Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Opterećenje kravljim mlijekom...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Opterećenje kravljim mlijekom...

...u bolničkim uvjetima. Ima li netko iskustva?

Danas smo bili na kontroli kod alergologa, alergija na KM se smanjila ali je i dalje jako visoka i doktorica je predložila gore navedeno. Meni se ideja ne sviđa pa bih željela čuti ako netko ima iskustva...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A što bi s tim dobili (ako je već utvrđeno da alergija postoji)?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala na linkovima!

Ne znam što bi dobili, da li se organizam treba privikavati na alergen, zato sam i pitala ima li netko iskustva zašto se takva pretraga obavlja. naime doktorica je toliko neljubazna i antipatična, dijete mi je već bilo ludo jer smo čekali sat vremena, ja kasnim na posao pa nisam ni pitala.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Hvala na linkovima!

Ne znam što bi dobili, da li se organizam treba privikavati na alergen, zato sam i pitala ima li netko iskustva zašto se takva pretraga obavlja. naime doktorica je toliko neljubazna i antipatična, dijete mi je već bilo ludo jer smo čekali sat vremena, ja kasnim na posao pa nisam ni pitala.
    testom opterećenja se utvrđuje jačina alergijske reakcije... tako da se zna kako će i da li dijete reagirati u kontaktu s km...
    postoji mogućnost (vrlo mala) extremne reakcije i zato se test opterećenja provodi u bolnici kako bi dijete bilo pod nadzorom za vrijeme kontroliranog davanj km.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I dalje ne razumijem zašto ne možemo čekati još šest mjeseci jer to je alergija koja kod većine djece nestaje. ja znam da ima burnu reakciju jer ako joj stavim kap mlijeka na lice izbije joj plik te sekunde. Zašto mrcvariti dijete a do sad se super snalazimo i bez mlijeka. Mislila sam da je možda svrha lagano opterećenje alergenom namirnicom pa se u organizmu stvara nešto li očito nema veze s tim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ukoliko dijete ide u jaslice/vrtić, a i kod kuće, u igri s drugom djecom, može doći u kontakt s tragovima mlijeka u hrani (ne samo čisto mlijeko, nego hrana s mlijekom, pr. pecivo), i zato često znaju testirati dijete već i s 18mj...
    ali vi možete odbiti i prolongirati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •