imaju li vaša dječica razmaknute zubiće? mislim pod time na prednje zubiće ima dosta "Lufta" mjesta pa me zanima da li to tako ostane ili se oni vremenom spoje?ni ja ni MM nemamo tako razmaknute zube... :/
imaju li vaša dječica razmaknute zubiće? mislim pod time na prednje zubiće ima dosta "Lufta" mjesta pa me zanima da li to tako ostane ili se oni vremenom spoje?ni ja ni MM nemamo tako razmaknute zube... :/
I jarčica ima takve prednje jedinice, malo su razmaknute. Plus, gornje dvojke ne izbijaju ravno nego malo nakošeno. Bojim se da neće imati problema jer sam ja ko već odrasla nosila fiksni aparatić i muka mi je kad se toga sjetim.
I N. ima razmaknute prednje jedinice. Kada su bile same bilo je izrazenije, sada kad su izrasli i dugi zubici je puno manje.
Donja celjust je svaki zub na svoju stranu.
moj F ima i gornje i donje jedinice razmaknute
mislim da ce se vremenom to sastaviti...
a i ako ne...sta ima veze, i meni su razmakniti i dan danas
nosila sam i aparat ali dzaba...
jedino mi je zao sto njega nervira kad jede meso, onda mu u donje jedinice uvijek zapne meso pa vadi rukama ili odbije da jede
Kod moje Emine su svi prednji zubi, i gore i dole do očnjaka, svaki za sebe. Tek su kutnji (4 i 5) jedan uz drugi. I baš je to simpatično, a pedijatrica je jednom prokomentarisala da je to baš dobro jer se tako hrana ne zadržava između zuba. Ja vjerujem da se to vremenom sastavi dok zubići postanu veći, a i onako su mliječni, mislim da to ne znači da će stalni biti takvi.
Dijasteme ili razmaci između mliječnih zubića su normalni i potrebni kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za trajne zube koji su puno veći od mliječnih. Tako da nema potrebe za brigu već je to dobar znak da trajni zubi neće biti nagužvani. Problem bi bio kad ne bi bilo razmaka između mliječnih zubi.![]()
Mi smo bili kod zubarice neki dan, prvi put. Moja curica ima razmak izmedju gornjih jedinica. Pitala sam zubaricu hoce li joj to i ostati i ona veli da hoce. Doduse, i ja i obje bake to imamo. Meni je normalno to sto ja to imam (navikla sam), ali nekak ne bih htjela da i ona to ima kad joj izrastu trajni.
E, tu se radi o genetici. Dijasteme jesu nasljedne u velikom broju slučajeva. Ali kod mliječnih zubiju su uvijek prisutne. Tako da se ne trebate brinuti.
taman sam neki dan htjela otvorit ovu temu i potpisujem od a-ž, kod nas niti u familiji nitko nema razmaknute zube, tako da čvrsto vjerujem da će se to sredit samo, evo, ivana s me utješiladonna prvotno napisa
![]()
Ja sam imala i ove druge zube razmaknute (jedinice), dosta dugo vremena.... onda su zadnji zubi pogurali ostale prema naprijed pa su se jednice spojile i nisam morala nositi aparatić. :D
nema brige, interdentalni razmak je cak i pozeljan kod mlijecnih zubica, manje se kvare i laksi su za odrzavanje. to sto dijete sad ima razmak medju zubima, ne znaci da ce ga imati kad dobije stalne zube. a ako nekome to tada predstavlja estetski problem, danas je ortodoncija takva da nema sto se ne moze ispraviti. stoga, jedina briga je cetkica u ruke i odrzavati zubice.![]()
ja bih još dodala da je moj sinac imao spojene, krasne zubiće, zato nam je sad show u ustima..fali mjesta. a ne mogu odoljeti da ne dodam da sam ga u 1 mjesecu naručila za ortodonta za 17.09. sva sreća da nam se ne žuriivana s prvotno napisa
![]()
cura na sreću ima razmaknute zube...
Evo jos jednih razdvojenih jedinica![]()
Nego, ja sam imala jedinice na razdjeljak do svoje 19te godine kad su mi izrasle 8mice i zubi se gotovo preko noci spojili....a dok sam bila dijete mi je zubarica htjela dati aparatic za spajanje zubica i to pazite sad...jer 'to nije lijepo' :?
(sva sreca na zdravom razumu moje majke)
Anita je imala dosta razmaknute jedinice (mamin zeko)
s rastom ostalih su se spojile
Moja Laura (6 godina) još uvijek ima razmaknute zubiće (to su još uvijek mliječni zubići). Ja sam imala i trajne zube razmaknute ko klinka pa su se kasnije spojili.