-
Napukla ključna kost
Po izlasku iz bolnice rekoše nam kako je malenome napukla ključna kost
Rekoše kao to nije neki problem i da samo malo štedimo to rame.
Ima malu kvržicu na lijevom ramenu i nekako ručicu drži uz tijelo.
Ima li netko iskustava s ovim. Što činiti, na što paziti? Koje je vrijeme otprilike potrebno da zaraste?
-
I mom Roku je isto bilo ("nježno su ga čupali van
) i tek su mi na izlasku iz bolnice rekli da ima napuklu slomljenu kost. Mi smo povijali rukicu sa benkicom (ako se dobro sjećam) i na prvoj kontroli sa mjesec dana je sve bilo ok!
Ne brini,nije strašno kao što zvuči!
~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prođe
-
Kako povijali rukicu? Meni su rekli da ga samo ne stavljam na to rame leći i pazim pri odjevanju.
Ja sam, naravno, još sva treperava i bojim se da se neš ne iskomplicira.
-
Koliko je dijete točno staro? Ne bi ti htjela nešto krivo savjetovati !
Jel ti bila patronažna?
-
Ima 7 dana. Bila nam je patronažna i također ništa nije govorila vezano uz povijanje. Baš ću ju sutra pitati. Što su tebi sugerirali?
-
Imali smo isti problem.
Naša patronažna nam je savjetovala ovako.....
1. kod oblačenja benkice prvo navuči na ruku na onoj strani gdje je slomljena ključna kost....poželjno je koristiti benkice koje se vežu, a ne one koje se oblače preko glave
2. kod podrigavanja nakon jela i inače kod držanja bebe na rukama, držati bebu da gleda prema naprijed tj. njezina leđa na tvoja prsa....nasloniš bebu sebi na prsa i jedna ruka pod guzu, a druga oko bebinih prsa (nadam se da si skužila opis)
3. spavanje na leđima
Ništa ti to nije strašno, malo pripaziš i to ti prođe za cca 3 tjedna.
Nadam se da sam pomogla.
-
Evo mg1975 ti je sve odgovorila! A ti još ipak vidi s patronažnom!
Sve će biti ok!
-
Tako i radimo osim spavanja na leđima. Nama je rečeno isključivo spavanje na bok. I kod nas je desni jer na taj lijevi ne smije.
Hvala
-
nama nisu za spavanje ništa rekli, samo paziti kod oblačenja, a rukicu držati da bude uz tijelo - ili povojem ili benkica naopako pa još jedna tako da rukica ostane unutra. stvori se novi sloj i kost zaraste, evo sad je sve u savršenom redu
-
Evo o tome ništa mi nisu rekli. Više usput rekoše napukla ključna kost a ja poludila. Baš ću pitati je li i kod nas treba povijanje.
Malo se radi toga mučimo s dojenjem na desnoj cici jer ne možemo u ležećem položaju a ja sjediti ne mogu jer sam sašivena od do.
-
Ista stvar se i nama desila, samo što nama patronažna nije ništa rekla osim da prvo oblačimo bolesnu ruku a zadnju ju svlačimo.
Nama je bila pukla kost...
Na prvom pregledu ( s mjesec dana) nam je pedica rekla da ne stavljati spavati na bok na tu stranu, čuvati kod oblačenja i da će samo zarasti, evo sad je prošlo 6 mj. i još se osjeti kvržica...
Sva sreća koristi obije rukice u jednakoj mjeri pa nema posljedica...
Ta patronažna nam je bila više od štete nego od koristi..
-
Evo danas nam je bila patronažna pa kaže kako ne trebe povijati ako mi ne rekoše pedijatri. Vidm kako danas malo više koristi tu rukicu. Bio bi još bolje da nije spavao prva tri dana baš na tom ramenu
-
Nama to u bolnici nitko nije rekao nego je pedica skužila kvržicu na rameni na pregledu s mjesec dana kad je već sve zaraslo. Katastrofa kak su neodgovorni da te ni ne upozore!
-
I mojoj srednjoj curici je bila napukla ključna kost. To ne znači da je nisu nježno vukli van, negi je rame zapelo za simfizu i to se događa vrlo često i nije ozbiljno kako zvuči. Meni su savjetovali da rukavić benkice pričvrstim za posteljinu tako da je bebi ručica podignuta i savijena u laktu, kako bebe obično i drže zdravu ručicu. A to je moguče samo dok leži na leđima. Svakako, ako dijete normalno miče ručicom, ponekad ta ozljeda prođe i nezapažena. Mojoj malenoj je to brzo zaraslo i nema nikakvih problema.
-
samo sam htjela reći kako je maleni nakon 2 tj spavanja na desnom boku počeo tako držati glavicu pa je pedijatrica spominjala prinudni položaj glavice te naložila neka sada spava isključivo na lijevom te kao da nije bilo dobro da spva stalno na istom boku. Aj ti sad znaj...
-
-
Mojoj curici je zaraslo i prije mjesec dana samo se pipala kvržica gdje je kost zarasla. Ja se nisam puno opterećivala s položajem za spavanje, samo prvih deset dana sam pazila da ne leži na tom boku i pazila sam kod oblačenja . Nisam primjetila da bebu išta smeta ili da joj je bolno micati rukicu, čak je normalno ležala dok bi dojila, ali kod spavanja bi je stavila na zdravo stranu. Nemoj previše brinuti, brzo će to proći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma