Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: VODENE KOZICE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podižem...
    Zanima me da li je netko od Vas imao iskustvo sa ugnojenim kozicama? Moje najmlađe dijete je od Subote u kozicama. Do sada ih je dobro podnosio, nismo ih ničime tretirali. Samo tuširanje. Povremeno smo znali otići na svjež zrak. Uglavnom, veći dio se već počeo sušiti. Međutim, ujutro sam tijekom prematanja djeteta primjetila na guzi jednu kozicu, koja je bila najveća a izložena je mokroj peleni, da nam se ugnojila. Poslijepodne nam radi pedijatrica pa ćemo na pregled, ali me zanima jel se tko susreo sa tom vrstom komplikacije i kako je sve prošlo.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem...
    Zanima me da li je netko od Vas imao iskustvo sa ugnojenim kozicama? Moje najmlađe dijete je od Subote u kozicama. Do sada ih je dobro podnosio, nismo ih ničime tretirali. Samo tuširanje. Povremeno smo znali otići na svjež zrak. Uglavnom, veći dio se već počeo sušiti. Međutim, ujutro sam tijekom prematanja djeteta primjetila na guzi jednu kozicu, koja je bila najveća a izložena je mokroj peleni, da nam se ugnojila. Poslijepodne nam radi pedijatrica pa ćemo na pregled, ali me zanima jel se tko susreo sa tom vrstom komplikacije i kako je sve prošlo.
    evo moji su imali kozice prije mjesec dana...
    malac mi je jednokratnim pelenama i te su se teže sušile pa sam mu ispod pelene oblačila pamučne gačice - pomoglo je puno!!!!
    osim toga kupala sam ih oboje u hipermanganu i mazala Puriced gelom
    Posljednje uređivanje od Boxica : 29.03.2012. at 19:41

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem...
    Mi smo imali bas isti problem. stavljali smo hidrogen i antibiotsku kremu, na savijet med. sestre. Ali proslo bi i bez toga. Kad je se tijelo izborilo proitiv kozica, i te dvije upaljene su prosle. Po mojoj laickoj logici, imuno sustav djeteta se vise nije morao boriti protiv bolesti pa je usmjerio energiju na te male upale i izborio se i protiv njih. Ne brini, nije to nista strasno.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali bas isti problem. stavljali smo hidrogen i antibiotsku kremu, na savijet med. sestre. Ali proslo bi i bez toga. Kad je se tijelo izborilo proitiv kozica, i te dvije upaljene su prosle. Po mojoj laickoj logici, imuno sustav djeteta se vise nije morao boriti protiv bolesti pa je usmjerio energiju na te male upale i izborio se i protiv njih. Ne brini, nije to nista strasno.

Nebi se baš složila....
    Upaljene kozice znaju biti gadne....
    Moj srednji je imao dvije upaljene, došle su do veličine kovanice od 5kn i ispupčene neka 3/4mm, jedna na nozi druga na vratu....
    Grozno nešto za vidjeti a i boljelo ga je dosta.... Trebalo je mjesec dana da mu zacijeli rana....
    A treba i paziti da ne dođu bakterije kroz ranu u krvotok... Tako nam je objasnila pedica...
    Kozice same po sebi su bezazlene, ali treba pazizi kod upaljenih...
    Nije da plašim, samo velim da ima situacija kada je potrebno paziti malo više....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 30.03.2012. at 07:57

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Nebi se baš složila....
    Upaljene kozice znaju biti gadne....
    Moj srednji je imao dvije upaljene, došle su do veličine kovanice od 5kn i ispupčene neka 3/4mm, jedna na nozi druga na vratu....
    Grozno nešto za vidjeti a i boljelo ga je dosta.... Trebalo je mjesec dana da mu zacijeli rana....
    A treba i paziti da ne dođu bakterije kroz ranu u krvotok... Tako nam je objasnila pedica...
    Kozice same po sebi su bezazlene, ali treba pazizi kod upaljenih...
    Nije da plašim, samo velim da ima situacija kada je potrebno paziti malo više....
    to je sekundarni bakterijski infekt, kad neke bakterije uđu preko ranica, koliko sam shvatila, i tada mogu nastati ozbiljne komplikacije.
    Zato i služi kupanje u hipermanganu - za deznfekciju, no čak i to nije neophodno, bitno je da su ranice uvijek čiste, da se redovito mijenja odjeća i slično. Kod No@ne su pretpostavljam bakterije došle zbog pelena.
    O tome imam samo teoretsko znanje :gugl: srećom, nama su kozice prošle jako brzo i bez komplikacija, kroz tjedan dana već su se sve posušile. Tako da ni kosu nismo prali dok nije prošlo, a da je potrajalo, mislim da bih je isprala samo u toj istoj vodi s hipermanganom, i naravno što prije posušila.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Malena mi ima vodene kozice i ja i muž smo ih imali. Međutim, muž mi je jučer bio nekoliko sati u kontaktu sa jednim novopećenim tatom čija se bebica jučer rodila, čak je bio u njihovoj kući, pa mi je palo na pamet ima li tu opasnosti za bebu jer pretpostavljam da će taj tata danas sigurno ići u posjet u bolnicu, a i beba će doći kući za koji dan. Ne znam da li ih je taj tata prebolio, reći ću mužu da ga pita. Zanima me, dakle postoji li nekakva mogućnost nekakve "sekundarne" zaraze?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •