prije odlaska na spavanje.

Pa bi me pitao, npr. kad idemo u kazalište. Ja kažem sutra, kad prođe jedna noć (to je taj odmak).

Onda on mene sutra ujutro pita je li sutra danas, i ja bi mu rekla da je, i sad on kuži da idemo u kazalište danas, što znači prije odlaska na spavanje.

Kad bi me za nešto pitao što će biti prekosutra, onda bi mu rekla nakon dva spavanja (dvije noći, to je je odmak od dva dana). I on bi ih uredno brojao, sutradan bi rekao još jedno spavanje, to sad znači sutra, i tako bismo došli do prekostrašnjeg dana, koji je ujuto postao danas.

Kad objašnjavam, izgleda :shock:

Ali njemu je to sjelo. Dani su završavali spavanjem, i ja sam mu uz pomoć brojanja noći i spavanja uspjela približiti bližu budućnost.

Kako je savladavao brojanje, tako smo npr. brojali dan do rođendana: 10 dana, 10 spavanja. Tek kad bismo se približili na odmak od dva spavanja, rođendan je dobio lokaciju prekosutra, odnosno nakon ješ jedne noći on je bio sutra, i kad bi osvanuo, on je postao danas.

Nisam mu nikad istovremeno objašnjvala da je jučerašnji danas na današnji dan postao jučer. Kad je počeo pravilno baratati pojmovima sutra i prekosutra, onda smo na isti način počeli priču o onome što je bio jučer, što se u stvari dogodilo prijeg zadnje spavanja.

Ako tko od ovog skuži koji je danas dan...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Alex još uvijek brka sutra i jučer. Sutra sam bio... ili Jučer idem...
    A inače mu je sva budućnost sutra (kad ne pobrka), a sva prošlost je jučer. Pa veli: Jučer, kad sam ja bio mali... :D

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajd da ima nesto sto moja ida zna bolje od vas

ja se ni ne sjecam da sam ikad ikako posebno objasnjavala te pojmove. sjecam se da je imala period kad je sva proslost bila jucer, sva buducnost sutra. nekako se to samo iskristaliziralo i sad zna dobro smjestiti pojmove. cak na neku cudnu foru sama "izracuna" pa kaze: kad ja krenem u skolu i budem imala sest godina a leo godinu i pol, onda ces ti mene voditi na trening...

eto. da se malo i ja hvalim necim, a da to nisu kile

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za sve sto tek treba biti mi gledamo na kalendar - pa npr. zaokruzim datum rodjendana i nacrtam srcem tako da moze brojati dane do tada :D

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

[quote="litala"]

ja se ni ne sjecam da sam ikad ikako posebno objasnjavala te pojmove. ]

Dodo je sam to nekak posložil

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vedran upotrebljava pojmove "ovaj dan" za danas, "drugi dan" za sutra i "prosli dan" za jucer i kad nesto najavljujemo (osobito kad je nesto sto on voli) tad pita "Ovaj dan?", ja odgovaram "Da, danas", a on ipak jos jednom pita "Ovaj dan?" pa onda ja odgovaram "Da, ovaj dan" da mu zaista potvrdim da je dobro cuo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto na tim pitanjima. S time da Frano sve povezuje sa svojim spavanjem, a obavezno kada se probudi pita: jesam li sada spavao po danu ili po noći, i da li mora na doručak. I obavezno pitanja: jal danas sutra? imamo gotovo svaki dan.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod Frana je samo problem u jučer i sutra, to će redovito pobrkati, ali kalendar već dugo kuži jako dobro, prati slijed dana i zna koliko će on imati godina kad netko od nas bude imao ne znam koliko. Naprosto ne povezuje jučer uz nešto što je prošlo i sutra uz ono što će doći nakon jednog spavanja. Ja se ne brinem, to će kliknuti, kao i sve drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi to nismo uopće objašnjavali, nekako je sama povezala uz noć i super joj ide.
    Maloprije je uletila: Znam! Subota je prekpreksutra, jelda? (čeka subotu da idemo na viksu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •