ja ih radim najjednostavnije na svijetu

onoliko koliko ti ostane u friđu mladog sira, toliko staviš maslaca i toliko brašna. i sve skupa se izgnječi i promiješa sa gnječilicom za krumpir (pire).

ako se radi slatka varijanta sa npr. čokoladom, marmeladom, šečerom, voćem.... onda se u smjesu stavi vanil šečer.

ako se pravi slana varijanta sa npr. kimom, makom, sezamom, soli, ili topljivim sirom po vrhu, onda se doda soli unutra.

smjesa se stavi hladiti par sati, jer se bolje razvalja, i mogu se raditi obične kuglice sa rukama, mogu se vaditi običnom žlicom nepravilne njoke i stavljati na pek papir ili silikonsku podlogu za pečenje, mogu se raditi štapići kao što je kalimero rekla, a mogu se i raditi kao kolačići sa modlicama, a odlično može i poslužiti obična čašica za žestice.

tijesto se super digne bez obzira što nema ni praška za pecivo niti germe, peče se svega dvadesetak minuta, može se premazati jajem da dobije finu boju.

ja ovo radim jako često, u biti uvijek kada mi ostane bilo kakav oblik mladog sira. nekad napravim i sa 10 dkg sira- čisto malo, al super iskoristim da ne bacim sir!! svi se daveeeeee