Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: "šeće" po leđima

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno "šeće" po leđima

Malena mi ima 6 mjeseci, jako je živahna, zdrava, razvija se onak- "po školski". Zadnja 2-3 tjedna ima običaj raditi "most" i tako šetati, to je danas vidjela pedijatrica i rekla je da to definitivno nije opistotonus (u onom patološkom smislu), nego jednostavno neki njezin način kretanja, kaže da joj se čini jako živa i zainteresirana, i da se vjerojatno tako hoće kretati jer još ne puza. Preporučila mi je da joj u potrbušnom položaju stavljam zamotani ručnik ispod trbuha i da ju što više stavljam u položaje u kojima bi ona bila savijena prema naprijed.
    Ima li još netko čije je dijete to radilo, i kako ste to "liječili"?
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Itko?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nemamo iskustva s tim ali se ta vjezba sa savijenim rucnikom radi na vjezbama za poticanje puzanja. moj maleni ima distoni, mi vjezbamo vec 10mj. probaj! procitaj malo topice motorika i hipertonican, ima dosta savjeta mama vjezbaca

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja malena je radila taj most i to me potaklo na sumnju na hipotoniju. Nakraju i je hipotona i vježbamo od 7 mjeseca.

Mislim da bi trebala za svaki slućaj otići kod fizijatra pa da budeš na miru.
    Možda nije ništa, možda je posljedica krivog držanja. Pogledaj malo na internetu baby handling. Ta vježbica s ručnikom ispod je korisna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •