Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: komplikacije u trudnoći - komisija

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno komplikacije u trudnoći - komisija

nešto više od mjesec dana sam na bolovanju redi čuvanja trudnoće na koje me je uputio moj ginekolog. liječnica opće prakse otvorila mi je bolovanje na 60 dana nakon čega moram na komisiju.

kako se to vrlo brzo približava a ja nemam pjma šta me tamo očekuje, hoće li mi opće produžiti bolovanje molim vas koji ste isto friški u tome za koji savjet.
    hvala :D

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pošalji muža sa svojim papirima i kopijom zadnjeg nalaza. Ako si na komplikacijama i moraš mirovati ne idi tamo sama. Komisiji je dovoljan nalaz specijaliste.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja mislim da se to u principu uvijek odobrava, ginekolog ti treba napisati mirovanje, dr. opće prakse ti da neki formular, i poneseš povijest bolesti, najbolje da netko ddrugi odnese

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako odeš sama pustit će te preko reda, a ako ode netko drugi umjesto tebe postoji velika šansa da će osijediti čekajući.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala vam, već sam si zamišljala svakakve varijante ( i pregled )

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je išao muž. Ostavio papire i za dva sata se je vratio po njih. Ne brini, svima produže bolovanje.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne boj se, neće te pregledavati
    Samo ako te pitaju: "Kako ste?", nemoj odmah ispaliti: "Odlično, nikad bolje!"

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moraš imati povjest bolesti od ginića,i opće prakse zašto i odkad si na bolovanju.Pošalji muža,i nek bude strpljiv dugo se čeka.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

još samo jedno pitanje, trebala bi na komisiju 21. a kako je tada veliki petak išla bi sutra da izbjegnem blagdane. da li se to može ili moram doći strogo 21?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i jesi li bila na komisiji? sigurno su ti odobrili. Mene su bili išpotali što sam došla ja a ne neko drugi.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    i jesi li bila na komisiji? sigurno su ti odobrili. Mene su bili išpotali što sam došla ja a ne neko drugi.
    jesam,jesam. išla sam sama jer mi je muž radio a nemam kaga drugog poslat. iznenadila me brzina (bila sam gotova za 40-tak minuta s tim da nisam išla preko reda kao trudnica) i ljubaznost doktorice koja je razgovarala sa mnom.

bolovanje su mi produžili do porodiljnog. a ja sam si mislila ko zna što me čeka

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma oni ti svima odobre jer nemogu protiv nalaza specijaliste. Ni ja nisam išla preko reda, a trebala sam.

Sad uživaj u miru doma čekajući svoju bebicu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: komplikacije u trudnoći - komisija

Citiraj sanjaneo prvotno napisa
    nešto više od mjesec dana sam na bolovanju redi čuvanja trudnoće na koje me je uputio moj ginekolog. liječnica opće prakse otvorila mi je bolovanje na 60 dana nakon čega moram na komisiju.
    kaj se ne ide na komisiju nakon 90 dana bolovanja :? ili ja to opako brijem?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da da.
    jel se na tu komisiju prijavljuje nekako? jel to obavlja tovj doktor ili..?
    meni 18.4. istice 90 dana bolovanja pa me zanima koliko ranije to treba obviti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se više ne sjećam od 1. T - mislim da ti nakon isteka 90 dana kad dođeš po doznake doktor opće prakse piše neku "uputnicu" za komisiju, sad u kojem roku treba doć i jel to isto negdje piše - više se ne sjećam.

meni je stvarno bitno nakon kojeg roka se ide na komisiju jer ovaj put ne moram na bolovanje, a opet išla bih bar 2-3 mjeseca prije porodiljnog, a isto bih voljela tu komisiju izbjeć čisto zato da netko bez veze ne troši vrijeme tamo čekajući. Jako mi je svejedno hoću li ići mjesec ili dva ranije ili kasnije, ali voljela bih se točno informirati.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam otišla na bolovanje radi prijetnje od pobačaja i na tu dijagnozu sam dobila 60 dana bolovanja. na komisiju te uputi tvoj dr opće prakse ali provjerite kad morate jer nije isto vremenski za svaku dijagnozu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam otišla na bolovanje radi prijetnje od pobačaja i na tu dijagnozu sam dobila 60 dana bolovanja. na komisiju te uputi tvoj dr opće prakse ali provjerite kad morate jer nije isto vremenski za svaku dijagnozu
    i ja sam u prvoj imala dijagnozu prijeteći pobačaj (čak sam bila i hospitalizirana) pa sam na bolovanju bila od 12. tjedna pa sve do početka porodiljskog. očito to ovisi od doktora do doktora koliko ti ovisno o nalazima, da bolovanja.
    uglavnom to me je zbunilo jer znam da sam u prvoj išla na komisju nakon 90 dana, pa sam pomislila da se nije nešto promijenilo za ove tri godne.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Išao mi je suprug i nije bilo problema. Ja nisam išla jer sam zaista ležala i odlazak do WC mi je bio problem.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Citiraj Stijena prvotno napisa
    kaj se ne ide na komisiju nakon 90 dana bolovanja :? ili ja to opako
    brijem?
    Ide se nakon 60 dana bolovanja koje može dati dr opće prakse. Nakon toga daje dr uputnicu na komisiju

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

brijem?
    To ovisi o dijagnozi zbog koje je otvoreno bolovanje u trudnoći:

O14 Hipertenzija u trudnoći (uzrokovana trudnoćom) do 30 dana
    O15 Eklampsija do 60 dana
    O20 Krvarenje u ranoj trudnoći do 60 dana
    O20.0 Prijeteći pobačaj do 60 dana
    O21 Prekomjerno povraćanje u trudnoći (hyperemesis) do 90 dana
    O22 Venska bolest kao komplikacija u trudnoći, nespecificirana do 42 dana
    O23 Infekcije mokraćnog i spolnog sustava u trudnoći do 14 dana
    O24 Dijabetes melitus (šećerna bolest) u trudnoći do 30 dana
    O47 Lažni trudovi do 3 dana

NN 05/03

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, ovisi o dijagnozi, meni je doktorica dala dijagnozu prekomjernog povraćanja i tek sam nakon 90 dana išla na komisiju.

Sovica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je bolovanje otvoreno zbog povraćanja na 90 dana. Čula sam (ne tvrdim da je točno) da u pravilu prvi put uvijek dobiješ 90 dana, a kasnije komisija određuje.

No, ja imam drugi problem, možda mi netko može dati savjet. Prvi put mi je bolovanje otvorila "socijelne" ginekologica, a nakon toga sam prešla kod privatnika koji mi je u principu na nalaz napisao samo dobre stvari (iako problema imam, ali ne toliko s bebom koliko s venama i kralješnicom) i dodao samo: "molim daljnje mirovanje". Moja "socijalna" tvrdi da mi na temelju toga ne može dati preporuku za daljnje bolovanje i ponaša se prema meni odvratno, kao da sam teška muljatorica koja ju nešto žica.
    Strah me da me ne vrate na posao (radim u školi i stalno sam na nogama, a to ne bih mogla izdržati nikako, ni fizički, a više pogotovo ne psihički). Moram li sad ponovo kod njega i moliti ga da mi prepravlja nalaz? Osjećam se totalno loše zbog svega toga. Što da sad tražim - da mi napiše venska bolest ili da muljamo. Ne razumijem zašto moje godine (33), dugi radni staž i činjenica da se ne osjećam sposobnom za rad nije dovoljna nego moram biti dovedena u ovakve situacije

Ima li netko savjet?
    (hvala unaprijed)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Sovica prvotno napisa
    Prvi put mi je bolovanje otvorila "socijelne" ginekologica, a nakon toga sam prešla kod privatnika koji mi je u principu na nalaz napisao samo dobre stvari (iako problema imam, ali ne toliko s bebom koliko s venama i kralješnicom) i dodao samo: "molim daljnje mirovanje". Moja "socijalna" tvrdi da mi na temelju toga ne može dati preporuku za daljnje bolovanje
    (hvala unaprijed)
    'socijalna' gin ili 'socijalna' dok. opće prakse ?
    ako imaš preporuku privatnog ginića za mirovanje ne treba ti još i od 'socijalnog' gin - oboje su specijalisti i njihova preporuka jednako vrijedi ( razlika je samo što prvog plaćaš a drugi je - socijalan ). Ti samo trebaš sa tim nalazom otići kod doktorice opće prakse koja ti onda napiše uputnicu za komisiju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni tvoje godine, ni radni staž :? nisu nikakav razlog da budeš na bolovanju
    razlog je ako imaš neke komplikacije u trudnoći
    ali ti ni ne moraš ići kod primarne ginekologice radi bolovanja
    samo s nalazom privatnika, u kojem mora pisati da je potrebno mirovanje, ideš kod liječnika opće prakse i on te, na osnovu tog nalaza, šalje na komisiju, dakle ti preskačeš primarnu ginekologicu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Socijalni liječnik opće prakse ti mora na temelju te izjave odobriti bolovanje!
    Sigurno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Citiraj Tia prvotno napisa
    brijem?
    To ovisi o dijagnozi zbog koje je otvoreno bolovanje u trudnoći:

O14 Hipertenzija u trudnoći (uzrokovana trudnoćom) do 30 dana
    O15 Eklampsija do 60 dana
    O20 Krvarenje u ranoj trudnoći do 60 dana
    O20.0 Prijeteći pobačaj do 60 dana

O21 Prekomjerno povraćanje u trudnoći (hyperemesis) do 90 dana
    O22 Venska bolest kao komplikacija u trudnoći, nespecificirana do 42 dana
    O23 Infekcije mokraćnog i spolnog sustava u trudnoći do 14 dana
    O24 Dijabetes melitus (šećerna bolest) u trudnoći do 30 dana
    O47 Lažni trudovi do 3 dana

NN 05/03
    Meni je dijagnoza bila ovo boldano (krvarenje u ranoj trudnoći, pa prijeteći pobačaj) i bila sam na bolovanju konstantno od 12. tjedna pa sve do 45 dana prije termina.
    Gin mi je samo za svaki pregled pisao da traži bolovanje (iako u nalazu nije pisao ništa što se stvarno nije događalo, a krvarenje je prestalo za par tjedana :? ), a doktorica opće prakse mi je svaki mjesec pisala doznake, a svaka 3 uputnicu za komisiju (i to čak dvaput ).
    Očito to ovisi i o tome što traži ginekolog i što ti da ili ne da liječnik opće prakse :/

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li netko zna da li se obavezno trebam pojaviti na komisiji na onaj datum koji su oni napisali ili mogu kasniti 2 dana?

Naime, na komisiju trebam ići 5. 7. -petak, a tada imam dogovoren pregled u bolnici i ne vjerujem da ću stići do komisije. MM je na službenom putu. Svekrva mi je bolesna i baš taj dan mi je nezgodno nekoga naći da mi to obavi, a znam da će morati čekati barem 2 sata.

Da li bi bio problem kada bi MM došao 8. 7. u ponedjeljak na komisiju i donio moje papire? Je li netko imao takvu situaciju?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće biti nikakvih problema
    priložiti ćeš kopiju nalaza gdje se vidi da si taj datum bila na pregledu i sve 5

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na odgovoru

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mislim da je bolje da ideš dan ranije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne mora ići dan ranije
    bolje da ima nalaz više
    još neka u tom nalazu piše preporuka za mirovanje
    uostalom neka se dogovori sa svojim obiteljskim liječnikom koji će joj ionako pisati uputnicu za povjerenstvo
    ali ja bi napravila kako sam napisala
    može se na uputnicu za LP napisati da je pacijentica trebala pristupiti na LP tog i tog datuma, ali da nije mogla jer je imala zakazani liječnički pregled za koji prilaže nalaz i da se moli opravdanje za taj dan i gotovo

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trebala bi malu pomoć: na bolovanju sam radi endometrioze (N80.1) i trebala bi na povjerenstvo da mi produži bolovanje-tako mi bar dr. opće prakse savjetuje. Što od dokumenata moram imati? nalaz i mišljenje ginekologa-što da tamo piše: mirovanje ??? Ili treba ponijeti i UZV ili neki stručni nalaz????

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zelimo_bebu ne može ti dr. tako nešto savjetovati ili nesavjetovati
    ti po pravilniku na tu dijagnozu imaš pravo na 42 dana bolovanja
    N80 Endometrioza do 42 dana
    i nakon toga moraš ići na liječničko povjerenstvo s uputnicom svog liječnika opće prakse i svim nalazima koje imaš, znači i nalaz ginekologa i nalaz UZV i ako imaš još koji nalaz u vezi s tom bolešću
    i onda oni na LP na osnovu tih nalaza procijene da li produžiti daljnje bolovanje (vjerovatno hoće) i koliko (to može ovisiti o eventualno predviđenom zahvatu, o tom kad imaš iduću kontrolu...)
    što više nalaza to bolje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kaj mislite da li je meni pametno ić sama na komisiju ako mi je u dijagnozi napisano haemorrhagia ex uteri gravidarum? tj. krvarenje.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mama Duda prvotno napisa
    kaj mislite da li je meni pametno ić sama na komisiju ako mi je u dijagnozi napisano haemorrhagia ex uteri gravidarum? tj. krvarenje.
    Ja sam išla sam jer nisam imala koga poslati. Išla sam taksijem jer doista nisam nikud sama mogla.
    Nema tu pametno ili ne!! Ti sama znaš kako se osjećaš i što možeš fizički izdržati, a što ne. Na komisiji ne pregledavaju, već pročitaju nalaze. I uvijek napomenu da smo (trudnice) trebale nekoga poslati obzirom da smo na mirovanju. Ako nemaš koga, kažeš im i to je to.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

molim vas za info gdje se nalazi ta komisija za produljene bolovanja?

da li ste samoincijativno išle tamo ili su vas uputili liječnici obiteljske medicine (opće prakse)?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    molim vas za info gdje se nalazi ta komisija za produljene bolovanja?

da li ste samoincijativno išle tamo ili su vas uputili liječnici obiteljske medicine (opće prakse)?
    ja sam išla u DZ Kruge
    kod dr. opće prakse moraš po uputnicu za komisiju pa ti onda ona kaže kojem DZ pripadaš (ali mislim da većina spada pod Kruge)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •