Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: U kojoj dobi ste ih prestali uspavljivati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno U kojoj dobi ste ih prestali uspavljivati?

Nije baš neki naslov, ali...

Nisam pobornik teorije da djeca u nekoj dobi idu sama u krevet, ono - laku noć, kissy kiss i to je to. Sviđa mi se predodžba maženja u krevetu, brbljanja, čitanja priča... I vidim se kako to radim i kad će Kaleb već ići u školu.

Ali, kad počinju takva, a prestaju "baby" uspavljivanja?

Mi Kaleba još uspavljujemo na rukama uz muziku (u 95% slučajeva za večernje je uspavljivanje volonter tata ), eventualno (vrlo rijetko) cicom (to radim ja, jel te ). MD voli taj dio dana, kad se maleni privije uz njega i lagano plešući ga uspava, no maleni ima 14 kg i taj proces ponekad traje i po sat vremena. Ako se to previše oduži, alternativa je cica u krevetu. Priče i maženje, ležanje u zagrljaju - ni pod razno.

Do kad ste vi uspavljivali (uspavljujete) djecu na taj način (ili slično, poanta je da ih vi trebate uspavati)? Kako postići neki lagani prijelaz? Je li to u ovoj dobi (19 mjeseci) prerano?

Večernji ritual imamo - kupanac, večera, maženje uz crtić (Piko ili Baby TV). Nakon toga slijedi gore opisano uspavljivanje. U par navrata pokušala sam ga odvesti u krevet i probati nešto drugo, počne skakati po krevetu, a kad se umori - traži cicu. Priče ga još ne zanimaju (ni slikovnice). Maziti se sa mnom navečer baš ne želi - nanjuši cicu. Tata ga je prije neka 2-3 tjedna uspio par puta uspavati (ali nakon nošenja uz uspavanke) tako da je legao s njim, ali sad opet to ne želi.

Kakva su vaša iskustva s odlaskom na spavanje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: U kojoj dobi ste ih prestali uspavljivati?

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    kad se maleni privije uz njega i lagano plešući ga uspava
    Buahahahaha.

Valjda je svima jasno da ipak MD uspava Kaleba, a ne Kaleb njega.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

maureno nekad kaže laku noć i legne u krevet ali to je jako rijetko...još uvijek ga najčešće nosimo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne sjećam se :shock: :? Nosili je nismo nikad nego smo je u krevetu držali na rukama i nunali, pa bi je kad bi zaspala spustili na krevet.
    Sama je odustala od toga, otpuzala bi iz naručja i legla i od tada ju uspavljujemo tako - ona leži a netko od nas kraj nje.
    Moramo ju jako zagrliti.
    Mislim da je to bilo oko godinu dana, ali nisam uopće sigurna.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u nedjelju je bilo ovak...došli smo u sobi i upalio je tv...nako 10ak minuta ga je ugasio i rekao laku noć i dao mi je pusu.legao mi je u zagrljaj i zaspao u dvije minute a ja sam ostala :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Do 19 mjeseci se uspavljivao uz cicu. Onda je definitivno prestao s dojenjem, pa smo prešli na sistem pjesmice/priče, kasnije pričanje/čitanje. To traje i sad. S time da se rutina mijenjala, ovisno o njegovim interesima (u dobi oko 2 godine je obavezan dio protokola bio đipanje po našem krevetu do iznemoglosti, a onda pjesmica/priča u njegovom krevetu - sad više ne đipa, na sreću).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naš ritual je pranje zuba-tuširanje-slikovnica (2,3,4)-gašenje svjetla-pričanje priče-grljenje-spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Naš ritual je pranje zuba-tuširanje-slikovnica (2,3,4)-gašenje svjetla-pričanje priče-grljenje-spavanje
    E, ovo mi je lijepo Sjećaš li se kad ste započeli s takvim ritualom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad smo se prestali uspavljivati dojenjem - prvo zagrljaj i pjevušenje. onda smo imali fazu zagrljaja i pričanja kraljevske puse (bar triput). sadašnja faza - grlimo se i pričamo o vrtiću i dnevnim događajima, to je naše vrijeme. onda pomalo zašutimo i zaspimo (obično ja prva ). i više mu nije potreban fizički kontakt da zaspi, zna se okrenuti na drugu stranu.

neki frendovi su se počeli samosupavljivati (=sami u sobi), ali u pogrešnoj si dobnoj skupini za to.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne sjećam se :/

Lei baš treba fizički kontakt da zaspe. Traži da joj napravim kućicu - to znači da stavim ruku preko nje, kao zagrljaj, ali ja oslonim dlan na krevet da ju ne pritisnem pa ona to zove kućica.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod Timija pali, samo kad ga Šafra uspavljuje, pjevanje. Legnu oboje na krevet i tata mu pjevaj a ovaj zaspi kroz par minuta.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    kad smo se prestali uspavljivati dojenjem - prvo zagrljaj i pjevušenje. onda smo imali fazu zagrljaja i pričanja kraljevske puse (bar triput). sadašnja faza - grlimo se i pričamo o vrtiću i dnevnim događajima, to je naše vrijeme. onda pomalo zašutimo i zaspimo (obično ja prva ). i više mu nije potreban fizički kontakt da zaspi, zna se okrenuti na drugu stranu.

neki frendovi su se počeli samosupavljivati (=sami u sobi), ali u pogrešnoj si dobnoj skupini za to.

Lovro je tu negdje kao Andrejček (a ja kao Ajvić...u onom dijelu oko "tko prije zaspi"). No do te faze smo trebali doći.

S tim, da je Lovro prošli tjedan jednu večer, dok je mama bila u skitnji, potjerao tatu van iz sobe i rekao da ide sam spavati. I zaspo!! :shock:
    I kako došlo tako ošlo. Mene još nije potjerao iz sobe .
    No ja uživam u tim zajedničkim trenutcima. Pričamo o danu, vrtiću, problemima, opraštamo si ispade i puno se mazimo.

S druge strane u onoj fazi slikovnica, koju je obožavao (i opet je završavala cicanjem), počeo je iskorištavati čitanje priča u krevetu...tako da od jedne smo brzo došli do 3 ...no sad priču čitamo u dnevnoj sobi u pidžami i odlazimo u potpuni mrak u spavaću sobu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da...i kod nas je ta faza počela nakon što je Lovro navršio dvije...u stvari debelo nakon toga.

Ono što ti hoću reći, strpi se! Preko noći će se sve promijeniti!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kajaznam, negdje s 2,5 godine, s time da je ispočetka nakon priče za laku noć spavao u našem krevetu, a s 3 godine bi nakon priče i maženja upalio lampicu, ugasio glavno svjetlo, legao u krevet i nakon puse za laku noć zaspao.

Poslije je već počeo izvoditi kerefeke - kad nije baš umoran, vrati se k nama u boravak, malo se još pomazi i pogleda telku (ja obično stavim neku govornu emisiju ili teletekst ak nema ništ na Animal planetu ili Discoveryu) te kroz desetak minuta ode u krevet sam. Ja dođem za njim da ga pokrijem i dam mu pusu, ali obično već na vratima viče 'Ne pusu!'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Ma to ni ne želim! Sam u sobi? Jok! Nego da nije na rukama ili na sisi, samo to. Može čvrst zagrljaj, pjevanje na krevetu, sve prolazi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    S druge strane u onoj fazi slikovnica, koju je obožavao (i opet je završavala cicanjem), počeo je iskorištavati čitanje priča u krevetu...tako da od jedne smo brzo došli do 3 ...no sad priču čitamo u dnevnoj sobi u pidžami i odlazimo u potpuni mrak u spavaću sobu.
    kod nas se igra, crtići i smirivanje uz slikovnice odvijaju u dnevnoj sobi. u krevetu isključivo mirno ležanje i pričanje, inače bi se uspavljivali do tri ujutro.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

luna, znaš - kod nas s dvije godine. ne znači da vi ne možete i ranije, vidjet ćeš kako reagira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dvije godine mi je skroz cool. Tatica će biti presretan kad mu kažem da postoji svjetlo na kraju tunela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da, još jedno pitanje - mame koje su u toj dobi (2+) još dojile (vidim da se takve uglavnom i javljaju), kako ste uspjele postići da ne žicaju cicu kad legnete?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oskar star 7g10mj i Melita satra 5g6mj jos dan danas ne mogu zaspat sami

kad su bilo gdje drugdje ili s bilo kim drugim - onda zaspu, al kad se vrate doma prepricavaju taj dio kao najuzasniji dio boravka kod nekoga - zamisli - rekla mi je da idem spavat :shock: SAM :shock: u sobu
    al kad su doma s mamom nema sanse da idu solo spavat , al nikakve

ak mi se bas nejde lezat s njima u spavacu onda zaspu na garnituri u dnevnom, al da ce se, kad im se spava, dic i otoc i bit sami u spavacoj, a-a nema apsolutno nikakve sanse

ja bi recimo trebala svako vece kad im je vrijeme za spavanje skupa s njima leci u krevet i cekat da zaspu (i gledat u plafon ), al je problem da ak ja to tak napravim - zaspim ko top cak nekad i prije njih i onda sve sto sam trebala napravit ostane nedovrseno, a to mi onda uzrokuje zivani slom kad se probudim ujutro...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Orku, od kako se prestala uspavljivati na cici, uspavljuje tat.
    I dan-danas se dogodi da je uspavljuje na rukama.
    Sva sreća da ima 18 kila.

Inače, leži u krevetiću i pričamo joj priče: nekad 2, nekad 6.
    A nekad otpočetka spava s nama pa joj ne treba priča, zaspi ko malo prase.
    I još se smješka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neću valjda opet pričati

rekla sam mu da mu ne dam cicu nego ću ga zagrliti, da ćemo cicati samo u sobi na fotelji. prvih par dana kad je inzistirao zaista smo otišli u sobu pa je skužio da je to bezveze. ali u globalu je odmah prihvatio da nema cice, i kad bi se probudio po noći (iako si je vratio jedno noćno cicanje, ali ne bi zaspao dojeći).

kažem - moraš procijeniti kad će kaleb biti u stanju prihvatiti tvoju želju i objašnjenje.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam uspjela postići
    Uspavljujemo se isključivo cicanjem. Ako radnim popodnevnu ide spavati u ponoć kad dođem s posla. Nije da nismo probali i sve ostalo, slikovnice ju ne zanimaju, nošenje pali samo kod bake, ne voli kad joj pjevamo (kunem se da imamo sluha ), kupanje ju samo razbudi...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih se trebala pokrit skarniclom i sutit, ali lonac-poklopac-vrazicak mi ne da mira. Vid u zadnje vrijeme zaspe tako sto poslije vecere i tusiranja, ispricamo pricu Andriji i Lovri, on ili slusa ili se poigra; onda mu ja dam sisu; onda dodje MM poljubi ga i on zaspe. :?

imao je onaj jedan tjedan plakanja iako se rutina nije razlikovala. on se tada ustajao iz kreveta i tulio i protestirao, mi smo ga vracali, ljubili, mazili. onda se odjednom prestao ustajat. sad mirno ceka da tata dodje dati pusu. ma ja se jos uvijek svako vece cudim ko pura dreku...

nadam se da ce potrajati. :smajlidrzifige:

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kad ide s tatom spavati, oni leže na krevetu, malo pričaju, Ema se vrti (gnjezdi se ) i zaspi za nekih 10tak minuta.
    inače nema problema kad treba ići spavati. u stvari nikad nije cendrala il tak, sama traži da se legne na jastuk i pokrije .
    Ja je uspavljujem dojenjem, i to jednu duda a drgu pokrije rukicom, veli 'samo dezati' , ali kad joj je 'dosta', okrene se na drugu stranu i zaspi. dužina ovisi o tome da li je umorna ili ne. prije toga se valjamo po krevetu i skačemo.
    čitanje knjigica ili slikovnica odvija se tijekom cijelog dana. nekad (dosad 2-3 puta) voli 'poslušati' priču za laku noć - u tom smjeru želim ići. nek se nacica, zagrlimo se i pričamo priču, zaspimo .
    kad ju ja uspavljujem popodne, za vikend, kad sam doma, onda ju malo ponosim uz cicanje i zaspi za 15tak minuta. da smo na krevetu - trajalo bi i sat vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dnevno neću ni spominjati, jer me sram.

Uspavljujem ga u kolicima iz kojih mu visi pola tijela.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja već dulje ne uspavljujem Andriju navečer - večera, kupanac, legnemo na krevet, on se malo mazi, malo "priča" i zaspe. Obično u roku 15-tak minuta od ulaska u sobu.

Za dnevno spavanje ga ipak još uspavljujemo na rukama (tu i tamo sam zaspe).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Irma je do 2 godine zaspivala isključivo na rukama ili na cici ( o bože, to su bila maratonska nacicavanja ), a danas ona se druži sa tatom dok ja ne uspavam Mirtić. Tad oni uče pisati brojeve, čitaju pričice ili gledaju discovery.
    Ja sam zadužena za piškenje prije spavanja i vođenje u naš krevet. Tad se još malo mazimo, ja joj dam pusu za laku noć i kažem joj već kaj idem raditi (pospremiti kuhinju, popričati sa tatom, otuširati se i dolazim u krpice), ona se okrene na drugu stranu i u pravilu zaspi.
    Tako smo počeli ne znam ni sama kad, ali nadahnuo me JJ
    čisto dobro podnosi da imam nešto za obavit i da ću svakako doći u krevet.

Mirta prije spavanja obv cica, a kad joj je fajrunt zatvori oči počne sisat svoja dva prstića primi me za kosu i gotova je za 3 minute

Citiraj marta prvotno napisa
    ma ja se jos uvijek svako vece cudim ko pura dreku...
    ja ovako od kad se rodila

t

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja uspavljujem F jedino i isključivo na cici, no budući ga ne vidim >pola dana, to mi je prekrasno i uživamo oboje...
    mm ga uspavljuje pjevajući ili uz muziku i plešući...
    baka ga stavi u krevetić i priča priče ili pjeva
    teta u vrtiću ga legne na krevetić i malo pomazi po leđima...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivor oduvijek nije "znao " sam zaspati (sad ima 8 godina), prvo je to bila cica za uspavljivanje, pa nakon otprilike godine dana flašica + mama + slikovnica za laku noć (i često se budio po noći, jer je još i spavao s nama u sobi, i stalno je prelazio u naš krevet).
    To je tako ( nakon nekog vremena naravno bez bočice) trajalo do otprilike 4 godine, kad smo se preselili u vlastiti stan.
    Meni je cijela ta faza uspavljivanja bila prelijepa, jedino me smetalo to buđenje po noći (po više puta). Ali to je buđenje oko druge godine prestalo.
    Uglavnom kad smo se preselili prešao je u vlastitu sobu, bilo mu je super, ali uvijek smo se navečer mazili, pričali-čitali.
    Sad kad ima seku od godine i pol, njih su dvoje zajedno u sobi otprije nekoliko dana, i tek sad sa skoro 8 godina ponekad mu se desi da zaspe samo s pusom za laku noć( seka mu je u tome pomogla, jer je sad ona s njim u sobi). Ali ne računam pričanje pričice seki koju on dopunjava i njegovo recitiranje neke vlastite ili školske pjesmice.
    Mada najsretniji su kad se svi zajedno ugnijezdimo na bračnom krevetu i vjerojatno bi najradije da tako i spavamo cijelu noć.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: U kojoj dobi ste ih prestali uspavljivati?

kad se maleni privije uz njega i lagano plešući ga uspava
    Buahahahaha.

Valjda je svima jasno da ipak MD uspava Kaleba, a ne Kaleb njega.
    a cuj, mm obicno uspavljuje doriana isto tako, al dosta puta tata ostane spavati, a mali se probudi nakon 5 minuta i onda naravno ulijece cica.

nekad ga nastavimo zajedno uspavljivati, tako da imamo svako malo cicanje, a u pauzama skakanje po nama. tata naravno i dalje spava
    kad se naspava, nakon nekih sat vremena, opet ide nosenje i plesanj, i nekad zaspe tako, nekad opet mene trazi, tj. cicu. jer za mene ga bas briga, glavno da je cica tu

jednu noc sam nakon takvog scenarija rekla da se osjecam ne ko da imamo dijete nego medvjeda u krevetu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene Borna izluđuje s uspavljivanjem,svako vece ležim po sat vremena (ako imam srece ako ne onda i duže) on leži cvrsto me zagrli i ne želi zatvorit oci bez obzira na to što je jako umoran.kad ga uspavljuje mm zaspe puno brže,ali to dolazi u obzir samo kad mene nema kuci a to je jako rijetko. i nemam ideju kako to riješiti :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za dnevno uspavljivanje sam uvela kolica, i to super funkcionira, jer se on vec dugo nece uspavati an cici, a hoce ciati, i onda kad se nacica ode dole s kreveta i pravac u dnevni. nekad bi i zaspao na cicvi, ali rijetko. obicno je trajalo sve skupa oko sat vremena. a sad u kolicima zaspi za maksimalno 10 min, ja ga samo prebacim u krevet jer tamo dulje spava. uopce me ne smeta sto zaspe u kolicima, glavno da zaspe!

uspavljvat ga mi ne smeta, al me smeta kad ne moze zaspati pa se muci i on i ja i mm.

voli slikovnice, obozava ih, ali to njega samo razbudi. pjevanje ga nervira, u principu ne voli nista s lezanjem.
    iz svega prilozenog se vidi da uopce ne ocekujem da sam zaspe do negdje tamo 18-te godine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baka ge je uspavljivala pjevanjem, pričom, maženjem na krevetu već s godinu dana, ja cicom do 2 i pol, a od tada pročitamo priču (2-3) u krevetu, ugasimo svjetlo, kažemo si laku noć, ....i kako kada, ako je umoran zaspe odmah, a ako ne vrti se po krevetu još dosta dugo, no bez riječi jer zna da mora spavati. Spava s nama. Da, i uvijek ide spavati kad i ja. Nema šanse da ga uspavam i odem jer se budi za minutu; isto je i u jutro.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo davida uspavljivali na nacin koji se tebi ne bi dopao jer bi ga nakon kupanca, slikovnice i mazenja, ostavili u kreveticu, kisi-kisi irena grobnik i on bi sam zaspao, bez ikakvih problema. jednostavno je tako bio naviknut. danas ima 5 godina i osim cinjenice da vise ne spava u kinderbetu, nista se bitnije nije promijenilo - opere zube, malo mazenja, pusa i gasenje svjetla u sobi, ostavljamo otvorena vrata. ili odemo spavati nas dvoje zajedno u moju sobu, malo se mazimo i pricamo, on zaspe i onda ga prebacujemo u njegov krevet. u svakom slucaju, pustamo mu kako on odluci, ali to ta dva glavna nacina.

sefica se uspavljuje na cici. vrlo cesto se ja sama uspavam, on se odsteka i vrati u dnevni boravak, muz kaze da onda zaspe na tepihu, sjedecki na fotelji, kako-god, al vidim da cica nije visa tolko strasno bitna. nema sanse da je ostavimo u kreveticu ili krevetu, kisi-kisi i bok. NIKAD, niti jedan jedini put se u svojih 25 nije sama uspavala i moram priznati da me nekad strasno umara njeno uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dnevno neću ni spominjati, jer me sram.

Uspavljujem ga u kolicima iz kojih mu visi pola tijela.
    a sta bih onda ja trebala reci. Ja citav zivot Editu uspavljujem u koziju(ona prva autosjedalica) A moja Edita je izrazito visoko dijete. Pa mozete mislit koliko visi iz autosjedalice.
    Dobro, vec nekoliko mjeseci zna otic sama u krevet, malo se vrti i zaspi.
    Za to vrijme ja lezim sa Samijem u istoj sobi. On se prigrli uz mene i zaspi.
    a kada cemo dozivjet da kazemo djeco spavanje, a oni se samo okrenu, odu u svoju sobu i zahrcu

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Osim sto imam problem da ga NITKO osim mene ne moze uspavati, problem je i taj sto on bez moje kose (i cice) ne moze zaspati. Ja se mogu cijela izmaknuti, ali kosa mora biti nadohvat njegove ruke i onda se meni lagano kidaju zivci i kad bi znala kako ga odviknuti od toga, ne bi mi smetalo ni samo cicanje ni nista.
    Inace, popodnevno uspavljivanje je puno brze nego vecernje, cak ga i poluuspavanog mogu ostatviti, ne buni se.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zadnjih 2 mjeseca od kada se preselia u svoj krevet sama zaspi. Nekad ode sama u sobu i zaspi, uglvanom idemo zajedno spavati. Lezi mirno, nekad uzme moju ruku (moj krevet je uz njen) i tako zaspi. Prekrasno! Inace smo je 2 i pol godine uspavljivali, najcesce citanjem.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo dojili jako kratko ( cca 2 meseca) i nisu bili navikli na uspavljivanje uz fizički kontakt samnom - sinhrono dojenje bez mogućnosti da se nešto posebno ušuškaju. Onda su se jedno vreme uspavljivali na flašicu pa smo i to izbacili a uveli nunanje u kolicima. Pa su i to izbacili a u zamenu dobili flašice sa vodom pa onda kljun-čaše sa vodom. Sad samo izjave da im se mnooogo spava i zakuntaju bez reči za 2min.

Inače imamo ritual pre spavanje već dve godine - tuširanje, mleko, zubići, maženje utroje na dvosedu uz dogovor šta ćemo raditi sutra , mooožda malo crtića pre mleka, puse i laku noć. Priče ih rasanjuju, pesmice takođe jer se uključuju sa 'Ćuti, mama, ja ću!'', to nadoknađujemo preko dana

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne mogu se sjetiti kad smo točno počeli s tim ritualima, ali u zadnjih godinu dana 100% nema ljuljuškanja i nanašanja. Ma zapravo, u zadnjih godinu i pol. Bilo je čitanje pričice u krevetu, maženje i onda, ovisno o tome tko ga uspavljuje - ili cica (mama) ili zagrljaj (tata).
    Nakon prestanka dojenja ritual je samo pričica (odnosno 2,3,4...), ušuškavanje, maženje+pusa za laku noć i spavanac. Moja leđa presretna takvim razvojem situacije

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

F. od nekih godinu i pol zaspe sam s bočicom i krpicom, a ako ne zaspe, zove nas i ja onda mu jedno od nas ili oboje pričamo priču, ali obavezno u mraku i ležeći. Uglavnom, izmišljamo priče o onim stvarima koje on voli, na primjer, ja mu uvijek pričam o bageru (ti bi mogla izmisliti nešto o lampi, npr). Često tako uspavam i samu sebe.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi Patrika nosamo samo ako ga nekaj boli, smeta tj ako se plače ili cvilka. Tješenje. I to kratko. A uspavljivanje je ležećki, može i u dnevnom na trosjedu, ja si upalim telku s CSI om i stavim skoro na "mute", on malo cica, pa zakrmi i otkači se i okrene mi malo dupence i ugnjezdi se. Pustim ga tako nekih 10-ak minuta da se skroz opusti i utone u san, pa ga prebacim. Ak tu zeznem stvar onda imam svakih 10 minuta malog zombija koji dolazi po mene. Onda mi je bolje otić u krevet i ostat spavat.

Kad ne može zaspati tj kad je fakat budan a recimo već je 21 sat, ja ga pustim da se igra u pidjami, npr s legićima, ili čitamo slikovnice isl onako da skuži da nema divljanja i skakanja, cerekanja na sav glas jer ljudi oko nas spavaju, ali nema spavanja "na silu" jer je "prošao crtić" - meni je to ostavilo duboki trag i unervozim se na samo prisjećanje.. Kad mu se spava - ići ćemo u krpe. I na taj način samo par puta je bio budan do cca pol 11. Nemrem forsat i bok. Baš sam mimoza

Ali - zgodno je kak su klinci različiti. Patrik jako voli fizičku bliskost bez puno trkeljanja i ostalih poticaja (tipa glazba isl) a meni nije teško palo jer smo jako slični. Moram ga uvijek malo grliti, dodirivati tj biti dovoljno blizu da kad se okreće i "gnjezdi" u snu, može pružit rukicu i primit me za prst, dotaknut mi lice ili nekaj takvo. A kad me šogica savjetovala da mu pjevam i pričam (na moru) da će onda sigurno zaspati - ostala je u šoku kad mi je malac iznervirano rekao Ne! i stavio mi ruku na usta. Nije mi to čudno, jer meni fakat svi mogući podražaji sa strane samo izazivaju znatiželju a sprečavaju san.

Sori na podužem postu..

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

lol, Tiwi, k'o da si mog Svena opisala. ista ista priča.

meni se čini da će se on uspavljivat na cici sve dok ne prestane dojit, a nadam se da će se to dogoditi oko 2. godine. iako, sad su noći dobre (kuc-kuc-kuc), a cica samo kad mu je jaaaaako dosadno (a danas će biti, jer lije kiša ) i za uspavljivanje pa mi i nije teško, osim ako mi ostane puno posla pa šizim.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citat:
    Tin se još uvijek uspavljuje isključivo dojeći

Quotam samu sebe da bih rekla kako je kod nas sada situacija drugačija. Prestali smo dojiti i buditi se noću (da, da spava cijelu noć ), ali i dalje se uspavljujemo, samo na drugi način. Kad mu se prispava samo kaže."Idemo pričati ko fe pava (ko sve spava", legnemo na krevet i onda on postavlja pitanja: "Šta radi Bob Graditelj? Šta radi Krumpirko? Šta radi Traktor Tom? Šta radi baka? Šta radi deda? itd.itd.", a ja onda izmišljam kratke pričice od kojih svaka završava sa "...i onda je zaspao." Nakon toga se okrene na trbuh i zzzzzz.
    Evo kopiram što sam o tome napisala na drugom topicu.
    Ono prvo je napisano u 6-tom mj ove godine, a ova druga praksa je od 9. mj kad smo prestali s dojenjem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Negdje oko godine dana smo prestali sa tim uspavljivanjem i nosenjem. Sad legnemo skupa na krevet i malo se mazimo i pricam joj neke pricice i tona obavezno mora dirati moju kosu i tako zaspe. Ima dana kad ja zaspem prije nje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za dnevno uspavljivanje znam da sam tri puta trudna "do zuba" uspavljivala noseci i pjevajuci...

za nocno - negdje oko druge godine (ko bi se svih detalja sjetio ), legnemo u krevet, pricamo, pjevamo, spavamo. uglavnom se drzim mota - keep it simple. cesto nista ni ne govorim, nakon vecernje rutine, samo legnemo zajedno i - spavamo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ovak toni je ko beba kad je cicao i kasnije na bocu do 1 god zaspao na mojim rukama,kad je krenuo u jaslice dudao je u kindacu i zaspao,a kad je prestao s mijekom sa d popije sam caj okrene se i kaze laku noc

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zaboravih spomenuti, da za noćno uspavljivanje u kombinaciji s dojenjem ide i draganje po leđima navedene mlade dame

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E, da, još jedno pitanje - mame koje su u toj dobi (2+) još dojile (vidim da se takve uglavnom i javljaju), kako ste uspjele postići da ne žicaju cicu kad legnete?

jaaaako teško....boca jane pokraj kreveta,maženje,suze,nošenje,veliku igru je imao i mm i storma koja je uvijek bila tu kad mi je bila bed situacija.btw sad ne ciki UOPĆE od subote :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako idem ja- mazenje na putu u krevet, za vrijeme oblacenja vrece (primjetila sam da se ne smijemo previse igrati u krevetu jer onda nakon sisanja trazi isto pa umijesto da spava luduje), dojenje i varijanta a) okrene se od sise na drugu stranu, palac i zaspe. varijanta b) okrene se na drugu stranu, palac i ne zaspe, pa se vrtimo, malo penjemo po mami, grlimo. i na kraju zaspemo, cesto obje i cesto ja prije nje.
    skuzila sam da joj ne pase kad je samnom prica i mazenje dok tone u san. ona je copycat tako da oponasa sve sto ja radim pa tako ja moram glumiti da spavam, sto cesto ne bude gluma.
    popodne, ako ne zaspe u autu na putu doma, ista sablona, sisa, pa makar i 2 sekunde, okrene se, palac i san.
    tata moze bez negodovanje i protesta samo ako mene nema i tada im je divno. zagrle se pricaju, maze i zaspu.

prije je po noci on mogao uletiti, pa cak i navecer nakon sisanja, ali sada ne- vrisak i mama.

no ovakvo uspavljivanje imamo vec valjda godinu dana. ne pamtim kada sam je na rukama uspavala.
    a znam...ljetos kad mi je u setnji zaspala u narucju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •