Nije baš neki naslov, ali...
Nisam pobornik teorije da djeca u nekoj dobi idu sama u krevet, ono - laku noć, kissy kiss i to je to. Sviđa mi se predodžba maženja u krevetu, brbljanja, čitanja priča... I vidim se kako to radim i kad će Kaleb već ići u školu.
Ali, kad počinju takva, a prestaju "baby" uspavljivanja?
Mi Kaleba još uspavljujemo na rukama uz muziku (u 95% slučajeva za večernje je uspavljivanje volonter tata), eventualno (vrlo rijetko) cicom (to radim ja, jel te
). MD voli taj dio dana, kad se maleni privije uz njega i lagano plešući ga uspava, no maleni ima 14 kg i taj proces ponekad traje i po sat vremena. Ako se to previše oduži, alternativa je cica u krevetu. Priče i maženje, ležanje u zagrljaju - ni pod razno.
Do kad ste vi uspavljivali (uspavljujete) djecu na taj način (ili slično, poanta je da ih vi trebate uspavati)? Kako postići neki lagani prijelaz? Je li to u ovoj dobi (19 mjeseci) prerano?
Večernji ritual imamo - kupanac, večera, maženje uz crtić (Piko ili Baby TV). Nakon toga slijedi gore opisano uspavljivanje. U par navrata pokušala sam ga odvesti u krevet i probati nešto drugo, počne skakati po krevetu, a kad se umori - traži cicu. Priče ga još ne zanimaju (ni slikovnice). Maziti se sa mnom navečer baš ne želi - nanjuši cicu. Tata ga je prije neka 2-3 tjedna uspio par puta uspavati (ali nakon nošenja uz uspavanke) tako da je legao s njim, ali sad opet to ne želi.
Kakva su vaša iskustva s odlaskom na spavanje?

), eventualno (vrlo rijetko) cicom (to radim ja, jel te
). MD voli taj dio dana, kad se maleni privije uz njega i lagano plešući ga uspava, no maleni ima 14 kg i taj proces ponekad traje i po sat vremena. Ako se to previše oduži, alternativa je cica u krevetu. Priče i maženje, ležanje u zagrljaju - ni pod razno.
Odgovori s citatom
Sjećaš li se kad ste započeli s takvim ritualom?
.
) i za uspavljivanje pa mi i nije teško, osim ako mi ostane puno posla pa šizim.
), legnemo u krevet, pricamo, pjevamo, spavamo. uglavnom se drzim mota - keep it simple. cesto nista ni ne govorim, nakon vecernje rutine, samo legnemo zajedno i - spavamo