Loli prvotno napisa
Osobno nikako ne bih htjela znati da mi je pedofil u susjedstvu. Nadzor koji imam nad djecom, unatoč tome, je maksimalan mogući, pazim na njih da ne padnu s tobogana, kako prelaze s ceste, da ne uzimaju poklone od stričeka na cesti (nevjerojatno je koliko ljudi će prići djetetu i ponuditi mu sklatkiš, a nisam baš sigurna da su svi pedofili. :/ ), na kojim stranicama i koliko dugo surfa(ju). I unatoč tome, nesreće su, naravno moguće, ponekad se dogodi ono što ne želimo. Ne mogu ih zaštititi od svega jer imam samo jedan par očiju i ruku, ali ono što definitivno mogu napraviti, jest naučiti ih da i sami prepoznaju opasnu situaciju, obrane se, kažu nekome ako imaju sumnju ili im se nešto ružno (ili lijepo) dogodilo. Mogu stvoriti odnos povjerenja s djetetom. Tako postajem sigurna i u dijete i u sebe, osjećam zaštićenost i nemam dojam da su mi djeca sputana u igri.
Ili, da su bar jednako nesputani kao što sam ja bila kad sam se vozikala biciklom daleko od doma. Naravno da je i tada bilo pedofila, ali se puno manje znalo o tome i to nas je zapravo činilo nezaštićenima (ako se nije meni dogodilo, ne znači da se nije drugima, samo je stigma društva nad žrtvama bila puno veća, zločinci nisu bili procesuirani, djeci nisu liječene traume..)
Žao mi je, ali i ovo moram napisati: tvoja "dobra vila" je postupila izuzetno neprofesionalno, iako je tebi možda u tom trenutku najbolja prijetaljica. Prije svega, jer ti je odavala informacije. Drugo, policija je odradila posao, privela x ljudi, a komentirati to u stilu: ništ od toga, imaš se razloga bojati - po meni je to širenje atmosfere straha i panike, što baš nikome neće pomoći. :/