Zvac prvotno napisa
Drage moje... Koliko god mi se činilo da imam iskustva s izdajanjem, svakodnevno imam barem jedno pitanje. Nedavno sam se pohvalila kako ima mlijeka i kako sam uspjela svoriti banku.
Jedini problem u cijeloj mojoj priči je taj što svaki moj izdoj traje od 45 minuta do sat i kusur. To je jedini način da ispraznim obje dojke. Nemam problema na početku izdajanja s otpuštanjem mlijeka, curi ko ludo, ali nakon nekog vremena kao da se zatvore svi kanali, a dojka je još uvijek puna. I onda ja neko vrijeme pumpam na prazno do kada ponovo ne krene ko ludo. Stvar je u tome sto se izdajam svaka 3 sata, a imam malog Alana od 2 mjeseca (za kojeg sve to radim), ali i malu Laru od 3 i po godine. Ne ostaje mi vremena gotovo ni za što osim za izdajanje i pranje izdajalice i bocica. Već sam sama sebi postala smiješna s izjavama "čekaj da se izdojim; čekaj da operem izdajalicu..."
Ako se izdajam manje vremena, dojke mi ostaju pune i bojim se upale, ali i prestanka proizvodnje mlijeka. Zato se pokušavam apsolutno svaki put izdojiti do kraja. Nabavila sam i onaj hormonski sprej za uštrcavanje u nos kako bi se kanali otpustili, ali me strah koristiti ga ako mi nije potreban.
Imte li i vi takvih problema?