Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: VODENE KOZICE

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno VODENE KOZICE

Imam pitanje za one koje su ovo imali mislim vodene kozice imamo ih već tjedan dana zanima me da li se smijemo kupati,tuširati i sušiti kosu fenom većina koje sam pitala kažu ne pa smo očajni dobili smo ja i kćer sin još nije a mm ih je prebolio još u osovnoj pa molim odogovr HVALA

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

po novom ih se kupa u hipermanganu da im taj svrab malo splasne,i ne mazati s onim puderom.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama su rekli mazati s puderom inače nismo imali nikakvih problem bar ne kćer ja sam teže to podnjela ali nju niš nije češalo tako što se nje tiče ona ih i ne osjeti samo što se vide kako se pretvarju u krastice i suše

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadam se da će vam brzo proći

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imaš dolje topik o kozicama, prelistaj malo

moja starija je upravo preboljela, mlađa je danas dobila

ja sam ju kupala par puta u danu u blagoj otopini hipermangana
    nisam ni s čim mazala

sretno

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da ne otvaram novu temu - imate li iskustva s vodenim kozicama kod dojenih beba - kad je mama preboljela?

Moja bebolina ima 6 mjeseci i skoro pa još isključivo doji. Jutros sam otkrila da ima kozice, nema ih puno, nema ni temperature.

Ja sam imala kozice pred 5 godina i baš sam ih dobro odbolovala. U isto vrijeme je imala i starija kći, koja je tada imala 4 mjeseca i bilo joj je tako loše da smo tjedan dana provele u bolnici.

Koliko imuniteta sada mogu prenjeti ovoj bebi, odnosno, koliko jaku bolest mogu očekivati?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podižem...
    Zanima me da li je netko od Vas imao iskustvo sa ugnojenim kozicama? Moje najmlađe dijete je od Subote u kozicama. Do sada ih je dobro podnosio, nismo ih ničime tretirali. Samo tuširanje. Povremeno smo znali otići na svjež zrak. Uglavnom, veći dio se već počeo sušiti. Međutim, ujutro sam tijekom prematanja djeteta primjetila na guzi jednu kozicu, koja je bila najveća a izložena je mokroj peleni, da nam se ugnojila. Poslijepodne nam radi pedijatrica pa ćemo na pregled, ali me zanima jel se tko susreo sa tom vrstom komplikacije i kako je sve prošlo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

skini pelenu da guza bude što više na zraku, očisti s hipermanganom, možeš pošpricat s Peroksidom , i ak imaš namaži s Betrionom, mislim da za tu jednu ne moraš ić kod pedijatra. inače nije uputno mjenjanje temperature, ali kak je i doma i vani ista temperatura onda je svejedno,čuvati od sunca

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

trenutno nemam doma ništa od navedenih preparata. pošto do sad ništa od toga nismo koristili. jedino što mi pada na pamet jest da mu packam sa majčinim mlijekom. vjerujem da mu to ne bi moglo naštetiti, jedino pomoći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prvo skini pelenu,pa onda trackaj

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Betrion je i nama pedijatrica preporučila za kozice koje su se upalile,
    Samo sam nazvala, rekla o čemu se radi i poslali su mi recept u ljekarnu....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 29.03.2012. at 12:06

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

skinula sam pelenu, za početak ću mu mazatim svojim mlijekom, a poslije 14h zovem pedijatricu pa ćemo vidjeti dalje što nam je činiti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

samo da javim da smo bili na pregledu i pedijatrica nam je prepisala mast Betrion, pa ćemo to koristiti u kombinaciji sa majčinim mlijekom.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem...
    Zanima me da li je netko od Vas imao iskustvo sa ugnojenim kozicama? Moje najmlađe dijete je od Subote u kozicama. Do sada ih je dobro podnosio, nismo ih ničime tretirali. Samo tuširanje. Povremeno smo znali otići na svjež zrak. Uglavnom, veći dio se već počeo sušiti. Međutim, ujutro sam tijekom prematanja djeteta primjetila na guzi jednu kozicu, koja je bila najveća a izložena je mokroj peleni, da nam se ugnojila. Poslijepodne nam radi pedijatrica pa ćemo na pregled, ali me zanima jel se tko susreo sa tom vrstom komplikacije i kako je sve prošlo.
    evo moji su imali kozice prije mjesec dana...
    malac mi je jednokratnim pelenama i te su se teže sušile pa sam mu ispod pelene oblačila pamučne gačice - pomoglo je puno!!!!
    osim toga kupala sam ih oboje u hipermanganu i mazala Puriced gelom
    Posljednje uređivanje od Boxica : 29.03.2012. at 19:41

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem...
    Mi smo imali bas isti problem. stavljali smo hidrogen i antibiotsku kremu, na savijet med. sestre. Ali proslo bi i bez toga. Kad je se tijelo izborilo proitiv kozica, i te dvije upaljene su prosle. Po mojoj laickoj logici, imuno sustav djeteta se vise nije morao boriti protiv bolesti pa je usmjerio energiju na te male upale i izborio se i protiv njih. Ne brini, nije to nista strasno.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

jel bila gužva u čekaonici kod pedijatrice kad ste bili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam svoju decu u sezoni kozica kupalasamo u hipermanganu i sve ok.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali bas isti problem. stavljali smo hidrogen i antibiotsku kremu, na savijet med. sestre. Ali proslo bi i bez toga. Kad je se tijelo izborilo proitiv kozica, i te dvije upaljene su prosle. Po mojoj laickoj logici, imuno sustav djeteta se vise nije morao boriti protiv bolesti pa je usmjerio energiju na te male upale i izborio se i protiv njih. Ne brini, nije to nista strasno.

Nebi se baš složila....
    Upaljene kozice znaju biti gadne....
    Moj srednji je imao dvije upaljene, došle su do veličine kovanice od 5kn i ispupčene neka 3/4mm, jedna na nozi druga na vratu....
    Grozno nešto za vidjeti a i boljelo ga je dosta.... Trebalo je mjesec dana da mu zacijeli rana....
    A treba i paziti da ne dođu bakterije kroz ranu u krvotok... Tako nam je objasnila pedica...
    Kozice same po sebi su bezazlene, ali treba pazizi kod upaljenih...
    Nije da plašim, samo velim da ima situacija kada je potrebno paziti malo više....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 30.03.2012. at 07:57

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajoj Cheerilee. Nama nije bilo ni blizu tako strasno

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, zato velim, može biti dosta gadno...
    Ja isto prvih par dana mislila, proći će kao i ostale (on je imao zadnji, starija cura i najmlađi tada je imao 10mj preboljeli bez problema),
    kad ono, postajalo je sve gore....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bebalinka, nismo ni bili u čekaoni da ne bi drugu djecu izložili zarazi. išli smo na pregled kroz takozvani "službeni prolaz".

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Nebi se baš složila....
    Upaljene kozice znaju biti gadne....
    Moj srednji je imao dvije upaljene, došle su do veličine kovanice od 5kn i ispupčene neka 3/4mm, jedna na nozi druga na vratu....
    Grozno nešto za vidjeti a i boljelo ga je dosta.... Trebalo je mjesec dana da mu zacijeli rana....
    A treba i paziti da ne dođu bakterije kroz ranu u krvotok... Tako nam je objasnila pedica...
    Kozice same po sebi su bezazlene, ali treba pazizi kod upaljenih...
    Nije da plašim, samo velim da ima situacija kada je potrebno paziti malo više....
    to je sekundarni bakterijski infekt, kad neke bakterije uđu preko ranica, koliko sam shvatila, i tada mogu nastati ozbiljne komplikacije.
    Zato i služi kupanje u hipermanganu - za deznfekciju, no čak i to nije neophodno, bitno je da su ranice uvijek čiste, da se redovito mijenja odjeća i slično. Kod No@ne su pretpostavljam bakterije došle zbog pelena.
    O tome imam samo teoretsko znanje :gugl: srećom, nama su kozice prošle jako brzo i bez komplikacija, kroz tjedan dana već su se sve posušile. Tako da ni kosu nismo prali dok nije prošlo, a da je potrajalo, mislim da bih je isprala samo u toj istoj vodi s hipermanganom, i naravno što prije posušila.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Malena mi ima vodene kozice i ja i muž smo ih imali. Međutim, muž mi je jučer bio nekoliko sati u kontaktu sa jednim novopećenim tatom čija se bebica jučer rodila, čak je bio u njihovoj kući, pa mi je palo na pamet ima li tu opasnosti za bebu jer pretpostavljam da će taj tata danas sigurno ići u posjet u bolnicu, a i beba će doći kući za koji dan. Ne znam da li ih je taj tata prebolio, reći ću mužu da ga pita. Zanima me, dakle postoji li nekakva mogućnost nekakve "sekundarne" zaraze?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •