Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: pogačice sa sirom

  1. #1
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno pogačice sa sirom

    Jučer sam ih radila prvi puta, našla na nekoj net kuharici, odlične su, kao domaći forneti sa sirom.

    400 gr svježeg kravljeg sira
    400 gr oštrog brašna
    1 margarin
    1/2 kockice friškog kvasca
    2 žličice soli (ili po ukusu)

    Sir izmiksati, dodati dignuti kvasac, margarin, sol i na kraju brašno.
    Umijesiti tijesto, ako vam je mljackavo slobodno dodavati još malo brašna.
    Pustiti da stoji oko 1-2 sata.(Ja sam pustila da stoji 1 sat, ali je bolje što duže).
    Razvaljati tijesto i sa čašom raditi pogačice, staviti na masni papir, posuti sesamom i peći na 200 dok ne požute.

    I dobar tek

  2. #2
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    :? Ne razumem, zamesis sa sirom? Kvasac naravno u vodi?

  3. #3
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    Citiraj ivananeda prvotno napisa
    :? Ne razumem, zamesis sa sirom? Kvasac naravno u vodi?
    U malo mlakog mlijeka u kojem dodaš malo šećera i brašna razmrviš kvasac i pustiš da se digne i onda pomiješaš sa sirom i dodaš ostale sastojke.

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ja to radim s pecilnim praškom. Nakon što izmijesim, odmah razvaljam, režem i stavljam peči bez dizanja. Ne znam da li je ukusnije, ali je brže i jednostavnije.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    294

    Početno

    danas sam radila i jako su ukusni.
    pola pogačica sam premazala sa jajetom i ukusniji su mi od onih koje nisam.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    kod mene se tijesto upravo diže

    mislila sam posipati pola sa sezamom, a pola s parmezanom
    i sada ću još premazati s jajem, hvala dijana!

  7. #7
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    U originalnom receptu i piše da se premažu jajetom, ali sam zaboravila napisati.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni ovo još jednostavnije (ali i više masnoće)

    Koliko-toliko

    Tijesto:
    Koliko svježeg sira, toliko glatkog brašna i margarina/maslaca
    malo soli

    Sir, brašno i margarin s malo soli dobro izmiješati i pustiti stajati na hladnom (najbolje preko noći).
    Razvaljati oko 1 cm debelo, rezati na željene oblike (ja čašicom od rakije da budu okrugli i mali), premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom, kimom, krupnom solju, lanenim sjemenkama... što imate u kući.

  9. #9
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo i mog recepta sa manje masnoće:

    500 g oštrog brašna
    250 g maslaca ili margarina
    1 jaje
    300 g svježeg sira
    1 prašak pec.
    sol

    Tijesto se razvalja na 1 cm. debljine, premaže žumanjkom + malo mlijeka, reže u trake - štapići. posipati kimom ili sirom.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    pepi, imaš potpuno pravo
    isti okus baš kao fornetti :D
    a ispali lijepi ko slika

    baš su fini, pogotovo oni gdje sam kombinirala parmezan i sezam zajedno
    a dolje hrustava korica...



    i isto sam stavila malo mlijeka u jaje

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    i vuk je u nas domaca zivotinja
    Postovi
    32

    Početno

    Moj recept je slican ovom od Kalimero. Ovaj recept od Apricot mi je malo premasan.


    POGACICE OD SIRA

    250g svjezeg sira
    125g margarina ili maslaca
    300g ostrog brasna
    1/2 praska za pecivo
    1 jaje + jaje za premazivanje
    sol
    1 dl mlijeka

    moram sad jos probati ovaj s germom[/i]

  12. #12
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    ja im nisam odolila, napravili smo ih zajedno u nedjelju popodne, cure su valjele, rezale kalupom, mazale jajetom i posipale sezamom!!! nisu bili prekrasni ali su bili prefini, najele su se kao puhovi :D

  13. #13
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    danas sam ih pravila

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    75

    Početno

    Odlican recept!
    Ja sam ga sejvirala ka domaci fornetti.
    I stvarno su takvi!

  15. #15
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno

    ja ih radim najjednostavnije na svijetu

    onoliko koliko ti ostane u friđu mladog sira, toliko staviš maslaca i toliko brašna. i sve skupa se izgnječi i promiješa sa gnječilicom za krumpir (pire).

    ako se radi slatka varijanta sa npr. čokoladom, marmeladom, šečerom, voćem.... onda se u smjesu stavi vanil šečer.

    ako se pravi slana varijanta sa npr. kimom, makom, sezamom, soli, ili topljivim sirom po vrhu, onda se doda soli unutra.

    smjesa se stavi hladiti par sati, jer se bolje razvalja, i mogu se raditi obične kuglice sa rukama, mogu se vaditi običnom žlicom nepravilne njoke i stavljati na pek papir ili silikonsku podlogu za pečenje, mogu se raditi štapići kao što je kalimero rekla, a mogu se i raditi kao kolačići sa modlicama, a odlično može i poslužiti obična čašica za žestice.

    tijesto se super digne bez obzira što nema ni praška za pecivo niti germe, peče se svega dvadesetak minuta, može se premazati jajem da dobije finu boju.

    ja ovo radim jako često, u biti uvijek kada mi ostane bilo kakav oblik mladog sira. nekad napravim i sa 10 dkg sira- čisto malo, al super iskoristim da ne bacim sir!! svi se daveeeeee

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Evo moje pogačice su upravo ispečene i odlične su,kao kupovni forneti od sira
    nije mi jasno kako napraviti sa čokoladom :? ,jel se onda samo premažu čokoladom :?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    i ja napravila, pola ispekla sinoć a pola jutros :D
    radila sam po pepinom receptu, samo što ne podnosim margarin, pa sam stavila maslac, ali kako ne volim premasno prepolovila sam količinu maslaca... onda sam se sjetila da je netko na forumu pisao da je kvasac uzročnik nekih fatalnih bolesti pa sam prepolovila i količinu kvasca... usprkos svemu tome ispalo je odlično :D

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a jesi li prepolovila i količinu koju si mislila pojesti

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    ne, nju sam povećala 20%

  20. #20
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    izvrsne su

  21. #21
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,493

    Početno

    ja ogladnila citajuci

    sutra cu raditi jednu od ovih varijanti

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    napravila i varijantu s 2 dl maslinovog ulja umjesto 250 g margarina

    jest da se tako cijena približava kupovnim fornettima

  23. #23
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Evo radila ih i ja, o pepinom receptu. Fini su, upravo ih tamanim.

    Ja obično takve pogačice radim sa feta sirom. Onda imaju specifičan okus.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    115

    Početno

    Radila danas ovo pecivo po receptu od kalimero;jako,jako fino

  25. #25

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    233

    Početno

    Jao sline mi cure, čini se jednostavan recept, morat ću probati!

  26. #26

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    meni ovo još jednostavnije (ali i više masnoće)

    Koliko-toliko

    Tijesto:
    Koliko svježeg sira, toliko glatkog brašna i margarina/maslaca
    malo soli

    Sir, brašno i margarin s malo soli dobro izmiješati i pustiti stajati na hladnom (najbolje preko noći).
    Razvaljati oko 1 cm debelo, rezati na željene oblike (ja čašicom od rakije da budu okrugli i mali), premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom, kimom, krupnom solju, lanenim sjemenkama... što imate u kući.
    Ja radim isto ovako i genijalne su...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •