Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: promjena u izgledu i gustoći stolice

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno promjena u izgledu i gustoći stolice

Drage moje, imam pitanjce, tek da se ne brinem....
    Moj petomjesecni sinko, iskljucivo dojen, unazad tjedan, dva ima stolicu jednom u 3 dana. A dan kad kaka, kaka po 3-4 puta. Ili samo jednom. Stolica je gušća, žuta dok je prije bila jaaako rijetka, ponešto kasasta, također žuta. mališa je vesel i aktivan, u ponašanju ne zamjećujem nikakvih promjena. Da li je takova promjena u rasporedu kakanja te izgledu kakice normalna? :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da je to ok, ali nisam stručnjak

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mislim da je normalno da je kakica gušća ako rjeđe kaka, jer debelo crijevo apsorbira vodu iz kakice.

mališa je vesel i aktivan
    Ovo je najvažnije, ne bi bio veseo da ga nešto muči.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Joj i ja muku mučim s istim pitanjem. Luka mi je kakao 06.02. ,11.02. pa tek 21.02 i 22.02 i od sada već sedmi dan ništa. Kad je kakao bila je to samo jedna obilna stolica i to je to. Isto tako gusta i kao pasta i zlatno žute boje. E da isključivo je dojen.
    Znam da je to sve normalno al se ipak pomalo brinem kako dani prolaze. Mislim, znam da je normalno da ne kaka više dana al nisam sigurna da je ok da stalno ima tolike razmake između stolica :? :? :?.
    Molim vas ako tko ima slična iskustva da nam skratite muke.
    P.S. Kad smo bili na kontroli rekla sam ped. a on mu je prepipao trbuščić i rekao da nema nekog zastoja, da ima malo ''lijena crijeva''. Preporučio mi je da ga malo nadražim toplomjerom ili stavim pola čepiča - ali NE ŽELIM ga mučiti a i čitala sam tu da to nije dobro i da se to ne radi pa niti nisam i pokakao se sam bez muke. Al zakaj sad opet štrajka :/
    Joj ne znam kaj da mislim!!!!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako djetetu ne smeta nema razloga za brigu.
    Ao djetetu smeta, jedino mama u tom slucaju moze napraviti je da pojede nesto sto ce nju "otvoriti". Probajte i javite.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E sad, dali mu smeta ili ne to mi je širok pojam. Nekada mi je malo nervozan al opet ne primjećujem da ga nešto boli. Ne znam, po meni - ne smeta mu, a opet me strah da nešto ne previdim.
    Što se tiče moje prehrane - ne pomaže ništa. Npr. zadnji put kad se pokakao ja sam večer prije popila veliki BioAktiv. Ja sva sretna :D , od onda ga pijem svaki dan al eto ništa.
    Čak sam neki dan bila 6 puta na WC-u a on ništa.
    Ne znam izgleda ću se morati pomirit s tim i gotovo.
    Samo me zanimalo ima li još tko sličnih iskustava.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ima beba koje kakaju i samo 1 put tjedno
    ja se nadam da ce ti se koja od mama javiti sa slicnim iskustvima, ima ih ovdje jako puno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

NatašaM hvala. Pročitala sam sve topice na tu temu i stvarno sam svašta našla. Za sada ja pazim na prehranu, masiram mu trbuščić, kod svakog prematanja je barem pola sata gol, vježbamo nogicama,stavljam ga na trbuščić mada ga to jakoooo ljuti, jutros sam mu malo čmar namazala s kantarjanovim uljem (domačim), i pimpača sam mu digla sad kod prematanja. Ali za sada ništa. On stalno prducka i to bez ikakvog napora. Ali ne kaka evo danas već 9 -ti dan .

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prvo djete - curka imala je svaki dan do dohrane kad je nije imala 3 dana i onda opet po starom do dan danas ( nekoliko puta dnevno ).
    drugo djete - bembo prvih mjesec dana svaki dan, a nekad i po par puta dnevno i nakon mjesec dana svakih 7 - 10 dana. nikakve nervoze, nikakvih problema, njemu je to bilo normalno, a meni grozan šok s obzirom na učestalu stolicu curke. danas nije tako rijetko, ali razmak je 3 - 5 dana, al je onda istovar do pete
    curka isključivo dojena prvih 6 mj, a bembo 8 mj
    pedijatar ga uredno pregledao, sve u redu.
    nemaš brige sve je to normalno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mial hvala
    Nekako mi je lakše kad se pojadam nekome a i kada znam da nisam sama.
    Malo sam razmišljala danas i dovela se do jednog pitanja: Ne kužim - sve mi znamo da je normalno da dojeno dijete ne kaka po 10-ak dana a opet probavamo sve i svašta nebi li se to djete pokakalo.
    Ne znam čemu masiranje, vježbanje i razno razne peripetije ako je normalno da on ne kaka. :? Malo sam zbunjena što se tiče toga.
    Valjda ste skužile što je pjesnik htio reći

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zato sto to mame muci, cak i kad bebu ne muci
    naucene smo gledati bebinu kakicu kao znak da je nesto u redu ili nije u redu
    ne znam je li koja od vas gleda i proucava svoju kakicu da odredi je li zdrava ili ne, ja to sebi ne radim - ali sam svojoj djeci uvijek gledala i proucavala

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    zato sto to mame muci, cak i kad bebu ne muci
    naucene smo gledati bebinu kakicu kao znak da je nesto u redu ili nije u redu
    ne znam je li koja od vas gleda i proucava svoju kakicu da odredi je li zdrava ili ne, ja to sebi ne radim - ali sam svojoj djeci uvijek gledala i proucavala
    istina živa
    ja stalno proučavam njihove kakice, a MM me gleda :shock: , kak možeš :?
    a kad fino sve proučim dobro pronjušim tek onda bacam sa osmjehom na licu , ziher je ziher

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stvarno istina - nije da proučavam, glavno da je zlatno žuta i ja zadovoljna. I naravno glavno da je ima .
    Ali :D :D :D :D :D Luka je jutros obavio kakicu 10-ti dan i to bez nekih problema. Čak ni ne znam točno kad jer je bio u kindaču i vrištao na mobil nad sobom, dok sam ja prala zube. Kad smo se išli premotati :D iznenađenje.
    Moj zaključak je da je to izgleda neki njegov ritam. Stvarno ga ništa nije mučilo, a ja se izgleda žderem bez veze. Potrudit ću se ubuduće ne razmišljati o kakici - nadam se da ću uspjeti. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •