Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Fran Tweety i proljev

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Fran Tweety i proljev

Evo postavljam upit u ime Tweety za njenog malog miša Frana i molimo mame sa iskustvom da joj pomognu:

Fran već 5 dan ima proljev samo ujutro. Dakle, kako izgleda njegov dan već 5 dan od početka proljeva: (napomena ovo je režim ishrane od trećeg dana proljeva, do tada hrana bila normalna i raznovrsna).

Doručak **** mrkvica. Ručak mrkvica (****) sa domaćom rižom ili samo mrkvica (zbog stvrdnjavanja stolice). Pije **** ORS i rehidromix u čaju od šipka. Poslije podne samo keksići (Plazmon - uvijek kad hoće) i riža.
    Par sati iza ručka, stolica je normalna (ne tekuća i ne kruta). Poslije podne, nakon povratka sa posla dojenje na zahtjev. Prije spavanja 300 ml (kršitelj koda)a. Noć do jutra - dojenje na zahtjev.
    Od kada traje proljev, Fran pije velike količine vode (kroz cijelu doć do 300ml).
    Ujutro tekuća kakica curi iz pelene. Čisti proljev. Već 5 dan. Fran nema temperature, inače je tijekom dana živ, razigran, hodač, igralica i smjehuljko.

S obzirom da sutra putuju na vikend van grada (i države), ima li itko ikakav prijedlog???? Help!!!!

Molim curke da ne pp-ju, jer Tweety nije u mogućnosti trenutno pogledati na komp, pa joj ja prenašam!! Thx...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne znam zbog čega bi to moglo biti i to samo ujutro, šta kaže doc?
    neka mu daje i izribanu jabuku ujutro (koja mora malo odstajat, pocrnit), slane štapiće (ako može, inače zna biti opasno) i bananu.
    Jel Tweety šta virozna? Možda bi moglo bit povezano s njenom virozom, pa kad podoji...Poljubac T i Franu! Nadam se da će brzo proći!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety nije virozna...u tome je i problem...onda je mislila da ima veze sa zubekima, ali nema...thx

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li ima mogućnosti izbaciti (kršitelj koda) i dojiti navečer i po noći (ili izdajati ujutro pa dati to navečer)? Ako ne, neka bar bude manje (kršitelj koda)a, eventualno ubaciti malo rižolina da zgusne pa ga recimo 150 ml zasiti otprilike kao 300 tekućeg.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thx mamazika...prenosim...i thx majamajica

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

O, sad smo vidjeli da nam je dečko bolestan!
    Evo jedna od Nike, pa će sve biti OK. Javite kako je mali bubamarac!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadopuna:

do danas je jutarnji proljev bio mrkvičasti (proljev sa malo mrkvice) i do sada nije imao proljev preko dana. Ali danas je bio dopodnevni žućkasto-zeleni proljev.

Eto...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve što Tweety radi, radi dobro. Nama je pedijatar rekao - čim više tekućine.

Neka računa da nakon jedne pune pelene proljeva treba nadoknaditi 50-100 ml tekućine. Neka češće doji i pije.
    Može i banana. Ako mu nariba jabuku, neka malo odstoji jer onda zatvara.
    F je kakao i povraćao 5 zadnjih dana i nije dehidrirao. Pio je na žličicu, a davala sam mu i **** ORS sok, jer osim tekućine, ima i nešto malo kalorija. Davala sam mu i malo rižinih pahuljica na rižinom mlijeku i
    kuhanu rižu. Nakon prva tri dana uvela sam mu uobičajenu prehranu ali u manjim i češćim porcijama. Prehrana ne treba biti dijetalna, bolje je da je raznolika ali neka to ipak ne budu namirnice koje jako otvaraju.

Velim, Fabijanu je otegotna okolnost bila i što je povraćao, inače je sam proljev lakše hendlat nego kad je ova grda kombinacija.

Ako idu na put, neka svakako pita pedijatra za savjet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Praktičan savjet - ispod plahte krevetića neka stavi neki najlon.
    Ja sam stavljala one babylove jednokratne podloge ispod.

F je imao od 10-15 proljevastih stolica dnevno.
    I to tako jakih i obilnih da bi se u snu pokakao skroz do kose. Doslovce, nimalo ne pretjerujem, stolice je bilo i u kosi.
    Dva bodija sam škarama izrezala s njega jer nisam to mogla nikako provlačiti kroz glavu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Curke ne želim vas plašiti, ali mislim da bi bilo pod obvezno posjeti pedijatra (ako je i opet) prije puta. Oprez je majka mudrosti..
    puno vas

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih isto nadodala da ako može rađe doji nego daje (kršitelj koda), a ako ne, neka umjesto (kršitelj koda)a proba sa Humanom9. Ona je baš za proljev. Ovo ostalo radi ok.
    Isto bi se prije puta posavjetovala s pedijatrom za svaku sigurnost.
    I neka pogleda da li je stolica sluzava ili ne. Znam da mene to pedijatrica uvijek pita. Ne znam zašto (ili sam zaboravila)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •