Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Cuvanje majcinog mlijeka u skrinji

Zvac

Početno Cuvanje majcinog mlijeka u skrinji

Imam jako veliku molbu za sve izdajalice koje pohranjuju mlijeko u skrinju.
    Da li bebi dajete frisko izdojeno mlijeko, a visak stavljate na zamrzavanje (za crne dane kada mlijeka vise ne bude), ili djetetu dajete mlijeko tocno po redu kako ste ga izdojili (tj. vadite ga iz skrinje i dajete "staro mlijeko" bebi, a frisko pohranjujete)?
    Obzirom da u (kršitelj koda)ovom pakiranju vrecica postoji svega 10 kopci za vrecice, na koji nacin zatvarate vrecice, ili mlijeko pohranjujete u nesto drugo?
    Ja sam do sada imala banku mlijeka koju sam drzala u frizideru, ali nije stajala duze od 24 sata. Od jucer sam pocela stavljati mlijeko u skrinju, s tim da imam jos malo "friziderske" zalihe. Potrosila sam skoro sve kopce za vrecice (ostala mi je samo 1) i jako mi je hitno da mi netko pompgne sa savjetom, jer se slijedeci put moram izdojiti poslije 8 sati.
    Puno vam hvala svima.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam se jedno vrijeme budila sa tako prenapunjenim cicama da sam se morala izdojiti prije nego bih išla dojiti, jer joj jednostavno nisam mogla dati takve cice. To mlijeko sam uvijek smrznula i eno ga još u zamrzivaču, zato što imam još dosta mlijeka tako da nisam još bila u prilici odmrzavati i davati joj to.
    Sad se vjerojatno ustalila ta ponuda i potražnja pa više ne moram izdajati. Isto sam potrošila sve kopče, a vrećica još imam, tako da ni ja ne znam kako ću sljedeći put zakopčati vrećicu kad ću se eventualno morati izdojiti. Da probaš sa ovog smrznutog skinut kopčicu i staviti na njega gumicu (i tako je smrznuto pa ne može iscuriti), a s kopčicom zavežeš ovo novo.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mlijeko mozes zamrznuti i u obicnim plasticnim kontejnerima za zamrzavanje. A ako imas dovoljno vrecica, jedino ti kopce fale, onda iskoristi kopce kod prvotnog zamrzavanja (da se mlijeko iz vrecice ne razlije) te kad se mlijeko u vrecici zamrzne, kopcu skini i iskoristi na slijedecoj turi kod izdajanja. Ovu vrecicu sa zamrznutim mlijekom mozes zavezati koncicem, gumicom ili je podvrni i zakaci spajalicom.

Sto se tice koje mlijeko ponuditi bebi, frisko ili zamrznuto, najbolje je frisko jer se kod zamrzavanja gube neki sastojci.

Znaci, das frisko mlijeko koje imas, ostalo stavis u frizider ako ga mislis iskoristiti unutar 6-8 dana ili ga zamrznes ako mislis da ga neces iskoristiti unutar tog perioda (ako planiras zamrznuti mlijeko, to trebas uciniti unutar 24 sata nakon izdajanja, znaci ne ga drzati u frizideru 6 dana pa ga onda zamrznuti).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam svojevremeno kupila kopče za vrećice u DM-u (odjel vrećica, folija za kućanstvo i sl.) a bilo ih je i za naručiti kod onih što prodaju smrzotine (Bofrost :? )

Zvac

Početno

Hvala vam svima na odgovorima. Sada sam ih zavezala s koncem za prvu ruku, do kada ne nabavim još kopči.

lidac2004

Početno

Citiraj Zvac prvotno napisa
    Hvala vam svima na odgovorima. Sada sam ih zavezala s koncem za prvu ruku, do kada ne nabavim još kopči.
    ja radim bas kako su cure rekle-skinem kopcu sa onoga koji je vec zamrznut i stavim na ovo koje idem zamrznuti.
    na ovo prvo stavim gumicu a ovo drugo mora obavezno biti u okomitom polozaju dok se ne smrzne da ne iscuri.
    jel ima gdje za kupiti samo vrecice bez onih drzaca?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Hm, ja sam uvijek kupovala samo role vrecica, nikakvi drzac :/ Al to je bilo "vani".

Zvac

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Vrećice se mogu kupiti u ljekarni. U pakiranju ih je 40 komada i koštaju oko 40-ak kuna.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I koliko vremena moze mlijeko stajati u zamrzivacu ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MOSTARKA prvotno napisa
    I koliko vremena moze mlijeko stajati u zamrzivacu ?
    Tu imas sve o tome

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1453

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Procitala sam i sad mi je pao kamen sa srca jer mi to u zadnje vrijeme ne izlazi iz glave, malo milion pitanja .
    Hvala ti Natasa

lidac2004

Početno

Draga,moras se nauciti sluziti pretraznikom!!
    Da si ukucala "cuvanje izdojenog mlijeka" u pretraznik,istu tu tablicu bi nasla i na forumu,kako sam ti i napisala par postova prije! 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •