Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: bisfenol A u bočicama

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko vike oko bisfenola. To je sve zbog agresivnog marketinga navedenih Born free bočica. Takvim marketingom nastupaju svugdje u svijetu, pa su čak koliko mi je poznato u Americi zbog toga imali problema. Valjda nemaju što drugo promovirati kad su izraelske (svaka čast Izraelu). Znaju da će mame pasti ta takvu reklamu, a nigdje se ne spominje da su bezrazložno najskuplje bočice. Također, reklamiraju se kao proizvod koji se prodaje samo u ljekarnama a na svojoj stranici imaju web prodaju. Sramotno! To ti je ono, u što kraćem vremenu, što više probati dok im ne stignu prigovori na račun reklama.
    Najbitnije je da se bisfenol izlučuje tek kod temperatura iznad 86 stupnjeva, a mislim da niti jedna mama ne pregrijava mlijeko. Dakle, bojazni nema. Nemojte pokleknuti na takve reklame.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u pravu si. i to svake godine se povlaci ista prica

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

molim sve vas koji komentirate da ne navodite imena proizvođača.
    jako mi je teško editirati post po post, ima ih gomila prošlogodišnjih koji su nam promakli.

hvala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

slušala sam na potrošačkom kodu da bočice koje sadrže bisfenol A, na sebi imaju trokut i u njemu br 7. ne znam da li je to točno ili ne, ali mi smo naišli na bočice na kojima nema te oznake, nekako se nadam da ne sadrže bisfenol A

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovdje (US) skoro pa su izbacili BPA iz bocica i Kljunskih casica (koje mi puuuno koristimo). A bila je velika zavrzlama oko BPA-a.

Peid avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni nije baš uvjerljivo to da se bisfenol izlučuje SAMO na temperaturi iznad 80 stupnjeva :? pa smo za svaki slučaj prešli s plastike na staklo.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na prije spomenutom linku sam kupila dvije male bočice i dvije velike, te dvije rezervne dude, te me sa dostavom ispalo točno 100kn manje nego u apoteci. Kod njih 2 male 160ml=140kn, apoteka 190, velike 240ml= 150kn, apoteka 210, dude 44kn, apoteka 80kn....

Inaće na tom linku imate popis apoteka gdje se mogu kupiti BPA-free bočice.
    Skupo, no izdržati ću sa 4 bočice, rađe nego sa 8 od drugih proizvođaća.

Nadam se da sam malo pomogla.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ima i drugih proizvođača BPA free bočica. Ali kako kod nas marketing čini čuda (Ginko se pije za doručak, ručak i večeru) tako i Izraelci prodaju kod nas kao ludi. Smiješno kakav smo mi narod. Ja sam farmaceut, proučila sam to sve u detalje, raspitala se kod stručnjaka i moje dijete pije iz plastične boce. Kupujte, ljudi, kupujte!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Peid prvotno napisa
    Meni nije baš uvjerljivo to da se bisfenol izlučuje SAMO na temperaturi iznad 80 stupnjeva :? pa smo za svaki slučaj prešli s plastike na staklo.
    To je kao da kažeš da ne vjeruješ da željeza ima u špinatu. Nemaš šta vjerovati ili ne, drugi su to dokazali da bi mi imali podatke.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Ima i drugih proizvođača BPA free bočica. Ali kako kod nas marketing čini čuda (Ginko se pije za doručak, ručak i večeru) tako i Izraelci prodaju kod nas kao ludi. Smiješno kakav smo mi narod. Ja sam farmaceut, proučila sam to sve u detalje, raspitala se kod stručnjaka i moje dijete pije iz plastične boce. Kupujte, ljudi, kupujte!!!
    Pa hajde i sa nama koji nismo farmaceuri podjeli zaključke zašto to po tebi nije opasno?
    Stvarno me zanima, naravno da znamo da ima još 4-5 proizvođaća, no nitko ih ne uvozi, a baš da mi se ide van radi par bočioca...
    Na koga si ljuta, na marketing, zdravstvo??

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako je nešto dokazano, pogotovo ako se radi o proizvodu koji koriste djeca onda u to vjerujem. Zna se točno koliko se bisfenola izlučuje iz koje bočice i isto tako kolika je količina toksična. Smeta me samo agresivan marketing. Jer na ljude, pogotovo majke djeluje kao atomska bomba. Kao da im je lobotomiran mozak. Mislim da je ovo slučaj kao i svaki drugi kad je riječ o neznanju. Postoje kupci za sve. I uvijek su postojali. Smeta me samo varanje ljudi. Smiješno je da 2 bočice koštaju 200kn.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Peid prvotno napisa
    To je kao da kažeš da ne vjeruješ da željeza ima u špinatu. Nemaš šta vjerovati ili ne, drugi su to dokazali da bi mi imali podatke.
    ja vjerujem da se svašta da dokazati, ovisno o tome koja ti je premisa

kao što neki tvrde da u špinatu ima puno željeza, a drugi kažu da to željezo nije uopće iskoristivo i da ga anemičari trebaju izbjegavati. 8)

na nama je da, na temelju informacija koje su nam dostupne, odlučimo što je za nas i našu djecu bolje.

nekima je (o ovom slučaju) to bočica od 200kn, a nekima ona od 20kn...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako je nešto dokazano, pogotovo ako se radi o proizvodu koji koriste djeca onda u to vjerujem.
    mislim da je ovo jako česta zabluda. nažalost nisu svi dječji proizvodi sigurni, dobro poznat prmjer, mlijeko s melaminom, ili voćne kašice koje uzrokuju botulizam, ili kreme i gelovi z tuširanje koji imaju npr. formaldehida u nenormalnim količinama, ili...
    Nažalost ima previše primjera.

kao što si i sama rekla, marketing čini čuda

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Sigurna steriliizacija

Je li se Medelina izdajalica može sterilizati prokuhavanjem par minuta u kipućoj vodi. Ta Medelina je navodno napravljena od sigurne plastike. Uvijek imam osjećaj da će se ta plastika raspasti na temperaturama na kojima se sterilizira? Ima li tko njihovu ručnu izdajalicu i kako je sterilizira?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Kapric prvotno napisa
    Kod nas su se navodno pojavili i proizvodi izraelske tvrtke Born Free koji ne sadrže BPA (a imaju i liniju staklenih bočica). Kako sam na mirovanju, nemam pojma gdje se mogu nabaviti ni koje su im cijene.

Ima li netko te informacije, neka ih podijeli sa mnom, pls.
    imaš po ljekarnama,vidjela sam u cco.
    Mi koristimo (kršitelj koda)ove.
    Ne prokuhavam ih,operem ih sa (kršitelj koda)ovom četkom i deterđentom.
    Ne ulijevam vrelu vodu ,nego rashlađenu na odgovarajuću temp.koju će mi dijete piti.

Tomee Tipee su isto BPA free

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ti imam rucnu medelinu izdajalicu..i ono, ok je..ne isisava neke goleme kolicine, doduse ne znam jel problem u meni jer meni beba povuce citavo mlijeko pa mozda ni ne mogu vise izdojiti..
    bocice sam kupila sa softlanding.com..i super su, ja koristim thinkbaby, frendica green to grow..ovisi na koji tip dude beba bolje reagira..green to grow su slicne (kršitelj koda)ovim, thinkbaby je slicna cici nisu skupe, postarina je oko 100 kn..iskreno evo vec 8 mjeseci koristim 2 iste bocice i jos uvijek su super (iako dojim bebu pa ne koristim cesto ali sad recimo stalno za vodu ili navecer kad dajem kasicu s rizinim pahuljicama ili ako odem u kino popije formulu jer se nazalost ne uspjevam izdojiti u potrebnoj kolicini..ja radje dam tih 100 kn postarine i ne razmisljam dal je beba ok ili nije..potrosim i na gluplje stvari

prije mjesec dana sam uzela i bornfree kljunasicu da imamo za vodu ali jos je ne prihvaca i dude mi nisu tako dobre..ali su mi recimo ok zamisljene njihove dude varalice (imaju nesto za gristi za zube..moja beba nece dudu uopce pa ne znam tocno)
    bornfree ima jedini BPA free sterilizator, mislim da i to ima kod nas..cijena je kao i od drugih proizvodjaca..kako nije bilo prije a sad mi je glupo kupovati kad skoro trebam prestati sterilizirati ja sam prokuhavala..zacas gotovo jedino sto kuham u prociscenoj vodi jer mi se inace prima kamenac..staklene su isto super izbor..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

otkad su tomee tipee bpa free? ja sam prvo kupila sve njihovo i sve ima oznaku 7

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •