Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Prijevremeno rođena beba

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Prijevremeno rođena beba

Jel ima šanse beba rođena mjesec dana prije termina da bude POSVE zdrava? Ne pitajte zašto vas pitam :/ Peru me neke čudne kontrakcije i svašta nešto pa se malo brinem...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sa mnom radi čovjek koji se rodio mjesec dana prije termina (pa mu dali ime Ranko ) i nije imao nikakvih problema ni kao novorođenče ni kasnije. Neke friškije priče nemam, ali se nadam da će se tvoj bebač ipak još malo strpiti - držim fige za oboje/obje.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala mommy! Ti još sitno brojiš

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

apsolutno ima...bas smo neki dan na tel pricali fendom kojem se curica rodila punih mjesec dana prije (proslo ljeto) sad ima devet mjeseci...jako brzo su ih bili pustili doma,imaju vec starijeg sina i kaze da je mala fantasticna i ooogromna!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sad mi je lakše... Idem se odmoriti. Ma vjerovatno me samo trbuh boli ili imam jake BH kontrakcije, ali uplašiš se i zapitaš hoće li malo zlato bit dobro

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

odamaraj i ne brini
    znas da beba osjeca i razumije sva majcina raspolozenja....lezi,mazi trbuh i vizualiziraj kako ce sve bit po planu i predivno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Sa mnom radi čovjek koji se rodio mjesec dana prije termina (pa mu dali ime Ranko )

Ifigenija, meni je termin oko 10.4. i prije par dana su me dobro prale BH kontrakcije. Sad je opet sve po starom i normalno.
    BTW gdje ces roditi, mozda se vidimo. Ja idem u Vinogradsku.

Početno

Ja rodila tocno 4 tjedna prije termina (inducirani porod zbor preeklampsije), maleni je danas tocno tri tjedna star i sve je super. U bolnici smo ostali malo duze jer su sumnjali na meningitis pa je dobio preventivnu kuru antibiotika, no na kraju se pokazalo da infekcije nije bilo i da je 100% zdrav, samo sitan (porodjajna tezina 2380g). Sad je doma vec preko tjedan dana, fantasticno cica (dobio je 350g) i sve je izvrsno!!!!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

DudaGG, bilo bi zgodno da se potrefimo, al ja ti idem u Rijeku (ako sve bude okej).

Dille, drago mi je da je tako

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ifi, slazem se s Lu - beba doista sve osjeca. Nemoj se previse brinuti. Samo se opusti - ja mislim da ces nam se javiti s pricom s poroda u vodi iz Rijeke

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam u 35. tjednu pala niz stepenice i bila na SD jer sam dobila kontrakcije, koje su ipak stale, ali su mi svi doktori rekli da ako rodim, da će sa bebom sve biti u savršenom redu .

BTW,nisam rodila; ni onda, ni u terminu, nego tek dva tjedna poslije .
    na indukciju.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Baš smo danas bili na rodjendanu jednom "malom" genijalcu od 13 godina koji je rođen mjesec i pol ranije i imao je pri porodu oko 1600 g :shock: . Od početka je super napredovao i nikada nije bilo nikakvih problema, štoviše izuzetno je bistar i inteligentan dječak 8) . Ja se nadam da ti nikako nećeš roditi ranije nego baš na termin kada je rođena i naša princezica i to baš u Rijeci !

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa ne bi smjelo biti nekih problema,
    nas je mama sve 3 rodila mjesec dana prije
    i moja Corina je izletila mjesec dana prije
    procitaj si malo po netu o "neurorizicnoj" djeci
    sta mozes ocekivati
    mada prijevremeni nisu automatski i neurorizicni
    mozda mogu biti neke psih. pojave,ali to mozda utjece i odgoj
    npr. brat je uzasno hiperaktivan,
    dok smo seka i ja dosta povucene

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zaboravila sam spomenuti poteskoce s koncentriranjem
    brat je recimo imao dosta problema s skolom
    dok smo seka i ja bile odlikasi
    dobro, nisam cijelo vrijeme
    u srednjoj me je nekaj puknulo i samo sam markirala
    ali i dan danas se tesko koncentriram na nesto
    i znam odlutati u svoj svijet 8)
    a ni seka sto se tice toga nije nis bolja
    ode na predavanje, dode s fotokopiranim biljeskama
    kaze da odluta uglavnom, pa joj se ne da piskarati
    dobro tu je izrazena malo i lijenost

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo me, sve okej; prepale me te kontrakcije pošteno

Paničarka

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jao Ifi jos samo mjesec dana do poroda :D . Kako vrijeme brzo leti. Zelim ti da zadnji mjesec prodje sto lakse i sa sto vise sna i bez bolova u ledjima
    Koliko si do sada dobila kilograma ako nije tajna i da li znas spol ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje obje cure su rođene sa 36,5 tjedana. Savršene. Ni trena u inkubatoru.
    Mirta 2760g i 48 cm
    Leda 3050g i 49 cm
    Babica mi je rekla da vjerojatno ne nosim djecu 9 mjeseci nego 8.
    Zezala sam svoju frendicu koja je rodila curicu s 42 tjedna trudnoće 3200 i 50. Nosila je skoro 6 tjedana duže, a samo za 200 grama bebine težine.
    Ne sekiraj se, sve je u redu.

MMasha

Početno

Ja sam rodjena sa nesto vise od 7 meseci. Osim sto je mama samnom bila malo duze u porodilistu - nikakvih problema nikad nisam imala.
    Citav sam zivot zdrava, nisam se razlikovala od vrsnjaka, zavrsila sam fax...

Sad se smeju - bila sam mrvica a sad imam 178cm ... Ja im kazem da sam poranila zato sto sam radoznala - nisam mogla vise cekati i dosadjivati se u stomaku

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj MOSTARKA prvotno napisa
    Jao Ifi jos samo mjesec dana do poroda :D . Kako vrijeme brzo leti. Zelim ti da zadnji mjesec prodje sto lakse i sa sto vise sna i bez bolova u ledjima
    Koliko si do sada dobila kilograma ako nije tajna i da li znas spol ?
    Ćao, Mostarka Hvala na lijepim željama. Leđa su dobro, ali spavanje šteka. Al imam puno posla još dovršiti pa mi je i dobro došlo. Recimo :/

Nosim jednog Juru iz druge galaksije , a napucala sam 12 kg. Ništa nije tajna kod mene. Osim stanje bankovnog računa

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Drago mi je da je bila lažna uzbuna!
    Ja isto idem u Rijeku i noćna mora mi je da će kada biti zauzeta baš kad ja dođem roditi (kažu da se to samo jednom dogodilo i to ženi jednog njihovog doktora). Zato, Ifi, nikud ne žuri, čekaj svoj termin

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    E, da, bucko ima oko 4kg i ne pokazuje baš neku želju da se iseli. Nadam se da neću proći termin...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Drago mi je da je bila lažna uzbuna!
    Ja isto idem u Rijeku i noćna mora mi je da će kada biti zauzeta baš kad ja dođem roditi (kažu da se to samo jednom dogodilo i to ženi jednog njihovog doktora). Zato, Ifi, nikud ne žuri, čekaj svoj termin

E, da, bucko ima oko 4kg i ne pokazuje baš neku želju da se iseli. Nadam se da neću proći termin...
    Da, mora mi se Jura strpit, ona kada je baš mala, ne bi obje stale

BTW Selimo se i u totalnom smo poslu, a mm ima šaradu na poslu, pa se strašno brine da ne bi Jura požurio. I sad kad god nešto nije po mojem prijetim mu da ako ne bude učinio to i to SAD da ću odmah rodit

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I sad kad god nešto nije po mojem prijetim mu da ako ne bude učinio to i to SAD da ću odmah rodit
    E ja bi ti se baš zainatila...
    Pa da vidim kako`š na silu rodit`!
    Odma će u Hrvackoj patentirat` Ifačinu indukciju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne copraj, Ifigenijo.

Mene je stalno 'stezalo' već po ulasku u treće tromjesječje. Kao da mi je kamenčuga bila u trbuhu... Ionako sam već bila na Preparima, doktori nisu vidjeli razloga za brigu. Prst otvorena bila sam već od 30. tjedna.

2.3. je moj šef organizirao oproštajnu večeru, pa sam svim kolegama s trbušinom najavila da Fabijan žuri van i da sam vrrrrrlo sigurna da ću roditi. Naravno, smijali su se.

Pa smo 4.3. bili naručeni na redovni UZV.
    Čitavo popodne prije pregleda sam mužu govorila da ću roditi, čak sam pametno legla u kadu u toplu vodu , da si olakšam stezanje.

Doc me gleda na UZV, ja se frčem i govorim mu da ću brzo roditi, on me stavi na stol, pregleda, i veli da sam i dalje taj jedan prst otvorena i da odem doma i dalje ležati.

Sestra u ordinaciji skuži da sam lagano zelena, muž sav spigan od brige, pa izračuna (dok mi mjeri tlak!) da imam trudove svakih 5 minuta.

Onda me doktor ipak poslao u rodilište.
    Stigli smo u Petrovu oko 20 h, rodila sam u 23.20.
    Da vuše ne duljim, rodila sam bez epiduralne i ostalih kemija.

Uzrok prijevremenog poroda nikada nisu otkrili.
    F je rođen sićušan ali s razvijenim refleksima sisanja i gutanja, zdrav i predivan.
    Nakon 8 dana pustili su nas iz Petrove.
    I nije nam bilo ugodno, tamo na intenzivnoj.

Intuicija mi je bila nepogrešiva, znala sam da ću roditi daleko prije termina.
    Porod, unatoč svemu, pamtim kao genijalno, bezbolno i ničim usporedivo iskustvo.

Zato, ako te steže ili boli, osjećaš li išta što ti je imalo sumnjivo, javi se liječniku. I inzistiraj da te dobro pogleda.

Premda mi doc na UZV-u nije vjerovao da imam trudove i rekao da sam prst otvorena, u rodilište sam, nakon 20 minuta vožnje stigla 3 prsta otvorena i s cerviksom koji je Fabijanu potpuno otvorio put.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    I sad kad god nešto nije po mojem prijetim mu da ako ne bude učinio to i to SAD da ću odmah rodit
    E ja bi ti se baš zainatila...
    Pa da vidim kako`š na silu rodit`!
    Odma će u Hrvackoj patentirat` Ifačinu indukciju
    Da si mi ti muž - ne bih se usudila tako nešto lupit. Znaš kako to ide - svatko stišće gdje može...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •